Як змінилися продажі мобільних телефонів за час карантину та що сьогодні в тренді

Як змінилися продажі мобільних телефонів за час карантину та що сьогодні в тренді

13.05.2020 11:54
  133
rau

Карантин боляче б’є по економіках країн. Зупинка виробництв та роздрібної торгівлі призвела до серйозного спаду в усіх сегментах бізнесу. У цій статті ми розповідаємо, що відбувається на ринку смартфонів та які апарати сьогодні в тренді.

Актуальна ситуація на ринку

Оптимістичні прогнози щодо продажу смартфонів на період карантину не виправдовуються. Статистика говорить, що світовий ринок просів майже на 40%: з 99,2 млн продажів у лютому 2019 року до 61,8 млн за аналогічний період 2020 року. Водночас найбільший спад зафіксовано в середньобюджетному та бюджетному сегменті, оскільки у споживачів зменшилась кількість вільних грошей.

У преміум-сегменті продажі просіли не так сильно. Експерти інтернет-магазину Stylus розповіли, що отримали досить багато замовлень на iPhone 2020 ще до його офіційної появи в Україні. Ажіотаж на смартфон не нижчий, ніж на минулі моделі яблучного гіганта.

На що орієнтуватися, вибираючи новий смартфон

За прогнозами експертів, застій на ринку смартфонів триватиме не менше року. Це спричинить спад активності розробки нових моделей. Тому на вихід революційних новинок наприкінці року багато хто не сподівається.

Враховуючи це, експерти «Стилус» рекомендують обирати смартфон з розрахунком на його використання протягом двох-трьох років. Чудовим вибором буде нова модель iPhone se 2020 року, в котрій встановлено найпотужніший процесор компанії.

Якщо ви поціновувач Android – краще вибирати смартфони, які вже мають підтримку нових мереж 5G, наприклад Samsung Galaxy S10 5G, Motorola moto z3 або LG V50 ThinQ 5G. За кілька років вони точно з’являться в загальному доступі, і вам не доведеться купувати новий смартфон для їхнього використання.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку