Roshen зупиняє діяльність фабрики в Липецьку

Roshen зупиняє діяльність фабрики в Липецьку

20.01.2017 11:07
  209
rau

Корпорація Roshen ухвалила рішення зупинити виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на заяву компанії.

“Корпорація Roshen зупиняє виробничу діяльність Липецької кондитерської фабрики. Таке рішення прийнято з економічних і політичних причин. Повну зупинку виробництва та консервацію виробничих та інфраструктурних об’єктів заплановано на квітень 2017 р”, – наголошується в заяві, передає Зазначається, що арешт майна Липецької фабрики, накладений Слідчим комітетом Російської Федерації в рамках порушеної кримінальної справи, зробив продаж фабрики неможливим.

“Починаючи з 2013 року виробництво продукції на Липецької кондитерської фабриці скоротилося утричі. Причиною тому було і різке зниження асортименту після заборони необґрунтованого Росспоживнаглядом у 2013 році імпорту української продукції Roshen на територію РФ, і активна дискредитація діяльності фабрики у російських та українських ЗМІ, і тиск органів влади в окремих регіонах на торговельні організації через продаж продукції Липецької кондитерської фабрики, і зниження загального рівня купівельної спроможності населення”, – зазначено в заяві.

У компанії заявляють, що в зв’язку зі спадом виробництва на фабриці постійно проводилися масові скорочення персоналу.

Персонал у 700 осіб вже проінформований про майбутню зупинку діяльності фабрики. Необхідне повідомлення про масове скорочення буде подано в Липецький центр зайнятості найближчим часом.

Необхідне повідомлення про масове скорочення буде подано до Липецького центру зайнятості найближчим часом.

Довідка. Корпорація Roshen, один з найбільших на Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масло молочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл.), а також Липецьку кондфабрику “Рошен”, Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику BonbonettiChoco (Угорщина). Власником корпорації є президент України Петро Порошенко.

 


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку