Рейдерське захоплення: заява БФК Gulliver щодо передачі головного активу в управління АРМА

Рейдерське захоплення: заява БФК Gulliver щодо передачі головного активу в управління АРМА

03.06.2024 06:43
  1401
rau

3 червня, Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання Офісу генерального прокурора, і постановивпередати багатофункціональний комплекс Gulliver в управління АРМА. Сторона захисту багатофункціонального комплексу вважає рішення таким, що грубо порушує норми як процесуального, так і матеріального права.

Як повідомили RAU в прес-службі БФК Gulliver, у компанії вважають, що це рішення було винесено не на підставі фактичних обставин  справи, а через ймовірний тиск на суддів. Фактично – це захоплення бізнесу за сприяння правоохоронних та силових органів.

Передача активу Gulliver в управління АРМА не лише ставить під сумнів незалежність та неупередженість судової системи країни, а й завдасть шкоди державному бюджету, адже при такому рішенні виплати перед державними банками по кредитам будуть призупинені, це близько 40 млн грн на місяць. 

Менеджмент БФК Gulliver у правовому полі продовжуватиме відстоювати свою позицію в Апеляційному суді. 

Серед ключових аргументів: 

  • грубе порушення процесуальної процедури, пов’язаної з тим, що Шевченківський суд прийняв рішення щодо передачі об’єкту в АРМА, всупереч рішенню Апеляційного суду про арешт, яким не встановлюється будь-яка можливість передачі комплексу;
  • невідповідність співрозмірності вартості БФК Gulliver у порівнянні із сумою ймовірно несплачених податків. Крім того, відсутня заборгованість компанії перед Державною податковою службою України;
  • реальна загроза виконання зобов’язань перед державними банками і як наслідок, недоотримання  додаткових коштів до державного бюджету.

В керуючій компанії наголосили, що бізнес в умовах повномасштабної війни продовжує працювати, надавати робочі місця, сплачувати податки, створювати якісний сервіс для партнерів та відвідувачів. Зі свого боку, компанія зробить все можливе, аби повернути об’єкт у свою законну власність. 

БФК відповідально працює у партнерстві з понад 250 міжнародними та вітчизняними компаніями, які є орендарями комплексу, протягом понад 10 років професійно обслуговує комплекс та надає послуги десяткам тисяч людей щоденно. Надалі багатофункціональний комплекс Gulliver працюватиме у звичному режимі, виконуючи свої зобов’язання перед державою, клієнтами та відвідувачами. 

Додатково повідомляємо, що ТОВ «ТРИ О», у власності та фактичному управлінні якого знаходиться БФК Gulliver, у періоді з 2019 року було сплачено понад 620 млн грн податків. ТОВ «ТРИ О» виконує свої зобов’язання перед державними банками: АТ «Ощадбанк» і АТ «Укрексімбанк». Так, у 2023 році в погашення кредитних зобов’язань цим банкам було сплачено понад 300 млн грн, а запланований обсяг погашення на 2024 рік становить понад 700 млн грн. 


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Володимир Коршак, Соловейко.Медіа: Як використання аудіо та відео супроводу в ритейлі впливає на поведінку покупців

Володимир Коршак, Соловейко.Медіа: Як використання аудіо та відео супроводу в ритейлі впливає на поведінку покупців

Засновник Соловейко.Медіа Володимир Коршак під час свого виступу на RAU EXPO 2024 розповів про ефективність аудіо та відео...
time icon  
  75
Усі новини ринку