5 способів швидко виправити своє фінансове становище

5 способів швидко виправити своє фінансове становище

19.11.2021 11:14
  514
rau

Фінансове становище відіграє важливу роль у житті людини. Наявність регулярного доходу, відповідність бажань та достатку, відсутність постійних боргів, грошова «подушка» на чорний день – все це формує фінансове здоров’я. Але в реальному житті далеко не кожен з нас може назвати своє фінансове становище ідеальним, і на те є безліч причин.

Виправити ситуацію можна за допомогою різних методів. У цій статті ми розглянемо кілька способів покращити фінансове становище за відносно короткий період, а саме:

  • Аналіз і оптимізація доходів та витрат;
  • Психологічні прийоми та мотивація;
  • Пошук нових джерел прибутку;
  • Оцінка необхідності позичати гроші, кредити, заставу нерухомості та інше.

Проведіть оцінку фінансового здоров’я

Перед тим, як приступати до рішучих дій з оптимізації бюджету та покращення свого фінансового стану, банально проаналізуйте доходи та витрати. Багато хто думає, що може протягом місяця робити це «в голові», на практиці ж на це здатні одиниці.

Для аналізу можна використовувати звичайну таблицю Excel або спеціальні програми на смартфоні. Подивіться скільки у вас джерел доходу, наскільки вони стабільні, на що ви витрачаєте найбільше коштів, чи можете регулярно відкладати гроші на серйозну покупку.

Оптимізуйте витрати

Спільно з іншими членами сім’ї розділіть витрати на найнеобхідніші (наприклад, покупка їжі, оплата оренди квартири, комунальних послуг) та додаткові (наприклад, покупка нового смартфона, оновлення гардеробу, підписка на Smart TV). Якщо грошей не вистачає, визначте, від яких витрат Ви можете легко відмовитися.

Відмовтеся від залежностей

Залежності виділимо в окрему категорію, це навіть не витрати на розваги чи колекціонування, мова про залежну поведінку (куріння, алкоголь, комп’ютерні ігри та інше). Для прикладу – в середньому пачка цигарок зараз коштує близько 60 грн, на місяць це 1800 грн, на рік 21 600 грн або понад 800$. Використовуючи різні психологічні методики та силу волі, цілком реально оптимізувати бюджет відмовившись від залежностей.

Використовуйте можливість додаткового заробітку

Додатковий дохід ніхто не скасовував – це може бути банальний підробіток 2-3 рази на тиждень, вечірня робота в інтернеті, інвестиції в стартап та багато іншого. Вміння регулярно знаходити додаткові джерела прибутку з часом значно покращить dаше фінансове становище.

Проаналізуйте борги та кредити

Позичати майже ніколи не хочеться, особливо з відсотками (якщо мова про кредит). Але абсолютна більшість людей сьогодні використовує кредитування як для особистих цілей, так і для бізнесу. Насправді, в кредитах немає ніякої небезпеки, але тут відіграє роль два фактори:

  1. Наскільки вигідними є умови у dашого кредитора;
  2. Чи вмієте ви правильно розпоряджатися кредитними грошима?

Застава нерухомості з метою отримання кредиту – на даний момент найвигідніший варіант кредитування в Україні. Під заставу кредитори пропонують найнижчі відсотки, а також не вимагають надто багато від позичальника.

Кредит під заставу нерухомості найлегше та вигідніше оформляти у приватній фінансовій компанії. В Україні не надто багато дійсно вигідних пропозицій у комерційному секторі кредитування, тому перед оформленням обов’язково проаналізуйте усі плюси та мінуси кредитного продукту.

Якщо гроші потрібні терміново, і ніколи шукати додатковий дохід чи оптимізувати свій бюджет, рекомендуємо не споживчий кредит, а саме заставу нерухомості. Отримати вигідну позику до 30 000 000 грн під 1,5% можна у «Кредит 112».

Цей кредитор відрізняється бездоганною репутацією протягом 15 років та прозорими умовами співробітництва. Усі подробиці можна дізнатися на сайті компанії.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку