Новини FMCG за вересень: один КОЛО, два Varus, три Novus, міні-маркети FoodPod, Aldi в Україні та інше

Новини FMCG за вересень: один КОЛО, два Varus, три Novus, міні-маркети FoodPod, Aldi в Україні та інше

05.10.2021 08:30
  2089
Костянтин Симоненко

Fozzy Group почала розвивати міні-маркети FoodPod, німецька мережа Aldi зареєструвала бренд в Україні і випробує свій перший магазин без кас в Лондоні, відкриття ювілейного Свій Маркет, фуд-хол і супермаркет Varus та інші новини сегмента продовольчого роздробу України

Цей матеріал доступний російською мовою

Новий магазин КОЛО в столиці

Як повідомляється на офіційній сторінці рітейлера в Facebook, 18 вересня був відкритий ще один магазин КОЛО в Києві за адресою: провулок Ясинуватський, 10. З урахуванням відкритих 28 серпня в столиці ще двох магазинів КОЛО: на бульварі Дружби Народів 8 і на вул. Тютюнника (Анрі Барбюса) 28 А, загальна кількість торгових точок досягла 261-ї.

Плюс один. Копійка відкрила новий універсам в Одесі

В Одесі відкрилася нова торгова точка Копійка зі свіжими продуктами, фірмової випічкою, кулінарією та кавою. Про це RAU повідомила прес-служба компанії. Асортимент нового магазину Копійка – це понад 7000 найменувань: продукти на кожен день, продукція власних торгових марок і власного імпорту, свіжі м’ясо і риба, фрукти й овочі, колекція алкоголю. Адреса нового універсаму Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 1 А. Загальна площа магазина – 520 кв. м, торгова – 360 кв. м. Магазин працює з 8:00 до 22:00, без вихідних. У торговому залі встановлено п’ять касових апаратів і дві каси самообслуговування. Штат магазину складає 36 співробітників.

Два Varus в Дніпрі: один новий, другий після реконструкції

Перший день осені почався з відкриття просторого супермаркету Varus за адресою Дніпро, вул. Глінки, 2, ТЦ МОСТ-Сіті. Як повідомили RAU в прес-службі компанії, торгова площа магазину складає 2013 кв. м, де на полицях представлено 15 400 найменувань товарів. Прикрашає магазин Varus cafe. Можна взяти страви з собою, а для перекусу облаштована затишна зона з м’яким підсвічуванням, USB-зарядками і стильним оформленням. Інтер’єр супермаркету розроблений компанією JDV з Нідерландів. Концепція – поєднання фуд-холу і супермаркету. Обслуговувати відвідувачів супермаркету буде 10 звичайних кас і 6 кас самообслуговування. Час роботи магазину – цілодобово. Як виглядає магазин після реконструкції можна подивитися тут.

У той же день Varus відкрив новий супермаркет в Дніпрі за адресою: вул. Данила Галицького, 29. Це супермаркет з сучасним дизайном, кафе з готовими стравами від бренд-шефа, кава-зоною і свіжою випічкою. Новий Varus в Дніпрі працює з 7 до 22 години.

Три Novus у Києві та області

Як повідомили RAU в прес-службі мережі, новий і сучасний супермаркет Novus відкрився 3 вересня в селі Чайки, на вулиці Антонова, 2. На площі у 2000 кв. м представлено багато свіжих і смачних продуктів харчування та якісних товарів для дому. У магазині є 9 лінійних кас, 8 кас самообслуговування, а також одна інфо каса, де завжди можна придбати смачні снеки в дорогу і кави до них.

Ще два нові супермаркети Novus почали роботу в серпні в Києві. Один з них відкрився 26 серпня після чергового ребредінгу магазину Billa. Реформований магазин торговою площею 1000 кв. м знаходиться на Дарницькій площі, 1. Тут є 6 лінійних кас і одна інфо каса зі смачною кавою, яку можна швидко придбати, не заходячи в супермаркет. Тижнем раніше в самому центрі столиці відкрився новий Novus, який знаходиться на Майдані Незалежності, 1, в торговому центрі Globus. У компактному магазині площею в 600 кв. м розташували всю необхідну для повноцінного фуд-шопінгу продукцію. Всього в магазині 8 кас: 3 самообслуговування, 4 лінійних, 1 інфокасса.

П’ять нових Thrash! Траш! і п’ятирічний ювілей мережі

Як повідомляється на офіційній сторінці Facebook мережі жорстких дискаунтерів Thrash! Траш !, які розвиває Fozzy Group, 3 вересня в Одесі на проспекті Академіка Глушка, 22 відкрився ще один магазин мережі. Всього за місяць вересень, коли бренд святкує своє п’ятиріччя, було відкрито п’ять нових магазинів.

Так, 10 вересня відкрив свої двері третій за рахунком магазин у м. Ірпінь Київської області за адресою вул. Мечникова, 108.

А 17 вересня було запущено одразу три нові торгові точки:

  • Івано-Франківськ, вул. Галицька, 145
  • Овруч, вул. Шевченко, 98/11 (Житомирська область)
  • Жашків, вул. Соборна, 26 (Черкаська область)

Ювілейний Свій Маркет у Львові

Згідно із повідомленням AllRetail, львівська мережа мінімаркетів Свій Маркет подолала рубіж в 50 торгових об’єктів. Ювілейний п’ятдесятий магазин відкрив свої двері 10 вересня у Львові по вулиці Степана Бандери, 25. Торгова площа об’єкта становить близько 75 кв. м. Цікаво, що свій шлях рітейлер починав з розвитку франчайзингового бренду Наш Край, але в 2016 році в компанії стався ребрендинг, магазини були перейменовані і почалася еволюція магазинів Свій Маркет. Тепер Свій Маркет є одним із лідерів сегмента продовольчих мінімаркетів у Львові.

Власник Сільпо почав розвивати міні-маркети FoodPod

Один з магазинів FoodPod знаходиться в районі метро «Позняки» за адресою вул. Вишняківська, 17. Як пише Retailers, засновником міні-маркетів під назвою FoodPod зазначено ТОВ “Фасоль”, кінцевий бенефіціар якого, за даними You Control, – Володимир Костельман. На сайті онлайн-реєстратора торгових марок profitmark.ua датою подання заявки на ТМ FoodPod вказано 19 травня 2021 року. На запит видання в прес-службі Fozzy Group відповіли, що на даний момент компанія не може надати інформацію про дану мережу.

Нагадаємо, в кінці 2020 року Fozzy Group відкрили п’ять міні-маркетів площею 50-100 кв. м під брендом Foody: в районі станцій метро Лівобережна, Теремки, Васильківська, Славутич, а також в Броварах. Однак потім стало відомо, що під брендом Foody в Україні вже працює маркетплейс крафтового їжі і напоїв. Власником бренду виявився засновник UAmade Віктор Павлов. За даними Retailers, власник торгової марки вже “все вирішив з Fozzy”, однак подальша доля Foody все ще невідома. Відзначимо, що з запуском нового формату Fozzy Group заходить в дуже конкурентну нішу.

Новий дизайнерський Сільпо в Луцьку

Сільпо відкрив новий магазин, в оформленні якого використано різні види годинників. Супермаркет став першим у Волинській області, де встановлені електронні цінники. Як повідомили RAU в прес-службі компанії, супермаркет розташований в Луцьку, на Київському майдані, 11. Його дизайн-концепція присвячена цінності часу і особливості моменту «тут і зараз». Торговий зал площею 1084 кв. м поділений на дві частини: минуле і сучасність. Кожна має відповідне наповнення та оформлення, а для подорожей між ними встановлені «машини часу». У магазині встановлено шість кас самообслуговування і п’ять класичних кас. Вони будуть працювати щодня з 8:00 до 23:00. Детальніше розглянути новий супермаркет можна тут.

Aldi випробує нову технологію без касового обслуговування

Як повідомляє AllRetail, німецький рітейлер Aldi в своєму магазині в Лондоні протестує технологію, яка дозволить покупцям використовувати додаток для смартфонів, щоб увійти в магазин, забрати свої покупки і просто вийти з магазина без необхідності платити на касі. Незабаром після відвідування вони отримають повідомлення електронною поштою з квитанцією, і з них буде автоматично списана оплата з використанням обраного методу оплати.

П’ятий за величиною рітейлер Великобританії повідомляє, що поки тестують магазин співробітники рітейлера, а подальші випробування проводитимуться представниками громадськості. У першому концептуальному магазині буде приблизно стільки ж співробітників, скільки в типовому Aldi Local. Це оголошення було зроблене слідом за запуском Aldi в минулому році системи click-and-collect, яка тепер доступна в більш ніж 200 магазинах Aldi по всій Великобританії.

Нагадаємо також, що німецька мережа дискаунтерів Aldi зареєструвала свій бренд в Україні. Як повідомляє dev.ua, згідно з даними Укрпатенту, ТМ буде використовуватися в 35 класі, який передбачає діяльність у торговельній сфері. Правда, інформації про те, що Aldi планує вихід в Україну, поки немає. Нагадаємо, Aldi – німецька мережа магазинів-дискаунтерів, що нараховує більше 10 000 магазинів в 20-ти країнах світу. Вона стала прикладом для наслідування мережі магазинів АТБ, яка спочатку повністю скопіювала бізнес-модель рітейлера.

Читайте також –

Новини FMCG за серпень: жорсткий дискаунтер Пюре, новий Ашан Pick Up Point, чотири дизайнерських Сільпо, Varus формату To Go та інше


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку