BuckZilla: як виглядає найбільша в світі преміум-кав’ярня Starbucks в Токіо (фотоогляд)

BuckZilla: як виглядає найбільша в світі преміум-кав’ярня Starbucks в Токіо (фотоогляд)

22.06.2019 09:00
  500
Микола Маранчак

Майже 3000 кв. м, меню з 100 напоїв, обжарочний цех і 17-ти метровий мідний бак для свіжої кави – американська мережа кав’ярень Starbucks відкрила в столиці Японії чотириповерховий заклад преміум-класу.

Цей текст доступний також російською мовою

Кав’ярня Starbucks Reserve Roastery в Токіо почала роботу 28 Лютого 2019 року і стала першою в своєму роді в Японії і п’ятою в світі за загальною площею кав’ярнею мережі.

Тут одночасно відбувається обсмажування, приготування і розлив кави – прямо на очах у покупців. Ще чотири об’єкти формату Roastery знаходяться в Нью-Йорку, Сіетлі, Мілані та Шанхаї. Одна з особливостей таких точок – можливість спробувати велику різноманітність преміальних напоїв, придбати кавові зерна і різні близькокавові товари, які не представлені більше ніде в мережі: кружки, кавові чашки, кавомолки, канцелярське приладдя та аксесуари.

Заклад був побудований в Токіо “з нуля” і знаходиться на березі річки Мегуро в хіпстерському районі Накамегуро на чотирьох поверхах загальної площі близько 3000 кв. м. Такі габарити зробили його найбільшою з п’яти преміальних точок мережі.

На першому поверсі будівлі розмістився класичний Main Bar і перша в Японії пекарня з дров’яною італійською піччю Princi. У меню представлено понад 100 унікальних кавових і чайних напоїв і коктейлів. В якості закусок меню пропонує свіжу випічку, хліб і легкі закуски.

Кавові зерна обсмажуються і варяться на території об’єкта. Планування кав’ярні дозволяє відвідувачам спостерігати за процесом створення кави.

На другому поверсі закладу розмістився бар Teavana, який віддає данину поваги культурі японського чаю, пропонуючи ексклюзивні чайні напої і десерти. На третьому – коктейль-бар Starbucks Arriviamo, в якому можна продегустувати алкогольні напої: пиво, вино, кавові і чайні коктейлі. Верхній поверх, який отримав назву AMU Inspiration Lounge, призначений для проведення заходів, в тому числі навчання в Академії Starbucks’ Specialty Coffee.

Головним дизайнером проекту традиційно для мережі стала Ліз Мюллер. В оформленні закладу вона використовувала породи світлого дерева, обробленого за традиційною японською технологією, і прикрасила стелю геометричної плиткою, нагадує орігамі. З інших прикрас – штучні квіти сакури ручної роботи, які оплітають 17-и метровий мідний бак. Залежно від світла протягом дня він змінює свої відтінки від блідо-рожевого до вишневого. Бак займає центральне місце в кав’ярні, і, по суті, став центром уваги: він проходить через всі чотири поверхи.

Над екстер’єром Starbucks Reserve Roastery попрацював знаменитий японський архітектор Кенго Кума, який об’єднав японські елементи і сучасний фірмовий дизайн мережі. Архітектор відомий, зокрема, тим, що працює зараз над проектами стадіону для Олімпійських Ігор 2020 в Токіо.

Перша кав’ярня Starbucks за межами Північної Америки вперше відкрилася 23 роки тому саме в Токіо.

Нагадаємо, остання інформація про вихід Starbucks в Україну з’явилася в січні 2018 року, коли мер Києва Віталій Кличко заявив про вихід кавової мережі в нашу країну. Пізніше Starbucks цю заяву спростував. Сьогодні мережа Starbucks налічує більше 25 000 кафе в 78 країнах світу.

У червні 2019 року стало відомо, що каву світового гіганта почнуть продавати в зонах дьюті-фрі українських аеропортів. Варто відзначити, що мова йде саме про напої Starbucks, а не про відкриття повноцінної кав’ярні.

Як виглядає найбільше в світі преміальне кафе Starbucks – в нашому фотоогляді.

Читайте також

Найкрасивіше кафе в світі: як виглядає перша точка Starbucks в Італії (фотоогляд)


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку