Новини логістики та e-commerce: платіжні послуги Rozetka і Нова пошта, новий формат Ашан, інтернет-магазин Фокстрот та інше

Новини логістики та e-commerce: платіжні послуги Rozetka і Нова пошта, новий формат Ашан, інтернет-магазин Фокстрот та інше

31.01.2020 08:10
  541
Костянтин Симоненко

Новий експериментально малий формат Ашан, платіжні послуги від Rozetka і Нова пошта, Glovo в Івано-Франківську ітаінші новини сфери електронної комерції і логістики.
Цей матеріал доступний російською мовою

Ашан Україна впроваджує новий формат – Pick Up Point

Запуск інноваційного формату точок продажів відбувся 17 січня в Києві біля станції метро Почайна. Про це RAU повідомила прес-служба компанії. Як зазначено в релізі, це найменший формат мережі – 40 кв. м, де можна придбати близько 600 найменувань товару.

Основне завдання формату pick up point – залучення нових клієнтів, поширення і збільшення впізнаваності бренду Ашан, інформування про послуги і переваги.

У компанії наголосили на швидкість і якість обслуговування, максимально зручний сервіс, як офлайн, так і онлайн – в Pick Up Point можна швидко і зручно отримати замовлення з сайтів auchan.ua і auchan.zakaz.ua.

Тут є планшети для онлайн-замовлень товарів з магазинів Ашан; pick up зона для кава-брейку, каса самообслуговування (а також звичайна каса).

Більше про це читайте тут.

Власник Rozetka отримав право надавати платіжні послуги

Компанія, що належить Владиславу Чечоткіну стала тридцятим зареєстрованим оператором послуг платіжної інфраструктури, який має право надавати послуги в Україні.

Національний банк України зареєстрував нового оператора послуг платіжної інфраструктури – ТОВ «УАПРОМ», повідомляє прес-служба регулятора.

Повідомляється, що ТОВ «УАПРОМ» надаватиме послуги з технологічного супроводу переказу коштів з використанням платіжних карток, систем дистанційного банківського обслуговування (інтернет-банкінг), обслуговувати операції з електронними грошима і надавати супутні послуги інформаційного та технологічного характеру.

За даними системи Youcontrol, кінцевими бенефіціарами оператора є власник компанії Rozetka Владислав Чечоткін (50%) і його дружина Ірина Чечоткіна (50%) через кіпрську компанію Temania Enterprises Limited. Ця ж компанія є власником ТОВ Розетка УА.

Крім того, Rozetka недавно відкрила одинадцятий магазин (Точка видачі №7) який знаходиться в Києві за адресою вул. Маршала Малиновського, 4 В. Точка знаходиться поруч з метро Оболонь і працює з 10.00 до 21.00, а по неділях – до 18.00.

Платіжна система NovaPay стала міжнародною

НБУ погодив перейменування платіжної системи NovaPay (ТОВ «Пост Фінанс», ГК Нова пошта) та зміну її статусу з внутрішньодержавної платіжної системи на міжнародну платіжну систему NovaPay. Про це з посиланням на прес-службу НБУ повідомляє БізнесЦензор. NovaPay стала одинадцятою міжнародною платіжною системою на ринку України.

У відповідний перелік також входять MoneyGrаm, Western Union, Meest, Хазрі, Sigue Money Transfer, Ria, Clear Junction, Transfast і Intelexpress.

Раніше директор компанії Нова пошта Олександр Бульба повідомив, що в 2019 році Нова пошта відкрила 3300 нових відділень в більш ніж 3100 нових населених пунктів. У компанії працює вже 6050 відділень по всій країні, а до кінця 2020 року планується відкрити ще приблизно 1200 відділень.

Glovo в Івано-Франківську

Сервіс швидкої кур’єрської доставки Glovo розширив зону доставки на Західній Україні. Як повідомила прес-служба компанії, 28 січня іспанський сервіс почав роботу в Івано-Франківську, який став 14-м містом для компанії Glovo в Україні. В зону покриття сервісу увійшла практично вся територія міста між річками Бистриця Надвірнянська і Бистриця Солотвинська.

«У цьому році ми продовжимо запуск сервісу в нових містах, а також зосередимося на розширенні зони покриття і відкритті dark kitchen в уже підключених містах. Ми прагнемо робити доставку Glovo доступною для якомога більшої кількості населення», – коментує Дмитро Расновський, генеральний менеджер компанії Glovo в Україні.

Нагадаємо, в Україні сервіс Glovo почав роботу в жовтні 2018-го і вже представлений в Києві і частково в Київській області (Вишневе і Софіївська Борщагівка), і ще в 12 містах – Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Запоріжжі, Вінниці, Полтаві, Миколаєві, Херсоні, Чернігові, Черкасах, Житомирі.

Фокстрот запустив новий сайт інтернет-магазину

Як повідомила RAU прес-служба компанії, 23 січня омніканальна мережа Фокстрот представила новий дизайн свого інтернет-магазину foxtrot.уа.

Новий дизайн сайту істотно відрізняється від попередньої версії – починаючи від головної сторінки і закінчуючи лістингом, фільтрами, картками товару, кошиком і чекаутом.

 

 

Основний акцент зробили на персоніфікації пропозицій, змінили і допрацювали логіку роботи особистого кабінету клієнта. Нагадаємо, що під омніканальнім брендом Фокстрот сьогодні працює 162 магазина електротехніки (найбільша мережа в Україні), а сайт foxtrot.ua відвідують щомісяця до 5,5 млн користувачів інтернету.

Інтернет-магазин 27.uа перейменований в Epicentrk.ua

Один з найбільших рітейлерів України компанія Епіцентр К змінив адресу свого інтернет-магазину. Як пише портал Retailers.ua, в компанії уточнили, що відповідні зміни відбулися 21 грудня. При цьому все що змінилося – це назва сайту, а всі товари, що були замовлені на 27.ua, клієнти компанії можуть забрати в точках видачі магазинів Епіцентр.

Нагадаємо, онлайн-магазин мережі Епіцентр 27.ua був запущений в 2016 році. Як розповідав заступник генерального директора мережі Епіцентр К Володимир Гончаров, в 2018 році результати роботи проекту перевершили очікування. Проект розвивався набагато швидше, ніж український ринок e-commerce в цілому.

Скандал в інтернет-магазині ITIS

Згідно з повідомленнями в ЗМІ, в грудні кілька користувачів замовили меблі в інтернет-магазині ITIS. Внесли передоплату, але доставку в магазині кілька разів переносили, а потім взагалі перестали відповідати на питання.

Пізніше виявилося, що клієнтів, які віддали гроші, але товар не отримали – понад 200 осіб. Більшість уже звернулися в кіберполіцію зі скаргою про шахрайство. Кілька людей розповіли редакції AIN.UA про свій досвід покупки в цьому магазині.

Детальніше про цю історію читайте тут.

Читайте також наш попередній огляд –

Новини логістики та e-commerce: інтернет-магазин IKEA, нова послуга Uber Eats, програма лояльності від Укрпошта й інше


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку