
Як українці святкували перші дні літа: Добірка найкращих мемів про операцію Павутина та черговий підрив кримського мосту


Дитинство багатьох з нас асоціюється з ароматами домашньої випічки, яку готували наші мами та бабусі. Ці смаколики завжди були смачні, запашні та надавали відчуття затишку та безпеки. У цій статті пропонуємо згадати дві страви, що повернуть вас до тих безтурботних часів. Також шукайте інші смачні рецепти випічки на https://lvivskirecipes.com.ua/.
Пропонуємо приготувати сирні ватрушки та рогалики з солодкою начинкою.
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Сирні ватрушки — це справжня класика, яка ніколи не втрачає своєї популярності. Вони виходять сонячними, рум’яними та м’якими, і чудово підходять як до чаю взимку, так і до склянки прохолодного молока влітку.
Починаємо з приготування тіста: просіюємо борошно, розчиняємо дріжджі в теплому молоці, а яйце збиваємо з цукром — звичайним і ванільним. Всі інгредієнти змішуємо, крім масла. Замішуємо тісто і поступово додаємо м’яке масло, вимішуючи до еластичності. Залишаємо тісто на 30 хвилин. Після цього робимо обминку та даємо йому підійти ще 30–45 хвилин.
Готуємо начинку: змішуємо сир, родзинки, цукор, яйце та цедру апельсина до однорідної маси.
З тіста формуємо кульки діаметром 8–10 см, даємо підійти в теплому місці 30 хвилин, а потім витискаємо склянкою місце для начинки. Заповнюємо його сирною масою і залишаємо підходити ще на 30 хвилин.
Змащуємо ватрушки яйцем і випікаємо в розігрітій до 180 °С духовці 20–30 хвилин до рум’яності.
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Рогалики з солодкою начинкою — улюблені смаколики з дитинства, які швидко готуються та завжди радують своїм смаком.
Збиваємо яйця з цукром, сметаною та ваніллю. У цій суміші розчиняємо дріжджі, додаємо борошно, перемішане з сіллю. Замішуємо тісто, поступово додаючи м’яке масло, доки маса не стане еластичною. Накриваємо його рушником і залишаємо на 15 хвилин, після чого вимішуємо ще 3 хвилини та залишаємо на 15 хвилин.
Готове тісто ділимо на 3 частини, формуємо кульки і даємо їм відпочити 10–15 хвилин. Для начинки вишню та яблуко кубиками, змішуємо з цукровою пудрою і крохмалем.
Розкачуємо кожну частину тіста в пласт діаметром 30 см і розділяємо його на 8 секторів. Кладемо начинку на кожен сектор і згортаємо рогалики. Викладаємо на деко, застелене папером для випічки, і залишаємо в теплому місці на 30–40 хвилин.
Перед випіканням змащуємо рогалики яйцем і за бажанням посипаємо цукром. Випікаємо в розігрітій до 180–190 °С духовці протягом 15–20 хвилин до золотистого кольору.