Програма «Південний West Bridge» допомагає українській компанії Farmak відкрити завод в Іспанії

Програма «Південний West Bridge» допомагає українській компанії Farmak відкрити завод в Іспанії

27.05.2024 11:30
  1050
rau

Український бізнес продовжує розвиватися в країнах Європи завдяки програмі «Південний West Bridge». Ще одним знаковим проєктом програми стало фінансування нового фармацевтичного заводу української компанії Farmak в Іспанії.

Завдяки спільній програмі банку Південний і латвійського банку Regionala Investiciju Banka (RIB) група Farmak отримала 12 мільйонів євро.

Група Farmak, як лідер фармацевтичної галузі України, продовжує реалізовувати корпоративну стратегію розвитку «Farmak 2.0: від локального до глобального успіху». Виробництво в Іспанії – це підприємство з повним ланцюжком поставок і замкнутим циклом виробництва та контролем якості. На заводі випускатимуть стерильні лікарські засоби у вигляді розчинів, суспензій у флаконах та шприцах. Запуск нового заводу, орієнтованого на європейський ринок, вплине безпосередньо і на експортні потужності українського виробництва групи.

«Відкрити нове виробництво українському бізнесу в Європі складно, а запустити з нуля фармацевтичний завод – у рази складніше. Південний разом із банком RIB мають виняткову експертизу у фінансуванні закордонних проєктів українських компаній і завжди готові запропонувати індивідуальні рішення. За час існування програми «Південний West Bridge» її клієнтами стали понад 40 українських бізнес-груп, і ми раді, що змогли підтримати фармацевтичного виробника № 1 в Україні – компанію Farmak – та надати їй частину фінансування, необхідну для реалізації стратегії розвитку. Також хочу подякувати команді Farmak за високий професіоналізм та націленість на результат протягом спільної роботи над проєктом», – прокоментував директор департаменту інвестиційного бізнесу банку Південний Юрій Воєвода.

Нагадаємо, у 2022 році банк Південний – третій за розміром активів банк з українським приватним капіталом – створив разом із латвійським банком RIB програму «Південний West Bridge», яка допомагає українському бізнесу отримати фінансування для розвитку в Європі. Тільки за перший рік роботи програми загальний обсяг фінансування перевищив 20 мільйонів євро.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку