
UPG запустила 34 нові АЗК у Києві та області, попереду ще 185 по Україні


29 вересня у київському ТРЦ Blockbuster Mall мережа KFC запускає перший в Україні ресторан, де меню повністю побудоване на рослинних альтернативах до м’яса. Таким чином бренд, який здобув свою популярність завдяки курці, вирішив переконати споживачів, що фаст-фуд без м’яса може бути смачним і ситним.
У новому закладі пропонують повністю вегетаріанське меню зі стравами на основі мікопротеїну — інгредієнта з природного гриба, багатого на білок і клітковину. Він не містить холестерину та має значно менший вуглецевий слід порівняно з тваринним м’ясом. У рецептурах також використовуються молочні продукти та яйця, тому лінійка позиціонується як вегетаріанська, а не веганська.
Меню містить як знайомі формати в оновленій версії, так і новинки: Веджі стріпси, Веджі бургер, Веджі твістер, Салат із веджі стріпсами та Рисбокс із веджі стріпсами. У бургерах і твістерах стріпси поєднуються з хрустким айсбергом, маринованими огірками і фірмовим соусом; салат доповнений свіжими томатами; рисбокс — соусом теріякі та кунжутом. Окремі страви подаються у спеціальному «зеленому» пакуванні, що підкреслює своєрідність ресторану.
Для KFC — бренду з міцною м’ясною репутацією — вегетаріанський формат це не просто сезонна акція або черговий маркетинговий хід, а готовність експериментувати та змінюватися.
Тож глобальна трансформація стосується не лише меню. Відмінним буде й інтер’єр та загальна концепція ресторану: традиційні фірмові червоні акценти поступаються місцем зеленій гамі, фасад і внутрішній декор оздоблені рослинними мотивами, а на місці звичного зображення курки — слоган «100% смаку. 0% курки».
«Запуск у Blockbuster Mall — не відмова від коріння бренду. Це наша відповідь на глобальний тренд зростання попиту на альтернативні джерела білка. Ми прагнемо залишатися актуальними, сучасними й цікавими для наших гостей. Поява повністю рослинного KFC — не лише данина моді чи маркетинговий хід. Це демонстрація того, що навіть класичні бренди здатні еволюціонувати й пропонувати формати, які ще недавно здавалися нішевими», — коментує відкриття вегетаріанського ресторану СЕО франчайзі Tasty Food KFC в Україні Аліна Кіптик.
Чи стане цей проєкт частиною нової ідентичності KFC? Відповіді дадуть самі відвідувачі — своїми відгуками, повторними візитами та оцінками «зелених» позицій.
Ресторан KFC у Blokbaster Mall працюватиме за графіком: понеділок-четвер з 12-00 по 21-00; п’ятниця-неділя з 10-00 по 22:00. З нагоди відкриття з 29 вересня до 5 жовтня для гостей діятиме 10% знижка на всі страви вегетаріанського меню та безкоштовна доставка — тільки через Bolt Food.