Огляд новин FMCG: 9 АТБ, SPAR, Novus, Арсен і зворотний франчайзинг Наш Край

Огляд новин FMCG: 9 АТБ, SPAR, Novus, Арсен і зворотний франчайзинг Наш Край

18.01.2018 08:45
  605
Дарья Златьева

Актуальні дані про відкриття нових магазинів, а також впровадженні нових сервісів, послуг і форматів на ринку продуктового рітейлу.

Volwest Group відкрила перший SPAR в Луцьку

28 грудня компанія SPAR Україна Корпорейшн (Інвестиційна Група Volwest Group) відкрила перший магазин в Луцьку. Луцький SPAR, площею 430 кв. м, розташований за адресою: вулиця Конякіна, 7А.
Новий магазин здивує покупців сучасним дизайном, цікавими нестандартними рішеннями рітейлу і домашньою атмосферою.

90% продукції в новому магазині – товари українських виробників, а також товари Private Label міжнародних і українських компаній.

У SPAR покупці можуть придбати смачну піцу, бургери, хот-доги, Панін, сендвічі, за приготуванням яких можуть спостерігати, а також скуштувати бізнес-ланч і випити запашної кави з тістечками.

У найближчого планах компанії – відкрити ще кілька магазинів в Закарпатській та інших областях Західної України.

Мережа АТБ відкрила 9 точок, 7 з них – в Одесі

Згідно з повідомленнями на сайті компанії, 28 грудня минулого року були відкриті магазини в Одесі на Академіка Корольова 33, в Житомирі – на вул. Перемоги, 24 та місті Вараш Рівненській області за адресою Мікрорайон будівельників, 49.

В Одесі компанія відкрила за останні кілька тижнів одразу 6 маркетів: 4 cічня три супермаркету з’явилися за адресами Люстдорфська дорога, 162 та вул. Маршала Говорова, 8 та вул. Балківська, 143-А; 13 січня – на вул. Семена Палія (Дніпропетровська дорога), 113-Д і 11 січня- на вул. Іцхака Рабіна, 2/1.

Наш край відкрила дві точки по зворотному франчайзингу

Як розповіли в компанії, в кінці грудня 2017 мережа супермаркетів Наш Край відкрила два перших магазину на умовах зворотного франчайзингу та стала першою мережею в Україні, яка використовувала цю модель для розвитку бізнесу.

Зворотний франчайзинг – це інноваційна модель підприємницької діяльності. Мережа не просто допомагає відкрити магазин під ключ, а й здійснює повне комерційне, операційне та маркетингове управління новими магазинами. Таким чином партнер-франчайзі, який інвестує у відкриття свої кошти, передає основні функції команді фахівців в області рітейлу, отримуючи при цьому економію на управлінні магазином.

 

За цим принципом 28 грудня Наш Край відкрив два торгових закладів в Рівненській області: в місті Березне (торгова площа – 360 м.кв.) та смт Клесів (торгова площа 300 м.кв.).

У нових торгових закладах втілені всі основні елементи концепту «Наш Край. Формат 3.0 ».

GREENKa на Волині

Як повідомляє allretail.ua, в грудні 2017 року Нововолинську Волинської області за адресою вул. Шахтарська, 1 відкрився перший магазин мережі GREENKa. Проект з’явився завдяки ребрендингу однієї з західноукраїнських торгових мереж, що працюють у форматі convenience store.

Від інших торгових точок об’єкт GREENKa відрізняється тим, що поєднав в собі елементи закладу роздрібної торгівлі та кафе. У такому магазині зручно купувати самі ходові продовольчі товари, за барною стійкою можна перекусити хот-догом чи багетом, на місці випити хорошого ароматної кави або взяти напій з собою (coffee to go).

Згодом на Волині очікується поява нових магазинів роздрібної мережі GREENKa.

Група Євротек планує побудувати ТРЦ на місці маркету Арсен у Львові

Як раніше писав RAU, в рамках реконструкції будівлі супермаркету Арсен на проспекті Червоної Калини, 60, Євротек планує збільшити площу об’єкта з 6000 кв. м до 33 000 кв. м. Реконструкція повинна завершитися ще до кінця 2018 року. На період перебудови будинку супермаркет Арсен буде закритий. На час реконструкції працівників переведуть в інші торгові точки мережі.

Молоко від фермера

У 2018 році в Києві мережа встигла відкрити два нових магазини, які розташовуються в Novus за адресами Княжий Затон, 4/4, і вул. Г. Кірпи, 5.

Київська мережа магазинів складається з 20 магазинів площею від 30 до 600 кв. м. Більшість з них працюють в форматі 100-120 кв. м. Торгово-виробнича мережа «Молоко від фермера» спеціалізується на екологічно чистих молочних продуктах, асортимент складається зі ста товарних позицій – молочна група, сири, ковбаси, випічка, хліб. 70% асортименту припадає на молочну продукцію.

Співвласники Novus купили забудовника ТЦ в Києві

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл компанії Sopason Holdings Limited, що належить власникам Novus, на придбання понад 50% київської компанії Альянс-Екопроект. Про це йдеться в повідомленні АМКУ

Як повідомляє НВ Бізнес з посиланням Интефакс-Украина, власниками Альянс-Екопроект в держреєстрі вказана кіпрська Vernum Capital Management Limited, а кінцевими бенефіціарами – Анастасія та Наталія Ігнатченко.

Київрада в січні 2009 року виділила у тимчасове користування на 5-10 років компанії Альянс-Екопроект земельну ділянку в 1 га в Святошинському районі (над станцією метро Житомирська та прилеглої території) для будівництва торгово-офісного комплексу з паркінгом на місці котловану. Розробку концепції ТЦ здійснювала компанія UTG.

Читайте також –

Встигнути до курантів: в грудні FMCG-рітейлери різко активізувалися


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку