Пан або пропав: найуспішніші і невдачливі менеджери в ритейлі за 2017/18 рік

Пан або пропав: найуспішніші і невдачливі менеджери в ритейлі за 2017/18 рік

21.08.2018 08:10
  982
Іван Зайцев

Комунікаційний хаб «Економіка» визначив по шість менеджерів, які домоглися в минулому році найгучніших успіхів або ж стали жертвами обставин. Четверо з них пов’язані з рітейлом.

У черговому випуску журналу «Топ-100. Рейтинг найбільших» видавництво Економіка та портал Delo.ua представили свою версію 300 кращих керівників України. Але тільки цим журналісти не обмежилися. Вони вибрали по шість топ-менеджерів, для яких 2017-й і перше півріччя 2018-го обернулися тріумфом або навпаки – катастрофою. Вибір суб’єктивний, викликає певні сумніви, але в цілому логічний. З дюжини керівників рівно третина прямо або побічно пов’язана з рітейлом. І тільки одного журналісти Delo.ua оцінили позитивно.

Герой

Ігор Смілянський, Укрпошта

Під керівництвом Ігоря Укрпошта змінила логотип і уявлення слогана, була оновлена ​​шоста частина автопарку, вдвічі збільшені зарплати співробітників підприємства, запущена можливість переказу коштів з банківської карти з доставкою грошей одержувачу, введена послуга SmartBox (коли в ціну коробки для посилки вже включена вартість доставки), відкриті відділення нового формату з електронними чергами, запущена бета-версія мобільного застосування для відстеження статусу доставки, замовлення кур’єра, перекладів і багато чого іншого, відкритий арт-хаб з ково ркінгом і кав’ярнею на Хрещатику.

Антигерої

Віталій Кузнєцов, Цитрус

Мережа виявилася в епіцентрі скандалу про продаж конфіденційної інформації про клієнта в руки вимагачів. Клієнтка здала зламався iPhone за програмою «Цитрус-захист». Апарат виявився у шахраїв, які почали шантажувати дівчину, погрожуючи опублікувати її особисті дані. Після того, як ситуація стала широковідомою, сім’ї клієнтці не раз надсилали образи і погрози, а мережа Цитрус загрожувала зверненням до суду. Віталій Кузнєцов, що очолював під час конфлікту мережу не зміг погасити хвилю негативу. Зрештою клієнти досягли мирової угоди з компанією (його подробиці не розкриваються).

Олександр Бульба, Нова пошта

У даркнет потрапили бази даних найбільшого приватного поштового оператора України – Нова пошта. У першій базі були персональні дані 500 000 чоловік: ПІБ, телефон, місто, серія і номер паспорта, e-mail. У другій – дані 18 млн осіб, але з меншою деталізацією – тільки ПІБ і телефон. Пізніше в компанії відзначили, що «зливу інформації» не було, але в Харкові пішов під суд один із співробітників «За розголошення даних».

Андрій Карпюк, Stylus.ua

Засновник маркетингового агентства roman.ua Роман Рибальченко повідомив Карпюка, що придбав у його магазині крадену електронну книжку Amazon Kindle. При особистій зустрічі між підприємцями стався конфлікт, і Андрій наніс кілька ударів Рибальченко. Роману наклали два шви, а вся історія бурхливо обговорювалася в соціальних мережах. Після довгих переговорів сторони вирішили зустрітися за посередництва нейтральних модераторів.

Читайте також –

Топ-25: найкращі топ-менеджери в рітейлі України


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку