Pizza Hut буде використовувати для приготування піцці роботів

Pizza Hut буде використовувати для приготування піцці роботів

31.10.2018 11:35
  193
Ukrainian Retail Association

Робот буде виготовляти піцу в кузові модифікованого пікапа Toyota Tundra SR5. За словами менеджменту, процес приготування піци на виїзді буде займати 6-7 хвилин.

Американська мережа ресторанів швидкого обслуговування Pizza Hut представила прототип мобільного піца-фабрики: робот виготовляє піцу в кузові модифікованого пікапа Toyota Tundra SR пише delo.ua. Нововведення дозволить істотно розширити географічний обхват і збільшити кількість клієнтів, заявив в інтерв’ю агентству Bloomberg директор Pizza Hut за операціями і роботі з клієнтами Ніколас Бурко. Однак він не зміг уточнити, коли роботи будуть запущені в серійне виробництво.

За словами директора, процес приготування піци на виїзді буде займати 6-7 хвилин. Заздалегідь зібрані піци зберігаються в холодильнику в кузові пікапа. Маніпулятори дістають замовлену піцу і готують її в конвеєрній печі. Ще один маніпулятор переносить готову піцу на обробну дошку, розрізає її на шість шматків і упаковує в коробку.

Роботизацією виробництва піцерії займаються вже кілька років. У тій же Pizza Hut в 2016 році з’явився робот-кухар, здатний виготовити піцу в точній відповідності із замовленням.

Ідея приготування піци в процесі доставки також не нова: існує кілька стартапів, включаючи Zume, які використовують цю концепцію. Їх перевага – великі закриті вантажівки, в яких піца менше піддається впливу вуличного повітря, ніж в кузові пікапа.

Модель пікапа, що отримала назву Tundra PIE Pro, була вдосконалена у співпраці з Toyota Motor Corp. Компанії обіцяють нульовий рівень шкідливих викидів, оскільки бензиновий двигун був замінений на водневий від Toyota Mirai.

Читайте також –

Я, робот: як працює гігантський роботизований склад Amazon (фоторепортаж)


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку