Нова пошта відкрила Хмельницький інноваційний термінал і планує ще 6 таких об’єктів

Нова пошта відкрила Хмельницький інноваційний термінал і планує ще 6 таких об’єктів

17.05.2019 02:09
  281
Іван Зайцев

Інвестиції в будівництво термінала площею 7700 кв. м і потужністю 8500 посилок в годину склали 10 млн євро.

Цей матеріал також доступний російською мовою

На будівництво терміналу пішло менше року: закладка першого каменя відбулася в квітні 2018, а вже в березні 2019-го був виконаний перший тестовий запуск. У Хмельницькому будуть сортуватись і відвантажуватись посилки для 71 населеного пункту по всій Україні. Це міжрегіональні напрямки (Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Луцьк, Тернопіль, Чернівці), міські і в межах усього регіону (Старокостянтинів, Кам’янець-Подільський, Шепетівка, Красилів, Дунаївці, Деражня і всі відділення в Хмельницькому).

Особливість інноваційних терміналів в Хмельницькому та Києві в тому, що вони оснащені найкращим обладнанням від голландської компанії Vanderlande потужністю 8500 посилок на годину. Крім цього, ХІТ оснащений конвеєрами і автоматичним сортувальним обладнанням виробництва української компанії СМС. У Хмельницькому терміналі посилки з сортувальної стрічки будуть завантажуватись безпосередньо в автомобілі за допомогою спеціальних конвеєрів. Це зробить сортування ще більш надійним.

«Ми вклали в ХІТ майже 10 млн євро. Ми постійно інвестуємо в інновації, щоб забезпечити максимально якісну та швидку доставку посилок і вантажів кожному жителю України, адже кількість відправлень зростає на 20-25% щороку, – говорить Олександр Бульба, директор Нова пошта. – Також ми єдина логістична компанія в Україні, яка реалізує проекти такого масштабу. Ми плануємо відкрити ще 6 терміналів в найближчі 5 років в різних містах країни, адже це не просто будівлі з сортувальними стрічками, це нові робочі місця, податки, які отримують місцеві бюджети, і нові можливості для розвитку регіонів.

Довідка. Нова пошта – лідер логістичного ринку, який забезпечує легку доставку кожному клієнту – до відділення, поштомату, за адресою – і дозволяє тисячам підприємців створювати і розвивати бізнес не тільки в Україні, а й за кордоном. Мережа компанії налічує більше 3000 відділень по всій Україні, а кількість відправлень тільки за 2018 перевищила 174 млн.

Читайте також –

Володимир Поперешнюк, Нова пошта: Шукаємо партнерів для відкриття терміналів


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку