Торгова мережа Колібріс виставлена на продаж

Торгова мережа Колібріс виставлена на продаж

27.06.2017 09:49
  2332
Ukrainian Retail Association

Сергій Голіков має намір продати одну з найбільших продовольчих мереж на заході країни – Колібріс. Купити її може АТБ або Fozzy Group.

Як пише Олександра Некращук в матеріалі для портала LIGA.net, луцька компанія Avanta Group виставила на продаж девелоперський бізнес, продовольчі мережі Колібріс і 555. Про це повідомили два директори великих мереж і банкір. “Пропозиції розсилаються дуже активно”, – розповідає керівник продовольчого рітейлера, який побажав залишитися неназваним. Інвесторів може зацікавити мережа Колібріс з 53 магазинів на заході країни, яка оцінюється в 100-150 млн грн. Основними претендентами на її покупку експерти називають АТБ і Fozzy Group (Фора, Сільпо, Fozzy C&C та ін.). Отримати коментар самої Avanta Group LIGA.net не вдалося.

Цікавий актив

Avanta Group розвиває два основних напрямки бізнесу – рітейл та девелопмент. Станом на перший квартал 2017 року компанія керувала 71 магазином трьох мереж – Колібріс (53), 555 (3) і франчайзинговими торговельними точками АВС Маркет (15), розповідає LIGA.net директор компании GT Partners Ukraine Ігор Гугля. “У 2016 році відкрито 11 нових магазинів”, – уточнив він. Частка найбільшої продовольчої мережі з бізнесу компанії – Колібріс – становить всього 0,2% на українському ринку роздрібної торгівлі.

Компанія також управляє трьома складами в Луцьку, Калуші (Івано-Франківська область) і Тернополі, двома офісними центрами в Луцьку і Калуші, а також володіє земельною ділянкою площею 0,5 га в Дубно (Рівненська область). Продажі компанії експерти оцінюють в 1,2 млрд грн на рік. EBITDA роздрібних магазинів становить 47 млн ​​грн, а девелопменту – 12 млн грн. Відповідна інформація міститься в проспекті компанії про продаж. Директор продовольчої мережі, який побажав залишитися неназваним, оцінив вартість Колібріс в 100-150 млн грн, тоді як весь бізнес компанії може коштувати вдвічі більше. Avanta Group контролюється її президентом Сергієм Голіковим.

Декілька претендентів

Головна цінність Avanta Group для потенційних покупців – розташування магазинів в західних регіонах країни, таких як Львівська, Волинська, Тернопільська, Рівненська, Івано-Франківська і Хмельницька області. Саме західні регіони, як раніше писала LIGA.net, в минулому році виявилися найбільш привабливими для розвитку українських рітейлерів. Там відкрилося найбільше – 25,6% від загальної кількості – нових магазинів, свідчать дані GT Partners Ukraine. Захід країни вважається одним з найменш насичених продовольчими магазинами, а приплив грошей від “заробітчан” забезпечує попит.

Найбільш ймовірними покупцями активів Avanta Group керуючий партнер консалтингової компанії RetaiNet Олександр Ланецький називає АТБ і Fozzy Group. “До 10% магазинів мережі можна закрити, а в інших провести ребрендинг. Значна частина торгових точок компанії розташована в прохідних місцях”, – озвучує переваги роздрібного бізнесу експерт. Національні мережі дійсно зацікавлені в покупці бізнесу локальних мереж. Наприклад, в листопаді минулого року АТБ придбала магазини мережі Барвінок у компанії Євротек.

Кількість угод з купівлі мереж на заході країни в найближчі кілька років може збільшитися. Велика частина локальних мереж не можуть конкурувати з національними рітейлерами і змушені будуть продавати свій бізнес. Подібна ситуація до кризи вже спостерігалася на сході і півдні країни, які рітейлери освоювали в першу чергу.

Джерело: LIGA.net

Читайте також – 

Великий розпродаж: BILLA продає свої магазини в регіонах


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку