Топ платників податків в рітейлі-2018: АТБ, Епіцентр, Сільпо і Metro Cash & Carry

Топ платників податків в рітейлі-2018: АТБ, Епіцентр, Сільпо і Metro Cash & Carry

29.01.2019 08:00
  229
rau

Офіс великих платників податків підбив попередні підсумки сплати податків і зборів великими компаніями за минулий рік. У число 100 найбільших увійшли 4 рітейлера.

Цей матеріал також доступний російською мовою

Як наголошується в повідомленні прес-служби відомства, сумарно 1634 великих платника податків України перерахували до зведеного бюджету майже 400 млрд грн обов’язкових платежів. На частку топ-100 підприємств з них припадає 291,7 млрд грн.

У галузевому розрізі найбільше заплатили компанії переробної промисловості, в першу чергу – виробники тютюнових виробів. На другому місці за обсягом надходжень знаходиться видобувна сфера, на третьому – електроенергетика. Найбільш «щедрі» по відношенню до держбюджету компанії: державні Укргазвидобування та Нафтогаз України.

Роздрібну торгівлю в списку топ-100 платників податків країни представляють чотири компанії: АТБ, Епіцентр, Сільпо та Metro Cash & Carry. Найбільша продуктова мережа країни АТБ за рік перерахувала до зведеного бюджету 4,8 млрд грн податків, її одвічний конкурент Сільпо – 1 млрд грн. Епіцентр К, що належить Олександру і Галина Герега заплатив 2,3 млрд грн, німецька Metro Cash & Carry Ukraine – 810 млн грн.

Також варто відзначити потрапляння в топ-100 ще трьох компаній, пов’язаних з роздрібною торгівлею. Найбільша приватна служба поштових послуг Нова пошта перерахувала в скарбницю 1,6 млрд грн. Даних про сплачені суми McDonald’s Ukraine і Укрпошта Офіс великих платників податків не призводить, але в списку компаній, які увійшли в топ-100, вони фігурують.

Читайте також –

Топ-5 платників податків серед рітейлерів: АТБ, Епіцентр, Сільпо, Metro і Ашан


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку