Призначення в рітейлі: Fozzy Group, ЕКО маркет, Eldorado, LC Waikiki, Watsons та інші

Призначення в рітейлі: Fozzy Group, ЕКО маркет, Eldorado, LC Waikiki, Watsons та інші

11.10.2019 08:15
  493
Виктор Нагорский

Які зміни відбулися у вересні-жовтні 2019 року на топ-посадах українських компаній сфери рітейлу, девелопменту та суміжних галузей.

Цей матеріал доступний російською мовою

ЕКО маркет

Заступником генерального директора з комерційних питань продуктової мережі ЕКО маркет призначений Денис Погорєлов. До цього, з травня 2014 року, він займав посаду комерційного директора Varus. Також працював директором із закупівель і комерційним директором в мережах супермаркетів Novus і Велика Кишеня. В цілому, в сфері рітейлу топ-менеджер працює з 2000 року.

Уже найближчим часом він планує зайнятися побудовою нової асортиментної та цінової політики ЕКО маркет, поліпшенням взаємодії й відносин з партнерами, оптимізацією процесу товарообігу, корекцією промо-політики мережі, а також навчанням персоналу та посиленням комерційної команди компанії.

Відзначимо, що ЕКО маркет – одна з найбільших в країні мереж продуктових супермаркетів, яка представлена в 34-х містах країни. Станом на I півріччя 2019-го рітейлер об’єднував 113 магазинів загальною площею близько 100 000 кв. м.

LC Waikiki

Генеральним директором LC Waikiki в Україні з 1 вересня призначений Олексій Гришко, який з 2016 року обіймав посаду регіонального директора компанії. В цілому Олексій має більш ніж 12-річний досвід у fashion-рітейлі. До команди LC Waikiki він приєднався на самому початку шляху бренду в Україні – в лютому 2013 року, очоливши перший магазин рітейлера в країні. У 2014 році працював в головному офісі компанії в Стамбулі на позиції операційного супервайзера, відповідаючи за міжнародний бізнес в десятках країн. З 2014 по 2016 рік – займався запуском бренду в Білорусі, де відкрив більше десяти магазинів, займаючи посаду регіонального директора.

Як уточнили RAU в компанії, перед новим керівником поставлені досить амбітні завдання, серед яких:

  • агресивна експансія в офлайн і виведення компанії на позицію безумовного лідера ринку в сегменті;
  • відкриття в містах з населенням більше 100 000 жителів;
  • автоматизація та вдосконалення операційних процесів;
  • відкриття нової лінійки магазинів «LCW Dream Store»;
  • розвиток онлайн-бізнесу.

LPP

Що стосується попереднього керівника LC Waikiki в країні, то Ярема Івахів, який займав цю посаду з грудня 2016 року, тепер очолив український підрозділ польського fashion-рітейлера LPP Group. Ця компанія розвиває в Україні мережі магазинів таких брендів як Reserved, Cropp, House, Mohito і Sinsay.

Нагадаємо, в березні цього року Олексій Смирнов, який керував LPP Україна з 2010 року, вирішив залишити компанію. Тоді в LPP повідомляли, що на його місце тимчасово призначена керівник юридичного департаменту рітейлера Зоряна Бринь. Тепер же український офіс LPP Group отримав постійного главу.

Відзначимо, що до роботи в LC Waikiki Ярема Івахів більше десяти років працював в компанії Metro Cash & Carry, займаючи різні посади в сфері оптової та роздрібної торгівлі.

ФДМ

Верховна Рада призначила головою Фонду держмайна України Дмитра Сенниченка, його призначення підтримало 238 нардепів. Дмитро – член наглядової ради ДП Прозорро.Продажі. Раніше він обіймав посаду директора з управління нерухомим майном та інфраструктурою Укрпошта. А до цього був керуючим директором Jones Lang LaSalle (JLL) в Україні та директором з розвитку бізнесу компанії в країнах СНД.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про намір JLL – одного зі світових лідерів ринку професійних послуг в сфері нерухомості та управління інвестиціями – закрити український офіс. Як повідомили в компанії, рішення про закриття офісу з 29 листопада цього року було прийнято за підсумками проведення аналізу ринкової ситуації й відповідно до глобальної стратегії розвитку JLL.

Eldorado

У мережі магазинів побутової техніки та електроніки Eldorado відбулася зміна маркетинг-директора. Як стало відомо RAUМаксим Колєсніков, який займав пост СМО рітейлера близько двох років (з червня 2017 року), залишив компанію. Замість нього на посаду директора з маркетингу Eldorado в середині серпня цього року був призначений Ярослав Гуменюк. Сам Ярослав підтвердив цю інформацію.

Відзначимо, що раніше Гуменюк близько двох років займав аналогічну посаду в банку ПУМБ, а до цього – з 2015-го по 2017-й – працював в Укртелеком. Портфоліо Ярослава також включає ряд управлінських посад в найбільших телекомунікаційних компаніях країни: Київстар, Воля та інших. Загальний стаж фахівця в областях маркетингу, продажів, обслуговування клієнтів, цифрових технологій, аналізу даних і електронній комерції – більше 20 років.

Що стосується Максима Колєснікова, то його подальші кар’єрні плани поки що невідомі. Нагадаємо, до приходу в Eldorado він нетривалий час займав позицію директора з маркетингу мережі магазинів MOYO. Також був СМО в мережах Велика Кишеня (компанія Рітейл Груп) і Фора (Fozzy Group).

Watsons

Пост директора по роботі з клієнтським досвідом в компанії Watsons Україна зайняла Тетяна Черненко. Як повідомила RAU прес-служба компанії, вона була призначена на посаду ССО з 16 вересня цього року. До цього Тетяна майже шість років займала пост директора зі стратегічного маркетингу в Альфа-Банк Україна.

В цілому, досвід роботи Черненко в маркетингу – більше 20 років. До Альфа-Банку топ-менеджер керувала аналогічними департаментами в банках ПУМБ і Універсал, компаніях Чумак, Strauss Україна та інших.

У прес-службі Watsons Україна також відзначили, що у Черненко дві вищі освіти – педагогічна і економічна, а також спеціалізована – Chartered Institute of Mаrketing (CIM).

Fozzy Group

Ніна Міщенко очолила департамент корпоративних комунікацій компанії Fozzy Group, яка розвиває торгові мережі Сільпо, Фора, Fozzy Cah & Carry, Thrash! та інші. Про це вона повідомила на свій сторінці в соціальній мережі Facebook.

«З 1 жовтня я починаю працювати, як Head of Corporate Communications, Chief Brand Voice Officer Fozzy Group. Голос бренду. Fozzy Group – лідер ринку мультиформатного рітейлу і засновник улюбленого всіма нами Сільпо. Трендсеттер усього роздробу і звичайно ж «світ гречаних багетів». Цінності, якими керується компанія, принципи і логіка, на основі яких вона все створює, і безліч інновацій – це дуже вразило мене і дуже драйвить. І, звичайно, це робота в одній з найкращих маркетингових команд країни», – написала Ніна Міщенко.

Відзначимо, що попередні 3,5 роки вона працювала в девелоперській компанії Taryan Group, де займала посаду керівника департаменту креативного маркетингу і комунікацій. Крім цього, Міщенко має 12-річний досвід роботи в провідних українських ЗМІ, в тому числі – управлінський. Зокрема, Ніна керувала порталом Асоціації рітейлерів України, а також понад чотири роки працювала в Forbes Україна, де виросла з оглядача до заступника шеф-редактора журналу.

Sportmaster

Генеральний директор українського підрозділу мережі магазинів Sportmaster Ігор Чернов очолив компанію Go Sport Polska. Про це топ-менеджер повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. За інформацією RAU, при цьому топ-менеджер залишиться керівником українського офісу Sportmaster і буде суміщати посади.

Нагадаємо, Sportmaster Operations повідомив про придбання 34-х магазинів Go Sport Polska в кінці вересня цього року. Тим самим компанія, що працює в Росії, Україні, Казахстані, Білорусі та Китаї, почала експансію на європейські ринки. Перший час Sportmaster буде працювати в Польщі під існуючим брендом, але в подальшому перейменує і переформатує магазини.

Читайте також попередній огляд –

Призначення в рітейлі: АТБ, Comfy, MOYO, JYSK, Arricano й інші


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку