Компанія Horizon Capital придбала міноритарний пакет акцій роздрібних магазинів Аврора

Компанія Horizon Capital придбала міноритарний пакет акцій роздрібних магазинів Аврора

06.07.2021 10:06
  11355
Микола Маранчак

Фонд EEGF III компанії Horizon Capital інвестує в мережу роздрібних магазинів Аврора, що нараховує 650 магазинів формату «dollar store», з метою забезпечення подальшого розвитку бізнесу в регіоні.

Цей текст доступний також російською мовою

Як повідомила RAU прес-служба мережі, фонд Emerging Europe Growth Fund III з капіталом $200 млн, який знаходиться під управлінням компанії Horizon Capital (EEGF III), придбав міноритарний пакет акцій мережі Аврора, ставши єдиним інституційним інвестором поряд із засновниками компанії. Фінансові деталі угоди не розголошуються.

«Ми радо підтримаємо мережу Аврора, щоб і надалі втілювати в життя сміливу візію співласників компанії, які за десять років зуміли розбудувати надзвичайно успішний бізнес, яким неможливо не захоплюватися, – прокоментувала Олена Кошарна, засновник та головний виконавчий директор Horizon Capital. – За укладення цієї угоди відповідав Василь Тофан, партнер у Horizon Capital, котрий відразу розгледів потенціал рітейлера та його прагнення до найвищих стандартів взаємодії з клієнтом».

Засновники та управлінська команда компанії продовжать втілювати в життя свою формулу успішного підприємництва, зберігаючи за собою контрольний пакет акцій та операційний контроль над бізнесом. Масштабна інвестиційна підтримка фонду спрямовуватиметься на розгортання національної мережі протягом наступних п’яти років, розширення логістичної інфраструктури, а також вихід мережі Аврора на інші регіональні ринки. Крім того, частину коштів буде використано для подальшого розвитку на базі магазинів роздрібної платформи для невеликих місцевих виробників в Україні, що в подальшому дозволить інтенсифікувати імпортозаміщення та посилити позиції вітчизняного виробництва на внутрішньому ринку.

«Аврора чудово вписується в інвестиційну стратегію EEGF III з підтримки провідних регіональних компаній, які демонструють високі темпи зростання, – зазначив Василь Тофан, партнер у Horizon Capital. – Керівництву мережі вдалося досягти надзвичайних показників росту: ми були вражені високими стандартами професійної діяльності та їхнім операційним досвідом. Разом із засновниками та менеджерами ми докладемо максимум зусиль для виведення компанії на IPO на одній з основних бірж, де використаємо привабливість формату «dollar store» у всьому світі».

Лев Жиденко, співзасновник Аврора, підсумував: «Ми раді залучити до нашого бізнесу такого поважного міноритарного інвестора, як Horizon Capital, за допомогою якого сподіваємося перейти до наступного етапу нашого стрімкого розвитку. Ми прагнемо використати досвід, широку партнерську мережу та напрацювання цього фонду для прискорення темпів нашого зростання в Україні та розширення нашого бізнесу в Центральній та Східній Європі. До того ж, ми хочемо підтримати місцевих українських виробників, збільшивши у своєму асортименті частку їхніх товарів, яка зараз становить 65%, і тим самим посприяти відродженню та подальшому зміцненню позицій українських стартапів та невеликих виробників на внутрішньому ринку. З нашою допомогою вони також зможуть отримати вихід на нові ринки для експорту своєї продукції».

Довідка. Торговельна мережа Аврора – один з лідерів в сегменті магазинів формату «dollar store» в Україні. Мережа компанії, заснованої в Полтаві в 2011 році Левом Жиденком, Тарасом Панасенком та Лесею Клименко, наразі нараховує більше 650-ти фірмових магазинів. Рітейлер використовує прогресивний технологічний підхід у веденні бізнесу, забезпечуючи йому швидкі темпи розвитку: за останні шість років мережа зросла більш ніж у десять разів. Головний офіс компанії знаходиться у Полтаві. 

Horizon Capital є однією з провідних інвестиційних компаній в Центральній та Східній Європі, яка управляє фондами прямих інвестицій (більше 40-ка інституційних інвесторів з сукупним капіталом понад $350 млрд) з активами понад $1,1 млрд та більш ніж 27-річним інвестиційним досвідом у регіоні. 

Читайте також

Файно Маркет поглинає черкаську мережу магазинів Абсолют

 


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку