ГСЧС хоче закрити 155 ТРЦ після перевірок пожежної безпеки

ГСЧС хоче закрити 155 ТРЦ після перевірок пожежної безпеки

23.05.2018 02:25
  217
Дарья Златьева

Найгірша ситуація зі станом ТРЦ в Чернівецькій, Волинській, Дніпропетровській і Одеській областях

Державна служба України з надзвичайних ситуацій України за результатами проведених перевірок частини об’єктів по всій Україні на предмет дотримання вимог пожежної безпеки вже подала в суд позови на закриття 405 об’єктів, з яких 155 торгово-розважальних центрів, 30 лікарень і 220 дитячих садків. Про це повідомляє Delo.ua

Як повідомив глава ГСЧС Микола Чечоткін на засіданні Кабінету міністрів у середу, перевірки були розпочаті 30 березня. Всього підлягають перевірці понад 32 000 об’єктів з масовим перебуванням людей, з яких понад 4000 – це ТРЦ, майже 2000 лікарень і понад 25 000 шкіл і дитячих садів.

За словами Чечоткіна, вже перевірено 13 360 об’єктів (41%), у тому числі 10 720 дошкільних та шкільних навчальних закладів, 500 лікарень, 2140 ТРЦ і об’єктів дозвілля.

Під час перевірок виявлено понад 167 000 порушень, з яких понад 63 000 не усунені протягом тривалого часу.

Найгірша ситуація з виконанням приписів, за словами керівника ГСЧС, склалася в Чернівецькій, Волинській, Дніпропетровській і Одеській областях, де не виконується близько 60% раніше запропонованих заходів.

“Всього до керівників об’єктів застосовано 12 837 адміністративних стягнень, за порушення вимог пожежної безпеки в суд подано позови на закриття 405 об’єктів, з них – 155 ТРЦ, 220 дошкільних та шкільних навчальних закладів, 30 лікарень”, – повідомив Чечоткін.

За його словами, в кожному восьмому ТРЦ виявлені порушення щодо утримання шляхів евакуації, більше 30% ТРЦ не в повному обсязі забезпечені первинними засобами пожежогасіння і більше 45% – недостатньо обладнані системами протипожежного захисту, або вони знаходяться в неробочому стані, не обслуговуються.

“Серед наданих суду матеріалів на припинення функціонування об’єктів увагу до питань безпеки практично не приділяється в ТЦ Sun City (Харків), ТЦ Марципан (Тернопіль), супермаркеті” Наш край “(Здолбунів Рівненської обл.), Універмазі” Дитячий світ “і ТЦ Магелан (обидва – Київ), ТЦ Вавилон (Дніпро), де шляхи евакуації не відповідають вимогам норм, а системи протипожежного захисту роками залишаються в неробочому стані “, – зазначив глава ГСЧС.

Крім того, під час профілактичних заходів актами зафіксовано 36 фактів недопуску співробітників ГСЧС до перевірок: найбільше фактів в Херсонській (11) і Миколаївській (9) областях.

“У більшості випадків це будівельні магазини під брендами” 33 квадратних метра “і” Строй-ка “. За ТЦ Точка і Шоколад в Києві Національною поліцією розпочато досудове розслідування щодо перешкоджання здійсненню службових обов’язків”, – резюмував Чечоткін.

Читайте також –

Смертельний шопінг: 10 найтрагічніших катастроф в ТРЦ


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку