В мережі Сільпо в розпалі сезон кавунів
У продаж в мережу Сільпо надійшли кавуни з Одещини, Миколаївщини, Запоріжжя та Херсонщини.
Цього року сезон почався раніше, ніж зазвичай. Українські кавуни достигли та налилися сонцем ще наприкінці червня-початку липня. Відповідно в середині липня почали надходити перші українські солодкі та ароматні кавуни з кісточками вагою від 5 до 20 кг, сорту «Вогник» вагою від 2 до 4 кг та округлі органічні від «Дунайського аграрія» вагою 4-12 кг. Крім того, є ще дуже солодкі кавуни подовженої форми сорту «Чарльстон Грей» вагою 10-20 кг та соковиті жовті кавуни округлої форми
На всі кавуни Сільпо має протоколи лабораторних досліджень від постачальників. Також тут приділяють велика увага дотриманню температурних режимів на продукцію.
Зазначимо, зараз українці купують близько 80-100 тонн кавунів на день. Вітчизняні виробники виділили більше землі під баштанні культури, ніж торік. Тож українських кавунів на полицях у цьому році більше. До сезону українського кавуна «на підстраховці» були імпортні. На початку літа частували гостей кавунами з Греції, Туреччини, Іспанії, Італії, а також динями з Іспанії.