
Фінансова директорка Eva Лілія Воленко визнана однією з найкращих CFO України


Новий ресторан від Дмитра Борисова, книгарня-кав’ярня Сенс на Хрещатику, Міністерство чебуреків замість Хлібного на Контрактовій, ще один Salalat у Львові та інші. RAU підготувала добірку закладів, які відкрилися у І кварталі 2024 року.
У січні ресторатори Ігор Сухомлин та Валерія Гальперіна (засновники проєктів Mimosa Brooklyn Pizza й Автостанція) відкрили новий заклад Pizza Mosa by Mimosa у ЖК Французький квартал біля станції метро Либідська. Цей заклад відкрився у приміщенні на першому поверсі житлового комплексу з боку вулиці Саперне Поле.
У новій піцерії пропонують широкий вибір піци (Пепероні, П’ять сирів, Мортадела з фісташками тощо). Серед напоїв – фільтр-кава, пиво та вино.
У січні на Бессарабській площі почав працювати ресторан української кухні Галушка, у меню якого зроблено акцент на страви Полтавщини. Концепція закладу за словами засновників – «авторський погляд на національні страви». Зокрема, тут пропонують «полтавські», «київські» вареники та пельмені.
Бренд-шеф і співзасновник «Галушки» у Києві – Андрій Дромов.
Ресторан оформлено в українському етнічному стилі, а у якості декору використано вишиті рушники, килими та авторську кераміку. Це вже п’ятий заклад однойменної мережі. Перша Галушка була відкрита у Полтаві у 2016 році. Зараз у їх там чотири.
Власники мережі планують відкрити у Києві ще п’ять закладів протягом цього року.
Новий гастро-бар Барсук відкрився у січні за франшизою від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова неподалік від станції метро Лук’янівська. У закладі пропонують comfort-food меню та коктейлі, а також сніданки протягом усього дня. Раніше в цьому приміщенні працював ресторан Primavera.
Заклад може прийняти 50 гостей одночасно, також є окрема зала для компанії до 12 гостей. У ресторані проводять вечори живої музики.
Загалом зараз працює три ресторани Барсук. Один заклад працює на Печерську з 2011 року, а інший — на Солом’янці з 2020 року.
У лютому неподалік Бессарабського ринку відкрився ще один гастробар під назвою Restaurant №7, який почав працювати після виходу з мережі Сім’я ресторанів Дмитра Борисова. Тепер це ресторан позиціюють як заклад зі стравами української та європейських кухонь. Раніше в цьому приміщенні працювали заклади Барсук, Бессарабія та Любчик.
У лютому відкрилась чергова сидерія Білий налив від Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, що відтепер працює на вулиці Шота Руставелі. Тут пропонують хот-доги та сидр від 39 гривень. Раніше у цьому приміщенні був заклад Zavod Burgers.
Заклад розрахований на 25 гостей, а також має літню терасу.
Нагадаємо, що перша сидерія мережі Білий налив відкрилась у Києві на Хрещатику у 2018 році. Зараз заклади мережі працюють за франшизою у понад 15 містах України.
У лютому у приміщенні, де раніше знаходився магазин Всі.Свої Декор, відкрилась книгарня-кав’ярня Сенс. Цей заклад площею 1500 кв. м має три поверхи та поєднує в собі книгарню, кафе та простір для різноманітних культурних подій.
Перший Сенс був відкритий у грудні 2021 року Олексієм Ерінчаком. Сенс на Хрещатику Олексій створив у партнерстві з українськими компаніями Work.ua, Alterra Group і Projector Institute, також до проєкту мають приєднатись й інші партнери.
Книгарня має широкий вибір книг й готова до співпраці з невеликими видавництвами на вигідних умовах. В кафе пропонують просту їжу як-то деруни, сирники та сендвічі.
Простір має мінімалістичний інтер’єр зі зручним місцями для читання книг.
У березні в районі Золотих воріт відкрився четвертий заклад з шаурмою Nunu від київського шефа Юрія Нікітюка. Тут пропонують страви, які поєднують кухні Близького Сходу й Азії. Окрім шаурми тут пропонують мезе, салати й закуски. Усі інгредієнти до шаурми виготовляють у закладі власноруч.
Нагадаємо, що перший Nunu почав працювати на Позняках у 2022 році, пізніше відкрились заклади мережі на вулиці Шота Руставелі та біля Контрактової площі.
У березні Євген Таллер та Спартак Велішаєв відкрили у Києві другу чебуречну від мережі Ministry of у приміщенні, де раніше працював Хлібний. Перше Міністерство чебуреків почало працювати у 2022 році на вулиці Басейній. У закладі окрім чебуреків пропонують Нісуаз із тунцем, салат із фетою, печеним перцем і шпинатом, салат із куркою, томатами та трюфельним соусом айолі.
Просторий заклад має відкриту кухню та панорамні вікна, а в дизайні інтер’єру використано багато дерева та металу.
Мережа Тітка Клара до своєї десятої річниці відкрила новий заклад на лівому березі Києва в оновленому форматі під назвою Klara bakery&cafe. Тепер тут окрім пиріжків пропонують сніданки, кулінарію та випічку. Зокрема, до меню додали булгур з овочами, котлети курячі, рибні й свинячі, голубці зі свининою, кус-кус із вʼяленими томатами.
На місці закритого закладу Alaska відкрився ресторан La Maison із паназійською й середземноморською кухнями від La Famiglia. Шеф-кухарі закладу: Сергій Матузов (Bigoli) та Дмитро Варданян (Catch, Vino e Cucina, Bigoli). В меню пропонують французький багет із солоним маслом, бріош із томатною сальсою, мезе, цибулевий суп, равлики, бургери, а також роли, морепродукти темпура, вонтони та гедза.
Двоповерховий ресторан з панорамними вікнами оформлено у французькому неокласичному стилі та передбачає дрескод Smart&Elegant. Особливу атмосферу у закладі створює музика. Тут грають електронну музику, nu-disco, balearic і проводять DJ-сети.
У березні на Подолі відкрився скандинавський ресторан York, у якому власники намагалися створити атмосферу часів вікінгів, міфології та містики. У меню — страви й коктейлі, які «їли й пили скандинавські боги». Серед основних страв – фарширований сибас, котлета з тунця, бургери, лосось і свинячі ребра з беконом.
Ресторан має чотири зали: Зала богині, Зала конунга, Зала почесті богів і Зала пліток. Гостям проводять екскурсію, розповідають про зображення на стінах й артефакти.
Щоп’ятниці та у вихідні у закладі проводять “Містичні вихідні”, під час яких після 18:00 грає жива музика, влаштовують частування гостей та гадають на рунах.
Новий заклад із корейським стріт-фудом відкрили власники закладу Kim Kimchi BBQ. Шеф кухарем став Георгій Шаруєв. Тут можна скуштувати корндоги, манду, рамьон і баблті.
Над яскравим інтерʼєром у неонових кольорах працювала Юлія Латишева, а малюнки на стінах створила художниця Єлизавета Девяткіна. Однією з фішок закладу є зона з фотобудками Kim Click, де можна зробити миттєві фото з аксесуарами.
У лютому у Львові відкрився ресторан Senses Chef Table – це ресторан, який спеціалізується на званих вечерях із шеф-кухарями.
Цей формат запустив американець Роберт Нуї, який протягом 22 років служив в армії США, а тепер керує благодійним фондом UA Lifeline: «Роберт розпочав благодійну місію в Україні, заснувавши власний фонд. Його команда волонтерів, ризикуючи, проникає в міста підвищеного ризику, надаючи допомогу тим, хто її найбільше потребує. […] Тепер Роберт відкриває нову главу своєї місії – гастростудію у центрі Львова. Гастростудія – це не просто про їжу. Це об’єднання шефів із різних кінців світу, де буде розвиватись українська гастрокультура. А найважливіша місія – збір коштів на допомогу українській армії та постраждалим».
Першу вечерю провели з акцентом на тайські страви на початку лютого, запросивши шеф-кухаря Тома Кетлі.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
На третьому поверсі торговельного центру Magnus відтепер працює кафе Uno City Cafe з неповторним краєвидом на Львівський оперний театр. Заклад запустили власники однойменного кафе в Луцьку. «Особлива їжа, смачна кава, якісна музика», – так описують формат засновники.
В Uno City Cafe пропонують бранчі увесь день, а також спешелті-каву.
Інтер’єр кафе оформлено у світлих кольорах, а на стінах можна побачити картини художника Едуарда Бєльського.
У лютому відкрився четвертий заклад локальної мережі Salalat, де пропонують сніданки, пасту, піцу та фірмові салати. Інші заклади мережі знаходяться у Львові на площі Соборна, 2 А, вулиці Крива липа, 7, вулиці Угорській, 12 та вулиці Зеленій, 151.
Посмотреть эту публикацию в Instagram