Мережу Ельдорадо можуть заарештувати: заява ФГВФО і відповідь рітейлера

Мережу Ельдорадо можуть заарештувати: заява ФГВФО і відповідь рітейлера

17.11.2016 12:31
  782
Іван Зайцев

Мережа магазинів побутової техніки та електроніки Ельдорадо можуть арештувати за зв’язки з власником збанкрутілого банку Михайлівський Віктором Полищуком.

Увечері в середу, 16 листопада, директор департаменту розслідування протиправних діянь і протидії корупції ФГВФО Катерина Мисник заявила, що сподівається на продовження арештів майна Віктора Поліщука – бізнесмена, якого звинувачують у фінансових махінаціях і банкрутстві банку Михайлівський. Крах фінустанови завдав держбюджету збитків на декілька мільярдів гривень, а ошукані вкладники 15 листопада вийшли на вулиці, звинувачуючи НБУ у втраті заощаджень, і вимагаючи повернення вкладів. Під тиском протестувальників президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду, а депутати прийняли законопроект, що гарантує повернення вкладень людей, постраждалих в результаті махінацій менеджменту банку Михайлівський і його власника Віктора Поліщука.

У той же день генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що за клопотанням прокуратури накладено арешт на ТРЦ Gulliver, який нібито належить Поліщуку. У самому ТРЦ звинувачення у зв’язку з екс-банкіром спростували, підкресливши, що ніякого юридично зафіксованого зв’язку між бізнесменом і торгівельно-розважальним центром немає. На арешті Gulliver прокуратура, схоже, зупинятися не збирається, розраховуючи за рахунок майна Віктора Поліщука компенсувати втрати бюджету від виплати коштів ошуканим вкладникам. Принаймні на це сподівається Катерина Мисник. “Ми сподіваємося, що прокуратура Києва продовжить з нами співпрацювати, будуть і далі накладаються арешти на майно Віктора Поліщука, стягуватимуть кошти з пов’язаних з ним осіб та з бізнесу”, – цитує чиновника портал lb.ua.

Як і у випадку з ТРЦ Gulliver, мережа категорично заперечує будь-який зв’язок з Поліщуком. “Незважаючи на відсутність будь-якого правового зв’язку Ельдорадо з банком “Михайлівський” (…) ми з занепокоєнням спостерігаємо за спробами деяких сил використати цей привід для дестабілізації ситуації на державному рівні. В свою чергу вважаємо, що заява директора департаменту розслідування протиправних діянь і протидії корупції ФГВФО є спробою дестабілізувати роботу нашої компанії напередодні сезону високих продажів шляхом нанесення репутаційного збитку в очах покупців і бізнес-партнерів”, – йдеться в офіційній заяві мережі.

RAU буде продовжувати слідкувати за ситуацією та оперативно інформувати наших читачів.

(оновлено) Суд наклав арешт на торгово-офісний центр Gulliver – ЗМІ


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

СЕО Arricano Анна Чуботіна увійшла до складу журі одного з наймасштабніших конкурсів нерухомості в Європі — Central & Eastern European Real Estate Quality Awards 2024 (CEEQA)

СЕО Arricano Анна Чуботіна увійшла до складу журі одного з наймасштабніших конкурсів нерухомості в Європі — Central & Eastern European Real Estate Quality Awards 2024 (CEEQA)

Премія CEEQA широко визнана як найбільш престижна щорічна галузева премія, яка відзначає найкращі проєкти, компанії та...
time icon  
  15
Усі новини ринку