АМКУ дозволив мережі Novus придбати супермаркети Billa

АМКУ дозволив мережі Novus придбати супермаркети Billa

23.10.2020 11:57
  163
rau

Після придбання Billa Novus контролюватиме до 15% роздрібного ринку продажів продовольчих товарів у Києві, Борисполі та Ірпені.

Цей матеріал доступний російською мовою

Антимонопольний комітет України видав дозвіл на придбання компанією UAB Council Trade House (група Novus) 100% статутного капіталу Білла-Україна у компанії REWE International AG (група REWE).

Як пише портал Liga.net з посиланням на прес-службу АМКУ, при розгляді заявки на покупку, комітет встановив, що компанії проводять одночасну господарську діяльність тільки на роздрібному ринку продовольчих і непродовольчих товарів у Києві, Борисполі та Ірпені. А також надають в оренду (суборенду) комерційну нерухомість під торгівлю в Києві.

Сукупна частка учасників концентрації за результатами 2018 року і першої половини 2020 року становить 10-15% на ринках роздрібної торгівлі продовольчими товарами в цих містах (найбільша частка досягає 17% в Ірпені за результатами 2019 року). Спільна частка на ринках непродовольчих товарів і в сегменті здачі в оренду комерційної нерухомості не перевищує 5%.

«З огляду на те, що сукупна частка учасників концентрації на зазначених ринках є незначною, АМКУ прийняв рішення, що заявлена ​​концентрація не призводить до монополізації чи значного обмеження конкуренції на товарних ринках України, тому надав відповідний дозвіл», – йдеться в заяві Антимонопольного комітету.

Нагадаємо, про плани Novus викупити торговельні об’єкти австрійського рітейлера Billa в Україні стало відомо в середині вересня. Зараз мережа Billa налічує 35 магазинів в Україні, розташованих в Києві, Київській області та Житомирі. Свого часу вона була першим міжнародним рітейлером, який вийшов на український ринок. Компанія прийшла в країну на початку 2000-х років, відкривши магазини в Києві, Харкові та Дніпрі, а піку свого розвитку досягла в кризовий 2014-й, коли кількість об’єктів досягла 39. Проте в 2017 році компанія вирішила піти з регіонів країни, сконцентрувавшись на розвитку в Києві та Київській області. Детальніше про угоду між Novus і Billa читайте в розширеному матеріалі RAU.

Довідка. Novus представлений на українському ринку з 2009 року і входить в литовську групу BT Invest, яка інвестує і в інші сектори України під брендами Stolitsa Group, Retroville і EVT. Сьогодні Novus – одна з найуспішніших і перспективних мультиформатних мереж в Україні, яка об’єднує 46 магазинів. Загальна площа торгових комплексів становить понад 220 000 кв. м. Компанія розвиває торгові об’єкти різних форматів площею від 400 до 7000 кв. м, в тому числі – франчайзингові. Товарообіг мережі Novus в 2019 році склав 11,5 млрд грн.

Читайте також –

Новини FMCG за вересень: угода Novus та Billa, шаурма від МХП та найкращі торговельні мережі року


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Володимир Поліщук, Родинна Ковбаска: Нова програма лояльності – бажання дати клієнтам реально відчутну перевагу

Володимир Поліщук, Родинна Ковбаска: Нова програма лояльності – бажання дати клієнтам реально відчутну перевагу

Chief Brand Officer мережі Родинна Ковбаска розповів, чому вирішили змінити програму лояльності та поділився, які мають...
time icon  
  38
Усі новини ринку