Amazon відкриває перший магазин без кас

Amazon відкриває перший магазин без кас

22.01.2018 09:56
  1250
Ukrainian Retail Association

Перший офлайновий супермаркет інтернет-гіганта Amazon, в якому немає звичних кас, відкривається в понеділок, 22 січня, в американському Сіетлі.

У супермаркеті під назвою Amazon Go всі покупці кладуть у кошик вибрані товари, після чого йдуть з магазину, а сума за покупки автоматично списується з призначеного для користувача рахунку Amazon. Крім цього, на кожній полиці встановлені ваги, які будуть реєструвати зняті товари.

Для відвідування магазину необхідно завантажити спеціальний мобільний додаток. Перед входом в магазин і по завершенню покупок телефон необхідно просканувати на спеціалізованому турнікеті. Після вибору певного товару покупцеві необов’язково його тримати перед зчитувачем коду або будь-яким подібним пристроєм. Принцип роботи магазину можна подивитися в короткому відеоролику.

В Amazon стверджують, що при покупках не використовується система розпізнавання обличь. Представники американських ЗМІ, які відвідали магазин до офіційного відкриття, відзначили, що в магазині встановлено десятки відеокамер.

Відкриття подібного магазину анонсувалося більше року тому. За непідтвердженими повідомленнями мас-медіа, впроваджувана технологія спочатку погано спрацьовувала при великому скупченні людей. За цей час неполадки вдалося усунути. Кілька місяців тому група співробітників компанії успішно протестувала систему покупок, одягнувшись в однакові костюми покемонів Пікачу.

Джерело: delo.ua

Читайте також –

Всі помруть, а він залишиться: чому Amazon переможе в торгівлі продуктами


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку