Засновник Varus пропонує ввести мораторій на підвищення цін на соцтовари

Засновник Varus пропонує ввести мораторій на підвищення цін на соцтовари

18.03.2020 02:29
  452
rau

Разом з тим, засновник двох провідних роздрібних мереж України EVA і Varus Руслан Шостак вважає, що в нинішній ситуації рітейлерам потрібно підписати меморандум про продаж соціальних товарів за ціною собівартості.

Цей матеріал доступний російською мовою

«Сьогодні ми бачимо однією з найважливіших законодавчих ініціатив введення мораторію на підвіщення цін постачальниками для обмеженого переліку соціальних товарів. Зі свого боку, закликаю наших колег в АТБ-Маркет, Сільпо, Metro Cash&Carry, Ашан та інших, спільно скласти такий список і підписати меморандум про продаж цих товарів на рівні їх собівартості. Рітейл завжди був соціально-значущим видом бізнесу і сьогодні це стає очевидним», – написав Руслан Шостак на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

В той же час, бізнесмен підкреслив, що є противником державного регулювання цін, тому такі заходи повинні бути чітко обмежені періодом карантину, викликаного пандемією коронавірусу.

«Ми повинні розуміти відповідальність і робити все можливе, щоб наші громадяни мали гарантований доступ до товарів першої необхідності», – додав Шостак.

Нагадаємо, раніше у зв’язку із загрозою поширення коронавірусу уряд України запровадив тритижневий карантин, який триватиме до 3 квітня 2020 року. На період карантину обмежені масові заходи, закривається пасажирське авіасполучення і кордони, торгово-розважальні центри, ресторани і непродуктові магазини, впроваджуються інші обмежувальні заходи.

Читайте також –

Вижити за всяку ціну: що робить рітейл і девелопмент в умовах карантину


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку