Торгова мережа NOVUS залучить кредит ЄБРР на $25 млн

Торгова мережа NOVUS залучить кредит ЄБРР на $25 млн

26.10.2017 05:17
  325
Ukrainian Retail Association

Кредит планується спрямувати на фінансування розширення мережі NOVUS та відкриття нового логістичного центру.

ЄБРР надає кредит строком на сім років в розмірі до $25 млн для підтримки розширення української роздрібної мережі NOVUS, пише LIGA.net з посиланням на прес-службу ЄБРР. Кредит планується спрямувати на фінансування розширення мережі NOVUS, яка має намір до кінця 2018 року відкрити новий логістичний центр і десять нових магазинів в Києві та Київській області.

Крім цього, проект передбачає підвищення ефективності використання енергії та ресурсів, а також заходи з адаптації до кліматичних змін і пом’якшення їх наслідків, відповідно до підходу банку «Перехід до «зеленої» економіки», відзначають в ЄБРР.

Підтримка певними технологіями заощадження ресурсів буде надана у формі гранту в розмірі $500 тис. З боку Центру фінансування трансферу технологій зі зміни клімату (FINTECC) в Україні. Зокрема, у всіх магазинах NOVUS буде встановлено світлодіодне освітлення, вдосконалені системи управління, системи регенерації тепла повітря і води, системи природного охолодження і багато інших удосконалень.

Нагадаємо, NOVUS представлений на українському ринку з 2008 року. З тих пір мережа магазинів компанії виросла до 34 маркетів загальною площею понад 170 000 кв. м. Компанія розвиває торгові об’єкти різних форматів площею від 800 до 7 000 кв. м, в тому числі – франчайзингові. За підсумками 2016 року мережа увійшла в ТОП-10 провідних рітейлерів України за обсягом товарообігу. Виручка рітейлера в минулому році склала 7,1 млрд грн, що більш ніж на чверть перевищило аналогічний показник за 2015 рік.

ЄБРР – найбільший міжнародний фінансовий інвестор в Україні. На сьогодні, банк взяв на себе зобов’язання по наданню сукупної суми майже в 11,7 млрд євро для 384 проектів, які здійснювалися з 1993 року.

ДжерелоLIGA.net

Читайте також – 

Як виглядає перший франчайзинговий NOVUS Експрес в Київській області (фото)


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку