Топ-15 закладів, відкритих у Києві та Львові за перший квартал 2024 року

Топ-15 закладів, відкритих у Києві та Львові за перший квартал 2024 року

12.04.2024 09:00
  3367
Дарія Осіїк

Новий ресторан від Дмитра Борисова, книгарня-кав’ярня Сенс на Хрещатику, Міністерство чебуреків замість Хлібного на Контрактовій, ще один Salalat у Львові та інші. RAU підготувала добірку закладів, які відкрилися у І кварталі 2024 року. 

Pizza Mosa by Mimosa

Адреса: Київ, вулиця Саперне Поле, 12 (ЖК Французький квартал)

У січні ресторатори Ігор Сухомлин та Валерія Гальперіна (засновники проєктів Mimosa Brooklyn Pizza й Автостанція) відкрили новий заклад Pizza Mosa by Mimosa у ЖК Французький квартал біля станції метро Либідська. Цей заклад відкрився у приміщенні на першому поверсі житлового комплексу з боку вулиці Саперне Поле.

У новій піцерії пропонують широкий вибір піци (Пепероні, П’ять сирів, Мортадела з фісташками тощо). Серед напоїв – фільтр-кава, пиво та вино.

Ресторан Галушка 

Адреса: Київ, Бессарабська площа, 5

У січні на Бессарабській площі почав працювати ресторан української кухні Галушка, у меню якого зроблено акцент на страви Полтавщини. Концепція закладу за словами засновників – «авторський погляд на національні страви». Зокрема, тут пропонують «полтавські», «київські» вареники та пельмені.

Бренд-шеф і співзасновник «Галушки» у Києві – Андрій Дромов.

Ресторан оформлено в українському етнічному стилі, а у якості декору використано вишиті рушники, килими та авторську кераміку. Це  вже п’ятий заклад однойменної мережі. Перша Галушка була відкрита у Полтаві у 2016 році. Зараз у їх там чотири. 

Власники мережі планують відкрити у Києві ще п’ять закладів протягом цього року.

 

Барсук від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова на Лук’янівці

Адреса: Київ, вулиця Іллєнка, 6

Новий гастро-бар Барсук відкрився у січні за франшизою від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова неподалік від станції метро Лук’янівська. У закладі пропонують comfort-food меню та коктейлі, а також сніданки протягом усього дня. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан Primavera. 

Заклад може прийняти 50 гостей одночасно, також є окрема зала для компанії до 12 гостей. У ресторані проводять вечори живої музики.

Загалом зараз працює три ресторани Барсук. Один заклад працює на Печерську з 2011 року, а інший — на Солом’янці з 2020 року.

 

Restaurant №7

Адреса: Київ, Бессарабська площа, 7

У лютому неподалік Бессарабського ринку відкрився ще один гастробар під назвою Restaurant №7, який почав працювати після виходу з мережі Сім’я ресторанів Дмитра Борисова. Тепер це ресторан позиціюють як заклад зі стравами української та європейських кухонь. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Барсук, Бессарабія та Любчик. 

Білий налив

Адреса: Київ, вулиця Шота Руставелі, 20

У лютому відкрилась чергова сидерія Білий налив від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, що відтепер працює на вулиці Шота Руставелі. Тут пропонують хот-доги та сидр від 39 гривень. Раніше у цьому приміщенні був заклад Zavod Burgers. 

Заклад розрахований на 25 гостей, а також має літню терасу. 

Нагадаємо, що перша сидерія мережі Білий налив відкрилась у Києві на Хрещатику у 2018 році. Зараз заклади мережі працюють за франшизою у понад 15 містах України. 

Книгарня-кав’ярня Сенс

Адреса: Київ, вулиця Хрещатик, 34

У лютому у приміщенні, де раніше знаходився магазин Всі.Свої Декор, відкрилась книгарня-кав’ярня Сенс. Цей заклад площею 1500 кв. м має три поверхи та поєднує в собі книгарню, кафе та простір для різноманітних культурних подій. 

Перший Сенс був відкритий у грудні 2021 року Олексієм Ерінчаком. Сенс на Хрещатику Олексій створив у партнерстві з українськими компаніями Work.ua, Alterra Group і Projector Institute, також до проєкту мають приєднатись й інші партнери.

Книгарня має широкий вибір книг й готова до співпраці з невеликими видавництвами на вигідних умовах. В кафе пропонують просту їжу як-то деруни, сирники та сендвічі. 

Простір має мінімалістичний інтер’єр зі зручним місцями для читання книг.

Nunu

Адреса: вулиця Ярославів Вал, 30/18

У березні в районі Золотих воріт відкрився четвертий заклад з шаурмою Nunu від київського шефа Юрія Нікітюка. Тут пропонують страви, які поєднують кухні Близького Сходу й Азії. Окрім шаурми тут пропонують мезе, салати й закуски. Усі інгредієнти до шаурми виготовляють у закладі власноруч. 

Нагадаємо, що перший Nunu почав працювати на Позняках у 2022 році, пізніше відкрились заклади мережі на вулиці Шота Руставелі та біля Контрактової площі.

Міністерство чебуреків

Адреса: Київ, Контрактова площа, 2/1

У березні Євген Таллер та Спартак Велішаєв відкрили у Києві другу чебуречну від мережі Ministry of у приміщенні, де раніше працював Хлібний. Перше Міністерство чебуреків почало працювати у 2022 році на вулиці Басейній. У закладі окрім чебуреків пропонують Нісуаз із тунцем, салат із фетою, печеним перцем і шпинатом, салат із куркою, томатами та трюфельним соусом айолі.

Просторий заклад має відкриту кухню та панорамні вікна, а в дизайні інтер’єру використано багато дерева та металу.

Klara bakery&cafe

Адреса: Київ, вулиця Анни Ахматової, 30

Мережа Тітка Клара до своєї десятої річниці відкрила новий заклад на лівому березі Києва в оновленому форматі під назвою Klara bakery&cafe. Тепер тут окрім пиріжків пропонують сніданки, кулінарію та випічку. Зокрема, до меню додали булгур з овочами, котлети курячі, рибні й свинячі, голубці зі свининою, кус-кус із вʼяленими томатами.

Ресторан La Maison

Адреса: Київ, вулиця Січових Стрільців, 20

На місці закритого закладу Alaska відкрився ресторан La Maison із паназійською й середземноморською кухнями від La Famiglia. Шеф-кухарі закладу: Сергій Матузов (Bigoli) та Дмитро Варданян (Catch, Vino e Cucina, Bigoli). В меню пропонують французький багет із солоним маслом, бріош із томатною сальсою, мезе, цибулевий суп, равлики, бургери, а також роли, морепродукти темпура, вонтони та гедза.

Двоповерховий ресторан з панорамними вікнами оформлено у французькому неокласичному стилі та передбачає дрескод Smart&Elegant. Особливу атмосферу у закладі створює музика. Тут грають електронну музику, nu-disco, balearic і проводять DJ-сети.

Ресторан York

Адреса: Київ, вулиця Хорива, 15/8

У березні на Подолі відкрився скандинавський ресторан York, у якому власники намагалися створити атмосферу часів вікінгів, міфології та містики. У меню — страви й коктейлі, які «їли й пили скандинавські боги». Серед основних страв – фарширований сибас, котлета з тунця, бургери, лосось і свинячі ребра з беконом.

Ресторан має чотири зали: Зала богині, Зала конунга, Зала почесті богів і Зала пліток. Гостям проводять екскурсію, розповідають про зображення на стінах й артефакти.

Щоп’ятниці та у вихідні у закладі проводять “Містичні вихідні”, під час яких після 18:00 грає жива музика, влаштовують частування гостей та гадають на рунах.

Street Kim

Адреса: Київ, вулиця Богдана Хмельницького, 9 А

Новий заклад із корейським стріт-фудом відкрили власники закладу Kim Kimchi BBQ. Шеф кухарем став Георгій Шаруєв. Тут можна скуштувати корндоги, манду, рамьон і баблті.

Над яскравим інтерʼєром у неонових кольорах працювала Юлія Латишева, а малюнки на стінах створила художниця Єлизавета Девяткіна. Однією з фішок закладу є зона з фотобудками Kim Click, де можна зробити миттєві фото з аксесуарами.

Senses Chef Table

Адреса: Львів, вулиця Галицька, 15

У лютому у Львові відкрився ресторан Senses Chef Table – це ресторан, який спеціалізується на званих вечерях із шеф-кухарями.

Цей формат запустив американець Роберт Нуї, який протягом 22 років служив в армії США, а тепер керує благодійним фондом UA Lifeline: «Роберт розпочав благодійну місію в Україні, заснувавши власний фонд. Його команда волонтерів, ризикуючи, проникає в міста підвищеного ризику, надаючи допомогу тим, хто її найбільше потребує. […] Тепер Роберт відкриває нову главу своєї місії – гастростудію у центрі Львова. Гастростудія – це не просто про їжу. Це об’єднання шефів із різних кінців світу, де буде розвиватись українська гастрокультура. А найважливіша місія – збір коштів на допомогу українській армії та постраждалим».

Першу вечерю провели з акцентом на тайські страви на початку лютого, запросивши шеф-кухаря Тома Кетлі.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Львівська Гастростудія (@senses.chef.table)

Uno City Cafe біля Оперного

Адреса: Львів, вулиця Шпитальна, 1 (ТЦ Magnus)

На третьому поверсі торговельного центру Magnus відтепер працює кафе Uno City Cafe з неповторним краєвидом на Львівський оперний театр. Заклад запустили власники однойменного кафе в Луцьку. «Особлива їжа, смачна кава, якісна музика», – так описують формат засновники. 

В Uno City Cafe пропонують бранчі увесь день, а також спешелті-каву.

Інтер’єр кафе оформлено у світлих кольорах, а на стінах можна побачити картини художника Едуарда Бєльського.

Salalat на вулиці Героїв УПА

Адреса: Львів, вулиця Героїв УПА, 77

У лютому відкрився четвертий заклад локальної мережі Salalat, де пропонують сніданки, пасту, піцу та фірмові салати. Інші заклади мережі знаходяться у Львові на площі Соборна, 2 А, вулиці Крива липа, 7, вулиці Угорській, 12 та вулиці Зеленій, 151.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Salalat (@salalat_)

 

До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Metro Україна доєдналась до масштабного проєкту зі збору використаних батарейок різних типів за ініціативи “Батарейки, здавайтеся!”

Metro Україна доєдналась до масштабного проєкту зі збору використаних батарейок різних типів за ініціативи “Батарейки, здавайтеся!”

 У кожному торговельному центрі незабаром з’являться спеціальні контейнери. Компанії, що є власником бренду...
time icon  
  40
Усі новини ринку