Dragon Capital купує керуючу компанію вінницького ТРЦ Sky Park

Dragon Capital купує керуючу компанію вінницького ТРЦ Sky Park

23.06.2018 07:18
  272
Іван Зайцев

Антимонопольний комітет України дозволив Dragon Capital Investments Limited купити більше 50% ТОВ «Аскор Компані», яка управляє ТРЦ Sky Park.

Найбільша інвестиційна компанія України продовжує скуповувати активи в комерційній нерухомості, в тому числі й торговій. Після покупки київського ТРЦ Піраміда та львівського ТРЦ Victoria Gardens в поле зору Dragon Capital потрапив вінницький ТРЦ Sky Park. Також ЗМІ приписують інвесткомпанії Томаша Фіали інтерес до найуспішнішого столичному ТРЦ Ocean Plaza.

АМКУ вже дозволив Dragon Capital покупку частки, що перевищує 50% голосів у статутному капіталі Аскор Компані – керуючої компанії Sky Park. Про суму угоди не повідомляється. Загальна площа 7-рівневого торгово-офісного центру Sky Park складає 30 000 кв. м, GLA – 20 050 кв. м, з якої майже 5000 кв. м орендуються компаніями під офіси.

Продуктовим якорем ТРЦ виступає Сільпо площею понад 1000 кв. м, також серед якорів магазини Мегаспорт, Brocard, торгові точки Inditex, загальною площею 1400 кв. м (Bershka, Pull & Bear і Stradivarius), дитячий розважальний центр, Intertop, Будинок іграшок, кінотеатр SmartCinema і фітнес-центр Fitness Style.

Варто відзначити, що вінницький торгово-розважальний центр – об’єкт з непростою і досить заплутаною історією. Retailers.ua наводить історію конфліктів:

  • ТРЦ відкрито в 2006 році під назвою Магіцентр. Девелопером проекту виступала місцева інвестиційно-фінансова група КМТ. Засновники групи: брати Сергій і Олексій Пономарчук, Андрій Олонічев. Власником Sky Park була компанія Овертайм. На будівництво центру компанія брала кредит в державному Укрексімбанку.
  • у 2008 році кредитор змінився: Банк Кіпру видав кредит на $14,5 млн і Bank of Cyprus виділив ще $23 млн
  • у 2009 році між Овертайм і іншою компанією – Магіцентр – був підписаний договір оренди торгово-розважального центру
  • у листопаді 2012 року фірма з Хмельницького Торг-Продакшн подала позов про банкрутство Овертайм, оскільки той нібито заборгувала їй 1,7 млн ​​гривень. Боржник вимоги кредитора не заперечив. Після публікації оголошення про банкрутство в «Голосі України» був сформований список кредиторів
  • у квітні 2013 року російський Альфа-банк придбав Банк Кіпру і весь його кредитний портфель
  • протягом 2014-15 років між Магіцентр, який фактично керував ТРЦ і отримував орендну плату від працюючих там рітейлерів, і представниками Альфа-Банк стався ряд конфліктів, в тому числі із залученням держструктур, приватних охоронних фірм і «сил місцевої самооборони»
  • у 2015 році після декількох судових засідань, сторони прийшли до консенсусу і об’єкт остаточно відійшов у власність Альфа-Банк. Тоді ж керуючою компанією ТРЦ Sky Park стала Астор Компані.

Кому зараз реально належить актив – Альфа-Банк, Овертайм або Астор Компані – сказати важко, не маючи доступу до первинної документації. Але можна впевнено стверджувати, що Dragon Capital отримав контроль як мінімум над керуючою компанією ТРЦ.

Читайте також –

Як вінницькому Sky Рark вдалося за рік збільшити товарообіг на 30%


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку