Столичні МАФи можуть продавати алкоголь – АМКУ

Столичні МАФи можуть продавати алкоголь – АМКУ

22.11.2017 12:44
  380
Виктор Нагорский

Рішення Київської міської ради про заборону продажу алкоголю в кіосках і засобах пересувної торгівлі є незаконним.

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало незаконним рішення Київської міської ради про заборону продажу алкоголю в київських МАФах. Як пише портал delo.ua з посиланням на інформагентство УНИАН, про це повідомив керівник Київського тервідділення комітету Олексій Хмельницький.

“Було прийнято рішення про визнання незаконним, таким, що порушує конкуренцію рішення Київради про заборону продажу алкогольних напоїв у МАФах”, – заявив Хмельницький.

Хмельницький відзначив, що АМКУ зобов’язав Київську міськраду протягом місяця скасувати рішення від 14 вересня про виключення продажу алкоголю з функціоналу МАФів.

Він додав, що Київська міська рада здійснює антиконкурентні дії, оскільки є стаціонарні магазини, великі супермаркети, в яких продаж алкоголю залишається.

“МАФи отримували свої ліцензії, як і великі мережі, як і всі інші суб’єкти господарювання, платили за ці ліцензії так само, як і всі. Київрада незаконно заборонила їм займатися підприємницькою діяльністю”, – зазначив Хмельницький.

Він підкреслив, що проблема продажу алкоголю існує, але її потрібно вирішити законним способом.

“Прийняти зміни до закону України про обіг спирту і про місцеве самоврядування. Тоді або місцевим радам дати ці повноваження, або на рівні країни заборонити продавати алкоголь всім. І це буде, напевно, справедливо. Але це вимагає ще обговорення”, – додав керівник Київського тервідділення.

Як повідомлялося 14 вересня 2017 року Київрада виключила продаж алкогольних виробів, слабоалкогольних напоїв та пива з переліку функціонального використання тимчасових споруд та засобів пересувної торгівлі.

Раніше, 17 березня 2016 року Київрада ухвалила рішення заборонити продаж пива, слабоалкогольних та алкогольних напоїв у тимчасових спорудах торговельного та іншого призначення (237/237). Мер Києва Віталій Клічко 8 квітня підписав відповідне рішення. У Київраді запевнили, що видані ліцензії на продаж алкоголю в МАФах будуть діяти до кінця їх дії.

Джерело: delo.ua

Читайте також – 

Як побудувати бізнес на продажі товарів економ-сегмента – досвід мережі Червоний маркет


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку