Огляд новин food&beverage: Shell Café, Royal Donuts, McDonald’s, Burger King, Salateira та інші

Огляд новин food&beverage: Shell Café, Royal Donuts, McDonald’s, Burger King, Salateira та інші

02.11.2021 08:00
  1063
Дарія Осіїк

Перша в Києві пончикова німецької мережі Royal Donuts, перший в Україні McDonald’s біля автотраси, піцерія у приміщенні автостанції Поділ, вегетаріанський Burger King, гастрохаб Garage від власників Goodwine та інші новини сфери food&beverage.

Читати російською

Піцерія Автостанція

У вересні у приміщенні автостанції Поділ відкрили піцерію Автостанція. Незважаючи на те, що будівля ще чотири роки буде функціонувати як автостанція, більшу частину приміщення тепер займає новий заклад.

Піцерія Автостанція – проект творців київських ресторанів Mimosa Brooklyn Burger, Coco, Чайка Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна. Для власників Mimosa Family це перший заклад на Подолі. Піцерія має приблизно 80 посадочних місць, включаючи літній майданчик.

Відкриття закладу у будівлі Автостанції стало можливим після того, як у 2020 році керуючу компанію київських автостанцій Київпассервіс продали на аукціоні. Нові власники Бастіон-Груп у цьому році запустили оновлений Центральний автовокзал на Деміївці й оголосили про плани модернізувати інші станції.

Нові Shell Café

Компанія Shell поступово запускає оновлений бренд Shell Café на ринках Центральної та Східної Європи. Його концепцію розроблено глобальною командою Shell в межах довгострокового плану розвитку. В Україні перше нове Shell Café відкрилося у липні цього року на АЗС №4221 у Білій Церкві за адресою вул. Петра Запорожця, 377 А. Нові кафе вже працюють на АЗС №4044 (Чайка, виїзд на Житомирську трасу) та на АЗС №9101 в Решетилівці. У найближчі місяці оновлення відбудеться по всій мережі.

В нових Shell Café особливу увагу приділили якісній каві та навіть створили авторський бленд, який виробляється екологічно безпечними способами. Також значно оновилось меню кафе – з’явились такі нові страви як ковбаска в беконі та кесадилья. Перезапуск бренду Shell Café супроводжуватиметься національним промо. Купуючи каву, страви з меню Shell Café чи заправляючись Shell V-Power від 25 л, клієнти отримуватимуть призи. Раз на місяць розігруватиметься домашня автоматична кавомашина.

Перший в Україні McDonald’s біля автотраси

На початку жовтня відкрився перший ресторан McDonald’s вздовж автотраси за адресою село Гора, вулиця Бориспільська, 6. Ресторан оснащений найсучаснішими технологіями, що дозволяють швидко та зручно обслуговувати велику кількість клієнтів. Одноповерховий ресторан має 94 посадкові місця у залі та 92 – на терасі. Сервіс McDrive з digital-моніторами має дві лінії обслуговування для прискорення процесу прийому гостей. В закладі вперше використовується роботизована станція напоїв, завдяки якій напої відвідувачам будуть наливатись автоматично, без залучення працівників до процесу.

Вісім терміналів самообслуговування дозволять гостям, не поспішаючи, самостійно обрати улюблені страви та розрахуватись карткою одразу на місці. Для зручності відвідувачів касова зона розділена на дві частини — для замовлення та видачі, а працівники можуть принести замовлення за столик. Також в залі працюють експерти з гостинності, задача яких: створити комфортну атмосферу та потурбуватися про потреби клієнтів.

Гастрохаб Garage від власників Goodwine у промзоні на Подолі

16 жовтня відкрився новий заклад Garage – гастрономічний хаб на Подолі від засновників Goodwine. Простір відкрили на території комплексу M82, де раніше працював завод Tetra Pak.

Будівля на 1200 кв. м розділена на дві частини: майже половину займає пекарня та кафе Bakehouse, в іншій частині розташували кав’ярню та ростерію Yellow Place, магазин натурального вина Sabotage Wine, винний бар Sabotage Wine Bar, а також шефський ресторан Mirali. Це приміщення вздовж вулиці Межигірської раніше слугувало гаражем заводу, з нього нові власники починають процес трансформації ділянки.

Garage є пілотним проектом M82, наступним етапом розвитку комплексу повинно стати відкриття великого гастрономічного простору Fudo, який об’єднає 20 спеціалізованих магазинів та близько десяти ресторанів. Для нових потреб планують трансформувати сусідні з Garage колишні приміщення заводу Tetra Pak.

Комплекс M82 розташований на межі вулиць Межигірської, Набережно-Лугової та Електриків неподалік від станції метро Тараса Шевченка. Територію в понад три гектари в 2017 року придбала компанія Бюро вин, яка розвиває мережі магазинів Goodwine і Bad Boy.

Перший заклад німецької мережі Royal Donuts

У Києві відкрили пончикову німецької мережі Royal Donuts. Заклад працює в Arena city на вулиці Велика Васильківська, 1-3. Мережа також анонсувала відкриття у Харкові.

В закладі пропонують донатси та берлінери з різними топінгами, фруктами, начинками та глазур’ю. З напоїв є молочні та фруктові коктейлі, кава і чай. У київському закладі працює кондитер з Німеччини. Десерти можна замовити онлайн через приватні повідомлення на сторінках закладу у соціальних мережах.

Salateira на фуд-корті ТРЦ Ocean Plaza

У листопаді ресторан Salateira відчиниться на фуд-корті ТРЦ Ocean Plaza. Інтер’єр нового ресторану Salateira буде виконано у новому фірмовому стилі з акцентом на природні матеріали. За приготуванням страв можна буде спостерігати прямо через панорамні вікна на кухню.

Заклад презентує успішний формат fast-casual, заснований на вільному виборі інгредієнтів за смаком гостя. В меню входять салати, пасти, круасани, равіолі, авторські десерти, супи та напої. Відкриття заплановано на листопад 2021 року.

Компанія налічує 21 ресторан, з них 15 – в Києві, 1 – в Дніпрі, а також 5 за кордоном – у Мінську (Білорусь). Заклад у Ocean Plaza буде 16-м в Україні.

Burger King відкрив Vurger King, перший 100% вегетаріанський ресторан

Перший у світі 100% вегетаріанський ресторан Burger King, що одержав назву «Vurger King», пропонуватиме всі страви без м’яса в меню мережі, такі як гамбургер на рослинній основі, нагетси на рослинній основі і новий Long Vegetal, вегетаріанський аналог довгого сендвіча з куркою.

Burger King тестуватиме ідею Vurger King у Мадриді протягом місяця. Після цього він сподівається поширити концепцію на інші європейські міста у найближчі місяці. За даними ThinkSPAIN, ресторанні пропозиції можуть задовольнити не всіх, але вони задовольнять потреби 13% іспанців, які дотримуються переважно або повністю вегетаріанської або веганської дієти.

Крім зеленого фасаду, інтер’єр із кущів на стінах та стелі, а також зображення листя салату та інших рослинних інгредієнтів нагадують гостям, що це не типовий Burger King.

Виручка закладів громадського харчування у «червоній» зоні зменшилася на третину

Виручка закладів громадського харчування, які з 18 жовтня почали працювати в «червоній» зоні, знизилась за тиждень у середньому на 34% порівняно з попереднім тижнем до посилення обмежень. Мова про заклади Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Одеської областей. Виручка закладів в інших зонах у цей період просіла менше — на 22%. Про це свідчать результати дослідження компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster, опубліковані у Telegram-каналі компанії «Реве та стогне ресторатор». Гості стали рідше відвідувати заклади у «червоній» зоні: кількість транзакцій на тижні з 18 по 24 жовтня впала на 30% порівняно з попереднім тижнем. У закладах в інших областях спад становив 17%. Середній чек також показує негативну динаміку: у закладах у «червоній» зоні спад на 28%, в решті областей — на 16%.

Дослідження Poster базується на неперсоналізованих даних про продажі 7500 закладів громадського харчування України. Порівнювані періоди 18-24 жовтня та 11-17 жовтня 2021 року.

Читайте також – 

Огляд новин food&beverage: McDonald’s, KFC, Хрумка курочка від Сільпо, АТБ-Кафе, гастро-маркет Stars та інші


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку