За 2023 рік компанія АТБ сплатила більше 25 млрд грн податків

За 2023 рік компанія АТБ сплатила більше 25 млрд грн податків

31.01.2024 10:15
  1028
Костянтин Симоненко

Протягом другого року війни група компаній АТБ втримала галузеве лідерство та звання найбільшого платника податків у вітчизняному продуктовому рітейлі. За минулий рік компанія АТБ збільшила обсяг сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів на 4,62 млрд грн.

Як повідомила RAU прес-служба рітейлера, за результатами 2023 року до бюджетів усіх рівнів було сплачено податків і зборів, включно з митними платежами та ЄСВ, на загальну суму 25,06 млрд грн. Попри негативні чинники, зумовлені війною, цей показник на 4,62 млрд грн перевищив фінансові результати попереднього року та став вагомим внеском стійкого патріотичного бізнесу в майбутню перемогу.

Із цієї суми до державного бюджету надійшло 16,49 млрд грн, до місцевих бюджетів –  6,02 млрд грн, до цільових фондів спрямовано 2,55 млрд грн. Зведений бюджет, який включає в себе державну та місцеву скарбниці, митні платежі, акцизи від маркованої продукції, а також цільові фонди протягом року отримали від АТБ 20,04 млрд грн.

Флагманське підприємство корпорації — ТОВ «АТБ-Маркет» — протягом 2023-го сплатило податків і зборів на загальну суму 19,45 млрд грн (аналогічний показник попереднього, 2022 року, становив 15,63 млрд грн). Тож минулого року державний бюджет отримав від найбільшої української торговельної мережі внесок 12,41 млрд грн, до місцевих бюджетів було сплачено 5,12 млрд грн податків і зборів, до цільових фондів – 1,92 млрд грн.

Другий рік повномасштабної війни в Україні став серйозним випробуванням для українського суспільства, бізнесу й економіки загалом. Попри серйозні виклики, загрози та складнощі відповідальний торговельний бізнес, котрий протягом буремного 2022-го зазнав певного спаду, у 2023-му вже показав зростання добрими темпами.  Є навіть підстави вважати, що цього року він досягне довоєнного рівня. Це важливо насамперед тому, що рітейл є драйвером української економіки – його внесок у ВВП країни становить близько 14%. Багаторічним лідером галузі роздрібної торгівлі є саме компанія АТБ, яка стабільно входить до переліку 10 найбільших платників податків країни. Наразі вона стала не тільки форпостом продовольчої безпеки країни, але й точкою опори для українських захисників і вітчизняної економіки. Сума благодійної допомоги від АТБ Збройним Силам України, добровольчим формуванням, медичним закладам, рятівникам, волонтерським організаціям, постраждалому цивільному населенню тощо вже перевищила мільярд гривень і продовжує стрімко зростати.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку