Публічне звернення Асоціації ритейлерів України щодо призупинення бронювання

Публічне звернення Асоціації ритейлерів України щодо призупинення бронювання

Сьогодні
  105
rau

Асоціація ритейлерів України висловлює стурбованість у зв’язку із призупиненням 20 жовтня 2024 року електронної процедури бронювання критично важливих працівників до 15 листопада 2024 року внаслідок запланованого «аудиту заброньованих військовозобовʼязаних».

Враховуючи складні умови воєнного часу, будь-яка втрата ключових співробітників ставить під загрозу продовольчу безпеку країни, адже саме галузь ритейлу забезпечує населення необхідними товарами першої необхідності та продуктами харчування. У цих обставинах стабільне функціонування ритейл-сектора є критичним для забезпечення сталих ланцюгів постачання і підтримки економічної стабільності країни.

Призупинення процедури бронювання працівників створює високі ризики для роботи торговельних підприємств, що може призвести до перебоїв у постачанні товарів, дефіциту основних продуктів харчування та загрози для продовольчої безпеки на національному рівні. Особливе занепокоєння викликає можливість відтоку працівників, відповідальних за управління логістичними ланцюгами, складськими запасами, а також за оперативну роботу з постачальниками продуктів харчування.

Ми звертаємо увагу уряду на те, що у деяких випадках система електронного бронювання через портал «Дія» мала затримки у розгляді запитів, які тривали іноді більше трьох діб. Тому надзвичайно важливо, щоб період аудиту не створив додаткових перешкод у бронюванні працівників на ключові посади. Призупинення процедури бронювання до 15 листопада є неприпустимим у цих умовах.

Окрім того, ми висловлюємо серйозну стурбованість з приводу можливих корупційних ризиків, які може нести так званий «аудит» підприємств. Асоціація вбачає у такій процедурі небезпеку для прозорості процесу та справедливого підходу у питанні «обгрунтованості» бронювання працівників. Корупційні зловживання можуть призвести до неправильнb[ пріоритетsd під час бронювання, що ще більше загострить кризу в галузі ритейлу та у постачанні харчових продуктів.

Долучаючись до інших бізнес-обʼєднань, ми закликаємо уряд терміново розглянути можливість автоматичного продовження чинних бронювань на 60 днів для всіх критично важливих працівників компаній на час проведення «аудиту», у яких бронювання закінчуються у період з 17 жовтня по 20 листопада 2024 року. Такий крок допоможе зберегти безперервність процесів, необхідних для забезпечення продовольчої безпеки України, а також уникнути можливих перебоїв у постачанні товарів першої необхідності.

З повагою,  

Асоціація ритейлерів України


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку