GOLAW провела зустріч про майбутнє міжнародного структурування бізнесу та капіталу

24.05.2017 03:21

23 травня юридична фірма GOLAW провела бізнес-зустріч «Виклики та ризики для власників іноземних компаній в 2017 році».

Захід було присвячено питанням деофшоризації для бенефіціарів, автоматичного обміну інформацією, валютного регулювання і особливостям роботи банку з компаніями нерезидентами. Експертами зустрічі виступили Максим Лебедєв, адвокат, керуючий юрист GOLAW, директор Whitmill TRUST Кіран Пател, асоційований директор Whitmill TRUST Філліп Еванс, а також директор з управління ризиками ProCredit Bank Рубен Оганян.

«При структуруванні компаній слід враховувати положення четвертої директиви ЄС по боротьбі з відмиванням коштів, оскільки розкриття інформації відбувається, як правило, за її нормами. Відкритий реєстр бенефіціарів створили лише кілька країн, включаючи Україну. До 26 червня держави ЄС зобов’язані ввести положення Директиви в законодавство. На цьому шляху вже Кіпр, Нідерланди і Сінгапур», – зазначив Максим Лебедєв, керуючий юрист GOLAW. Також юрист торкнувся теми витоку інформації і підкреслив, що потрібно думати не тільки про конфіденційність, а слід бути готовим відповісти на всі запитання правоохоронців.

«Ми живемо в ризиковий час. Ризик існує не тільки для бенефіціара, але і для всіх його контрагентів», – наголосив Філіп Еванс, асоційований директор Whitmill TRUST. Пан Еванс поділився своїм баченням майбутнього офшорного планування і звернув увагу, що до 2020 року правове поле істотно зміниться. Вже зараз спостерігається тенденція до збільшення використання трастів для захисту активів і конфіденційності. 62% сучасних міжнародних компаній відкриваються саме у статусі трастів, а три роки тому їх частка була нижче.

У свою чергу директор з управління ризиками ProCredit Bank Рубен Оганян розповів про позиції банку в питаннях фінансового моніторингу, валютного контролю та інших нюансах трансакцій з нерезидентами, з якими найчастіше стикається бізнес. Він зазначив, що розуміння структури клієнта – це ключовий аспект взаємодії банку з них. Банки готові йти назустріч клієнту, але лише при впевненості, що за його структурою немає незаконних дій.

Довідка. GOLAW – юридична фірма, один із безперечних лідерів на юридичному ринку України. Фірма заснована в 2003 році з головним офісом у Києві, а також офісами у Львові, Одесі та Берліні. Серед клієнтів GOLAW – великі і середні вітчизняні та іноземні підприємства, банки та фінансові установи, а також приватні інвестори, які ведуть бізнес в Україні чи планують вийти на локальні ринки.

Whitmill TRUST – це міжнародна консалтингова компанія зі штаб-квартирою у Джерсі, Великобританія. Спеціалізується на формуванні, управлінні та адмініструванні офшорних структур, а також на забезпеченні рішень з планування капіталу.

До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах