McDonald’s оцінює свою частку на українському ринку в 11%

McDonald’s оцінює свою частку на українському ринку в 11%

13.11.2017 05:14
  565
Ukrainian Retail Association

У 2017 році компанія інвестувала в розвиток мережі 136 млн грн і має намір продовжити активний розвиток в країні.

Про це повідомив генеральний директор McDonald’s в Україні Гжегож Хмелярський в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

«Наша частка ринку становить 11% (за станом на 2016 рік) серед всіх візитів до закладів харчування поза домом, де можна поїсти або перекусити, і вона не падає. Цю позицію ми утримуємо за допомогою відкриття нових ресторанів і за рахунок приросту відвідувачів в існуючі ресторани. Зростання відвідуваності за останні 12 місяців склало 5 процентних пункти», – сказав Хмелярський.

За його словами, в 2017 році компанія інвестувала в розвиток мережі в країні 136 млн грнЦі кошти були витрачені на реконструкцію ресторанів в Одесі, Харкові та Дніпрі, а також відкриття двох нових закладів в Києві. До кінця року компанія планує відкрити ще два ресторани: У ТРЦ РайON в Києві і ТРК City Mall в Запоріжжі. Ще один McDonald’s в Харкові (на вул. Наукова) зараз знаходиться в процесі великої перебудови зі збільшенням площі з 290 до 405 кв. м.

Ще 4 нових ресторани компанія планує відкрити в 2018 році«Плануємо чотири нових ресторани і стільки ж оновлень діючих. У найближчі роки пріоритетними містами для нас залишаються: Київ, Одеса, Львів», – уточнив Хмелярський, додавши, що поки компанія не розглядає можливість розвитку в Україні за франчайзинговою моделлю.

Гендиректор українського підрозділу McDonald’s також повідомив, що компанія має намір істотно збільшити кількість терміналів самообслуговування в своїх ресторанах. «У серпні цього року відкрито новий ресторан в ТРЦ Lavina Mall. Це один з чотирьох ресторанів в Києві і країні, в якому представлена ​​можливість зробити замовлення за допомогою терміналу самообслуговування. Терміналами користується в середньому 11% відвідувачів ресторанів, де вони вже працюють. В цьому і в наступному році будемо встановлювати термінали в інших ресторанах», – зазначив Хмелярський.

Він розповів, що в 2018 році McDonald’s має намір як мінімум подвоїти кількість терміналів самообслуговування і охопити не тільки Київ, а й регіони. У довгостроковій перспективі компанія розраховує встановити термінали самообслуговування у всіх своїх ресторанах.

Довідка. McDonald’s в Україні є одним з лідерів лідером в області ресторанів швидкого обслуговування в Україні. Перший заклад в Україні було відкрито 24 травня 1997 року у Києві. McDonald’s – один з найбільших іноземних інвесторів в Україні: компанія вклала в розвиток мережі та інфраструктури близько $250 млн. Сьогодні в компанії працює близько 7500 чоловік.

ДжерелоІнтерфакс-Україна

Читайте також – 

McDonald’s на Мінській в Києві відкрився після переїзду


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку