Компанія Metro Україна запустила масштабний освітній проєкт «Кулінарний старт»

Компанія Metro Україна запустила масштабний освітній проєкт «Кулінарний старт»

18.09.2024 01:55
  941
rau

Масштабна ініціатива Metro Україна «Кулінарний старт» спрямована на виховання нового покоління кулінарних талантів.

Мета ініціативи – не просто готувати висококваліфікованих фахівців, а розвивати систему кулінарної освіти в Україні: від трансформації навчальних програм та обміну найкращими практиками до забезпечення навчальних закладів якісними продуктами. 

Проєкт реалізують на базі Київського професійного коледжу технологій та дизайну. На території навчального закладу облаштували сучасну лабораторію, де  провідні шеф-кухарі країни проводять кулінарні майстер-класи для викладачів.

До проєкту приєдналися шефи:

  • Олексій Повторейко,
  • Олексій Александров,
  • Андрій Магалецький,
  • Олександр Ярош,
  • Олександр Венглинський,
  • Руфат Аліаров,
  • Ірина Постоєнко,
  • Віталій Колошиць та інші.

За 10 місяців існування проєкту вже 15 викладачів взяли участь в майстер-класах. Ціль ініціативи – допомагати викладачам підвищувати рівень їхнього професіоналізму, щоб студенти могли навчатись найкращих технік та навичок.

Окрім навчання викладачів, Metro Україна забезпечує студентів коледжу продуктами для відпрацювання практичних навичок. Раніше студенти змушені були оплачувати продукти для навчання самостійно. Загалом, до участі в програмі долучили понад 350 студентів спеціальностей «Кухар» та «Кухар-кондитер» Київського коледжу технологій та дизайну. Завдяки використанню високоякісних продуктів та технологій, студенти отримають навички, необхідні для роботи в найкращих закладах.

Ініціатива є першим кроком на шляху до трансформації кулінарної освіти в Україні. Вже наступного року проєкт масштабують на навчальні заклади Києва, Одеси та Львова. Кінцевою метою є створення мережі навчальних закладів, що відповідають світовим стандартам кулінарної освіти та підготовки нового покоління талановитих кухарів. «Ми в Metro Україна розуміємо, що успіх української професійної кухні залежить від комплексного підходу до розвитку сектору HoReCa. Тому ми не лише забезпечуємо студентів усім необхідним для навчання, а й працюємо над підвищенням кваліфікації викладачів, щоб вони могли передавати свої знання та досвід новому поколінню, які надалі розвиватимуть цей бізнес і стануть нашими надійними партнерами», – коментує Олена Вдовиченко, генеральна директорка Metro Україна.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку