Епіцентр став переможцем міжнародного конкурсу «Партнерство заради сталого розвитку-2023»

20.10.2023 01:35

Компанія отримала нагороду за проект «Екосистема майбутнього», який передбачає облаштування сонячними панелями усіх торгових центрів компанії задля зменшення викидів CO2 та скорочення споживання електроенергії. Крім екологічних переваг сонячні панелі – це й про стійкість та незламність торгових центрів в темні часи блекаутів. Компанія вкотре доводить, що є трендсетором sustainability бізнесу.

Загалом на конкурс подано 160 кейсів з 12 країн світу. Цьогоріч увага міжнародного журі була сфокусована на проекти, спрямовані на підтримку України під час повномасштабного вторгнення, а також інші найкращі практики сталого розвитку, що можуть стати прикладом для майбутнього відновлення.

Нагороду, що символізує єднання бізнесу, громадського сектору та держави, вручила шеф-редактор Факти ICTV Олена Фроляк, амбасадор екологічного напряму ГД ООН в Україні.

“Мережа ТЦ Епіцентр – перший український рітейлер, що масштабно встановлює сонячні електростанції для потреб бізнесу. Попри війну та інші виклики, які постають на шляху розвитку, у 2023 році на дахах пʼяти торгових центрів Києва та Вінниці в рекордні 45 днів вже встановлено понад 10 000 сонячних панелей, які вже закумулювали 2,65 МВт сонячної енергії. Їх робота дозволить запобігти забрудненню атмосфери викидами CO2 до 2 млн тонн на рік, а загальна потужність до 6 МВт, що дорівнює понад 1 млн лампочок по 5 Вт. Вже зараз встановлені сонячні панелі покривають майже 40% потреб торгових центрів. У перспективі – обладнати сонячними панелями всі ТЦ та інші підприємства групи компаній Епіцентр», – зазначили в компанії.

За підрахунками експертів, встановлення планового об’єму СЕС на дахах ТЦ Епіцентр надасть можливість скоротити видобуток, споживання та транспортування 244 929 т вугілля на рік або зменшити щорічну вирубку лісів на 43 727 400 дерев. Компанія готова інвестувати в нові технології та проекти майбутнього, щоб втілити мету – сталий розвиток та захист довкілля. Для цього Епіцентр планує стати партнером та драйвером у відновленні України, взяти активну участь у повоєнній відбудові інфраструктури громад, гуманітарному розмінуванні та декарбонізації – зменшенні викидів та перехід на відновлювані джерела енергії.

До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах