Смачного: кафе і ресторани в Україні можуть почати повноцінну роботу з 5 червня
Про це на своєму каналі в Telegram повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Але перед відкриттям ресторанам необхідно виконати ряд вимог.
Як пише глава Кабінету міністрів: “Уряд послаблює карантин. Щойно на засіданні ухвалили рішення про дозвіл:
- з 5 червня роботи закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
- з 5 червня особам старше 60 років не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
- проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. м;
- проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року”.
Водночас чиновник зазначив, що у разі “невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень”.
Видання НВ уточнило, що відкриватися кафе і ресторани можуть при виконанні ряду вимог:
- дотримання дистанції в 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами;
- розміщення не більше чотирьох відвідувачів за одним столом (за винятком дітей до 14 років);
- забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (захист особи, очей, рук);
- використання відвідувачами масок або респіраторів за винятком часу прийому їжі.
Крім того, відновлюється авіаційне сполучення: з 5 червня – внутрішнє авіасполучення; з 15 червня – міжнародне авіасполучення з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України.
Читайте також –
Вийти з карантину: як українські ресторани повертаються до роботи