Призначення місяця: Nhood Ukraine, Bolt, Укрзалізниця, Nike та численні призначення в групі компаній DVL

Призначення місяця: Nhood Ukraine, Bolt, Укрзалізниця, Nike та численні призначення в групі компаній DVL

1 день тому
  258
Дарія Осіїк

Які зміни відбулися за останній місяць на топ-посадах українських і світових компаній сфер ритейлу та суміжних галузей: хто змінив посаду, залишив компанію чи пішов на підвищення.

Група компаній DVL

25 вересня група компаній DVL (об’єднана платформа Датагруп-Volia-lifecell) оголосила про призначення Павла Герасименка на посаду директора з корпоративного бізнесу та Богдана Дубовського на посаду директора зі споживчого бізнесу.

Павло Герасименко має понад 20 років досвіду у сфері продажів на керівних посадах в телекомунікаційних і FMCG-компаніях, серед яких Sony Ericsson та Japan Tobacco International. У 2016 році він приєднався до команди lifecell, де відповідав за розвиток B2B і B2C продажів. Під його керівництвом департамент корпоративних продажів зафіксував зростання доходів на 25% та збільшення клієнтської бази на 10%.

«Обіймаючи посаду директора з корпоративного бізнесу в DVL Group, я вбачаю величезний потенціал для розширення нашого впливу на ринку. Ми зосередимося на розробці інноваційних конвергентних рішень, які відповідатимуть індивідуальним потребам наших корпоративних клієнтів, а також зміцненні партнерських відносин. Наша мета — не лише збільшити доходи, а й суттєво покращити якість обслуговування, щоб наші клієнти могли скористатися всіма перевагами нових можливостей об’єднаної групи DVL»,— зазначив Павло Герасименко.

Богдан Дубовський працює в телекомунікаціях понад 24 роки, з яких 19 років у lifecell. З 2017 року Богдан був керівником департаменту Управління каналами продажів. Він відіграв ключову роль у досягненні двозначного зростання доходів та кількості нових клієнтів компанії. Богдан спеціалізується на розробці стратегій продажів, управлінні ризиками та керівництві командами. Його попередній досвід включає впровадження цифрових трансформацій у каналах продажів та управління обслуговуванням клієнтів.

«За майже два десятиліття роботи в lifecell ця компанія стала невід’ємною частиною мого життя, і я з нетерпінням переходжу до нового етапу її розвитку. Об’єднання lifecell з Датагруп і Volia відкриває унікальні можливості для наших користувачів. Як директор зі споживчого бізнесу я зосереджуся на покращенні клієнтського досвіду та підвищенні лояльності споживачів. Моя мета — оптимізувати наші сервіси, щоб вони максимально відповідали потребам клієнтів, а також активізувати комунікацію з ними. Я впевнений, що разом із командою ми зможемо забезпечити високі стандарти обслуговування та стабільне зростання нашого бізнесу», — прокоментував Богдан Дубовський.

Ці кадрові зміни спрямовані на зміцнення позицій групи на телекомунікаційному ринку та підвищення конкурентоспроможності пропозицій для корпоративного та споживчого сегментів.

Nhood Ukraine

Новим комерційним директором Nhood Ukraine призначено Олену Забужко. До своїх нових посадових обов’язків вона приступила 9 жовтня. Про це компанія Nhood Ukraine повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Основними завданнями топ-менеджерки стануть комерціалізація власних і зовнішніх об’єктів, залучення нових брендів та розвиток напрямку tenant representation.

Маючи понад 13 років досвіду в торгівельній нерухомості та управлінні комерційними об’єктами, Олена Забужко працювала над реалізацією та управлінням проєктів, зокрема Ритейл Парк Почайна та ТЦ Rive Gauche, а також очолювала комерційний напрямок БФК Gulliver.

Bolt

Новим маркетинг-директором Bolt у країнах Центральної та Східної Європи та Азії призначено Сергія Костю, який відповідатиме за маркетинг 12 країн.

У вересні 2024 року Сергій Костя був призначений Bolt регіональним маркетинг-менеджером ЦСЄ (Центральна і Східна Європа) та Азії. До цього він протягом п’яти років керував маркетинговими активностями в регіоні ЦСЄ, куди наразі входять сім країн: Україна, Польща, Румунія, Словаччина, Чехія, Хорватія та Азербайджан. До нових ринків, які перейшли у зону його відповідальності, належать Таїланд і ще чотири країни, де Bolt готує активну експансію: Малайзія, Філіппіни, В’єтнам і Тайвань.

«Моє основне завдання зараз – організувати команди, оптимізувати процеси та запропонувати масштабовані рішення, які враховують унікальні особливості кожного регіону. Це великий виклик, оскільки створювати майстер-плани на три-чотири країни і на 12 – це різні речі. Буде багато локального контенту та локальних ініціатив навколо нього. Єдиним незмінним залишається ефективність, підтверджена цифрами і даними. Я б навіть сказав, тотальна ефективність, адже Азійський регіон надзвичайно конкурентний, і тут, аби досягти успіху, доведеться рахувати усе і навіть більше», – наголошує маркетинг-директор Bolt у Центральній, Східній Європі та Азії Сергій Костя.

Маючи понад десятирічний досвід роботи в маркетингу та рекламі, Сергій побудував успішну кар’єру, спеціалізуючись на аналітиці, стратегії, маркетинговій ефективності, впізнаваності бренду, комунікації, кризових комунікаціях та брендингу роботодавця. Він зробив значний внесок в успіх Bolt, отримавши п’ять нагород Effie, в тому числі дві нагороди Gold Euro Effie Awards. Його експертиза та інноваційний підхід також були відзначені нагородами відомих галузевих організацій та видань: Epica Awards, КМФР та MMR.

Відомий своєю прихильністю до перфоманс-маркетингу та економічної ефективності, Сергій живе за принципом, що «все можна виміряти», гарантуючи, що навіть невимірні аспекти враховані. 

Окрім професійних досягнень, Сергій захоплюється колекціонуванням книг про Гаррі Поттера, виданих різними мовами: його колекція налічує понад 100 томів.

Укрзалізниця

Голова правління Укрзалізниці Євген Лященко написав заяву про звільнення. Про це 7 жовтня повідомила пресслужба компанії. Його місце займе Олександр Перцовський, який відповідає за пасажирські перевезення компанії, як сказали джерела Forbes в уряді.

Євген Лященко направив заяву про дострокове припинення повноважень голови правління до наглядової ради Укрзалізниці. Його контракт мав діяти до березня 2025 року. Наглядова рада мала розглянути заяву найближчими днями та прийняти всі необхідні рішення відповідно до діючих процедур, йдеться в повідомленні

Новим головою правління, за даними співрозмовників Forbes в уряді, стане нинішній член правління УЗ Олександр Перцовський, що відповідає за пасажирські перевезення компанії.

Євген Лященко після звільнення, він може залишитися в компанії ще щонайменше на пів року на посаді фінансового директора, кажуть співрозмовники Forbes. Заяву на звільнення крім Лященка написали члени правління Володимир Крот та Орест Логунов. Але вони продовжать працювати в Укрзалізниці: Крот – у сфері безпеки руху, Логунов – адвокуватиме інтереси компанії в ЄС.

Нагадаємо, Євген Лященко очолив Укрзалізницю у березні 2023 року після раптової відставки Олександра Камишіна. У вересні цього року Олександр Камишін, після звільнення з поста посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості, повернувся у компанію на посаду члена наглядової ради.

Група компаній DVL

В середині жовтня група компаній DVL (Датагруп-Volia-lifecell) оголосила про нові ключові призначення, які повинні зміцнити управлінську команду.

Альпа Агкаташа призначено директором інформаційних та комунікаційних технологій групи. Він розпочав кар’єру в Turkcell у 1997 році на посаді інженера підтримки білінгових систем. Згодом обіймав керівні посади в Kuzey Kibris Turkcell та білоруському підрозділі Turkcell — BeST. Із 2015 року Альп очолював дирекцію технологічних операцій у Kuzey Kibris Turkcell, а останні сім років керував дирекцією інформаційних і комунікаційних технологій в lifecell. Вищу освіту він здобув у Східносередземноморському університеті (EMU).

Андрія Осіпова призначено на посаду директора з корпоративних регуляторних та юридичних відносин групи компаній DVL. Він має значний професійний досвід, здобутий під час роботи в таких міжнародних компаніях як Coca-Cola, HBC, Metro Cash & Carry Україна, Oriflame та Avon Cosmetics. До lifecell приєднався у червні 2014 року, де з лютого 2023 року очолював дирекцію з корпоративних регуляторних та юридичних відносин. Андрій є членом Ради адвокатів міста Києва та випускником Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2022 році він отримав міжнародний сертифікат ICA в галузі комплаєнсу. Серед його численних досягнень – включення до рейтингу 20 найкращих корпоративних юристів України (2020), визнання у The Legal 500 GC Powerlist Europe (2017), а також визнання “Найкращий керівник юридичного департаменту України” (2015).

Андрія Оксенюка призначено на посаду фінансового директора групи компаній DVL. Андрій приєднався до компанії lifecell після 10 років успішної кар’єри у Ciklum, де обіймав посаду фінансового директора. Раніше понад 11 років він працював у Deloitte, залишивши компанію з посади директора з консалтингу. Андрій має понад 20 років досвіду в управлінні фінансами, фінансовому консультуванні та трансформації бізнес-моделей в телекомунікаціях, ІТ, медіа, агропромисловості, роздрібній торгівлі та виробництві. Він здобув економічну освіту в Національному університеті “Києво-Могилянська академія” та є чинним членом Асоціації присяжних сертифікованих бухгалтерів.

Анну Адом призначено директоркою з підтримки бізнесу групи. Анна має багаторічний досвід у сфері HR та організаційних змін, працювала в компаніях Ferrexpo, ArcelorMittal Termitau, ДТЕК та Corum Group. Її стратегічне бачення сприяло сталому розвитку стратегій з управління персоналом у різних організаціях. Анна здобула вищу освіту за напрямом соціології інститутів і процесів, а також професійну освіту в бізнес-школі INSEAD за програмою «Стратегія блакитного океану».

Артема Гагаріна призначено директором із закупівель та постачання групи компаній DVL. Він має 20-річний досвід у сфері закупівель і постачання, працював у державному секторі, енергетиці та промисловості. Артем приєднався до Датагруп-Volia у 2016 році, де успішно керував відповідним напрямом. Він здобув дві вищі освіти (в НТУУ «КПІ» та ISU), професійну освіту CIPS (Chartered Institute of Procurement & Supply) та є сертифікованим фахівцем із закупівель.

Віталія Сидоренкова призначено на посаду директора корпоративної безпеки групи. Він приєднався до Датагруп-Volia у 2021 році, а з 2023 року очолював департамент безпеки компаній. Його досвід охоплює юриспруденцію, фізичну та інформаційну безпеку. Віталій – випускник Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка та практикуючий адвокат Ради адвокатів Київської області.

Група компаній DVL вітає нових очільників у команді та бажає їм успіхів у реалізації стратегічних завдань.

Nike

Американський виробник спортивного одягу та взуття Nike змінив генерального директора. Ним став Еліотт Гілл, який працював у компанії 32 роки й обіймав посаду президента з питань споживачів та ринку, але у 2020 році пішов на пенсію. Про це компанія повідомила на своєму сайті. Тож, з 14 жовтня Гілл замінив Джона Донах’ю, який залишається консультантом Nike, щоб забезпечити плавний перехід до 31 січня 2025 року.

Донах’ю очолив Nike на початку 2020 року, під його керівництвом у компанії відбулися значні зміни, які не завжди були вдалими, писали MarketWatch. Зокрема Nike став менше покладатися на партнерство з великими роздрібними мережами, такими як Foot Locker і Macy’s, що призвело до скорочення її частки ринку.

У червні компанія відзвітувала про падіння рівня квартального продажу на 2% до $12,6 млрд.

“Очевидно, що настав час змінити керівництво, і Еліотт — саме та людина. Я з нетерпінням чекаю майбутніх успіхів Nike та Елліотта”, — прокоментував своє звільнення Донах’ю.

 

До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку