Допомога нашим: два роки Фокстрот щодня видає 11 гаджетів на підтримку Сил оборони

23.02.2024 11:06

За час війни Фокстрот видав Силам оборони України техніки на майже 29 млн грн, і організував сотню активістів у корпоративний штаб «Допомога нашим», які встигають з операційною роботою та корпоративним волонтерством.

Напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну в корпоративному штабі омніканального ритейлера Фокстрот «Допомога нашим» підбили підсумки системної роботи компанії на підсилення захисників технікою.

Результати роботи корпоративного штабу Фокстрот «Допомога нашим» за два роки повномасштабного вторгнення

Загальна сума допомоги Силам оборони України технікою з 24 лютого 2022 року склала 28,8 млн грн. З них у військові частини ЗСУ бізнес передав гаджетів на 22,2 млн грн, сили ППО зміцнилися технікою від Фокстрот на 2,5 млн грн, підрозділам поліції і на потреби рятувальників ДСНС України передано техніки на 1,7 млн грн, лікарням та госпіталям – на 1 млн грн. Техніки на 800 000 грн фокстротівці передали своїм колегам-захисникам, яких у компанії називають #ротаФокстрота.

Серед тих, кого ритейлер підсилив ноутбуками, планшетами, принтерами, телевізорами, обігрівачами – легендарні Привиди Києва, бійці 3-ї ОДШБ, вертолітники-чорнобаївці, знаменитий спецпідрозділ Kraken, підшефні Юлії Паєвської (Тайри) – військовополонені та їх родини, захисники з 24 бригади Данила Галицького, Київська зентіно- ракетна бригада (що збила 13 Кінжалів), 47 бригади «Магура», а ще названий на честь загиблого директора львівського Фокстрот – підрозділ аеророзвідки Foxtrot 80 ОДШ Галицької бригади тощо.

У штабі «Допомога нашим» підрахували, що за 2 роки компанія опрацювала більше 1200 офіційних запитів від захисників України і на потреби цивільних українців, видавши більше 8000 одиниць техніки.

Як працює система комунікації Фокстрот і захисників в рамках роботи штабу

Система роботи із запитами про допомогу технікою була побудована у Фокстроті ще в перші дні повномасштабного вторгнення. Листи-запити передають в штаб через директорів магазинів в регіонах, через операторів контакт-центру, корпоративною поштою та через корпоративні акаунти в соцмережах.

«Працює сарафанне радіо: бійці діляться з побратимами контактами, де їм щиро допомогли, – описує механіку роботи куратор штабу «Допомога нашим», прес-секретар групи компаній Фокстрот Алевтина Демуцька. – У повідомленні на месенджер так і пояснюють:  побратими дали ваш контакт, сказали – Фокстрот виручить. Виручаємо, відсоток відмов дуже низький, в основному через неможливість офіційно оформити передачу техніки. Але і тут знаходимо вихід: ділимося вживаною технікою з магазинів та центрального офісу, провівши її модернізацію з допомогою ІТ-спеціалістів компанії».

Хто рухає «Допомогу нашим»

Основний актив штаба «Допомога нашим» – директори магазинів, їх заступники, товарознавці. Саме вони приймають запити на місцях в регіонах України і допомагають підібрати техніку, замовити її у постачальника, скласти бюджет, перемістити зі складу тощо. І саме працівникам магазину дістається найприємніше – вручити техніку захисникам. А ще серед учасників штаба – діловоди та обліковці, юристи та категорійні менеджери, бухгалтери, IT-спеціалісти, піарники та маркетологи.

Що думає СЕО про синергію працівників та компанії щодо «Допомога нашим»

«Статистика видач показує, що ми побудували дієву систему роботи, що вражає результатом: фоктсротівці  щодня видають по 11 одиниць техніки військовим, рятувальникам, звільненим з полону бійцям, співробітникам, що пішли воювати, – розповідає ініціатор створення корпоративного штабу «Допомога нашим», СЕО Фокстрот Олексій Зозуля. – У цьому результаті – енергія сотні активістів, співробітників магазинів та центрального офісу, які встигають і виконувати роботу за функціоналом, і долучаються до благодійної видачі техніки захисникам України».

Зворотній зв’язок від захисників

Така системна робота високо оцінена вищим військовим керівництвом країни. 15 активістів фокстротівського штабу «Допомога нашим» у 2023 році відзначені Подяками генерала Валерія Залужного «За значний особистий внесок у справу розвитку Збройних сил України, плідну та самовіддану співпрацю з Міністерством оборони України по захисту територіальної цілісності України».

Наказом міністра оборони України Олексія Резнікова, голова ради засновників групи компаній Фокстрот, Геннадій Виходцев відзначений медаллю «За сприяння Збройним силам України». А голова наглядової ради Фокстрот Валерій Маковецький має відзнаку «За сприяння повітряним силам України» від генерал-лейтенанта Миколи Олещука, командувача Повітряних сил ЗСУ.

Підтримка співзасновників бізнеса

Наразі Фокстрот – це 121 працюючий магазини у 67 містах України, у тому числі – в Херсоні, Краматорську та Слов’янську, онлайн-майданчик foxtrot.ua і мобільний додаток. А ще –  новий центральний склад (замість розбитого окупантами у березні 2022 року у Гостомелі) і 14 млн покупців (12,4 млн у березні 2022 року).

«Слава всім, хто б’ється за Україну і працює, шоби вона вистояла, – говорить Геннадій Виходцев, співзасновник бренда Фокстрот. – Вдячний кожному колезі, хто виходить на роботу і забезпечує такі економічні та соціальні результати. Працюємо до перемоги України».

До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах