GogolFest в Полтаві: як Сільпо використав “гоголівські мотиви” в новому супермаркеті (фотоогляд)

GogolFest в Полтаві: як Сільпо використав “гоголівські мотиви” в новому супермаркеті (фотоогляд)

15.03.2019 08:10
  493
Дарья Златьева

Чергове відкриття від найепатажнішого по дизайнерським рішенням українського рітейлера триває: як виглядає новий Сільпо в Полтаві в стилі містичних творів Миколи Гоголя.

Цей текст доступний російською мовою

13 березня рітейлер відкрив новий супермаркет Сільпо в Полтаві. Площа об’єкта, який знаходиться на вулиці Івана Мазепи, 45/4, склала майже 2000 кв. м.

Дизайн нового супермаркету широко використовує сюжети і образи з містичних творів Миколи Гоголя, оскільки письменник провів в Полтавській губернії дитячі та юнацькі роки. Його повісті й оповідання надихнули одного з лідерів українського продуктового роздробу оформити нову торгову точку, запровадивши в інтер’єр різні натяки і відсилання до знайомих з дитинства персонажів і легенд.

Нагадаємо, що Сільпо на Івана Мазепи став третім в місті, але без сумніву, найоригінальнішим за своєю концепцією.

Стеля досить винахідливо розфарбована під зоряне небо – варто просто підняти голову.

Таємнича напівтемрява панує там, де товарні групи не потребують яскравого світлового акценту, а скетчі, що зображують найяскравіші сцени зі збірки “Вечори на хуторі біля Диканьки” та інших захоплюючих гоголівських творів занурюють у світ чарівництва і фантазії.

Тут і коваль Вакула, і Солоха, хитрий Дяк, Чуб, і Пацюк з його чарівними галушками, і українські народні гуляння колядників на честь Різдва, і навіть сам Чорт, якого головний герой тягає за роги, щоб отримати заповітні царицині “черевичкі”.

Обіграна і сцена з повісті “Вій”, де головний герой в церкві малює крейдою коло, що оберігає його від нечистих сил.

На одній зі стін зображена сцена, де відьми та інші чудовиська в пеклі, куди потрапив запорожець в «Пропала грамота», грають в карти.

Однак у історіях Гоголя завжди добро перемагає зло, тому запал, веселощі, доброта, містика, зоряне небо і таємничі історії тепер вносять свіє емоційне забарвлення в життя полтавчан.

Причому від покупок панно на стінах не відволікають. Дизайн, як і торгове устаткування і традиційна для рітейлера обробка, виконані в єдиному стилі і колірній гамі і акцентують максимальну увагу на продуктах. Тут можна купити м’ясо на грилі, свіжу океанську, морську і річкову рибу, апетитну випічку, екзотичні фрукти і овочі, каву власного обсмаження і свіжоспечену піцу.

Апетитні м’ясні вирізки, стейки та інші вироби з м’яса представлені в широкому асортименті і грамотно підсвічені потрібними відтінками.

Традиційне холодне підсвічування у відділах заморожених продуктів і рибному:

У магазині будуть працювати 11 стаціонарних кас, 5 – самообслуговування, 2 експрес-каси і 1 тютюновий кіоск.

Термінал на точці самообслуговування, яку ритейлер назвав “самокасою” приймає готівку, банківські картки, подарункові сертифікати і навіть підтримує оплату за допомогою мобільного додатку Сільпо.

Як виглядає і що пропонує новий супермаркет Сільпо в Полтаві – в нашому фотоогляді:

Уже відомо і про новий супермаркет рітейлера, який відкриється у Львові 15 березня в новому торгово-розважальному центрі Spartak. Анонс супермаркету в стилі “Джаз” дивіться в матеріалі.

Читайте також –

Темне майбутнє: як виглядає Сільпо в стилі “стімпанк” в Вишгороді (фотоогляд)


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку