АЗС і програмні каси: досвід мережі АЗК Marshal

АЗС і програмні каси: досвід мережі АЗК Marshal

07.10.2024 08:45
  502
rau

Зараз все більше компаній шукають нові способи оптимізації бізнес-процесів. Однією з таких інновацій є програмні реєстратори розрахункових операцій (пРРО). Незважаючи на чинні законодавчі обмеження щодо використання пРРО для продажу палива, великі мережі автозаправних станцій знаходять способи впровадження цієї технології там, де це дозволено. Як це зробити розповідає директор ПП “Маршал-1” Юрій Дідок.

Впровадження пРРО: від ідеї до результатів

Ми почали використовувати пРРО в наших магазинах та кафе при автозаправних комплексах (АЗК), де це не суперечить законодавству. Причини, що спонукали нас до впровадження цієї технології, були вагомими:

  • Збільшення швидкості обслуговування. Окремі каси для продовольчих товарів та пального дозволяють прискорити процес обслуговування клієнтів;
  • Оптимізація витрат: Ми вирішили не купувати традиційні РРО для продовольчих кас, що дозволило значно скоротити витрати на фіскалізацію;
  • Швидкість впровадження: Підключення пРРО займає значно менше часу, ніж закупівля та реєстрація традиційних РРО;
  • Автоматизація процесів: пРРО автоматично генерує фінансову звітність та надає доступ до статистики продажів у реальному часі, що спрощує роботу бухгалтерії.

Процес впровадження зайняв всього півтора місяці, за цей час також отримали необхідні ліцензії на нові каси для продажу алкоголю та тютюну. Тестування не зайняло багато часу, вже на початкових етапах було зрозуміло, що сервіс відповідає нашим вимогам і здатен забезпечити високі показники стабільності роботи.

Погляд у майбутнє: пРРО для паливних кас

Ми переконані, що можливість використання пРРО на паливних касах мала б позитивний вплив на наш бізнес, сприяла б підвищенню ефективності роботи і зниженню витрат. Однак, це потребує вирішення ряду законодавчих питань. Важливим аспектом також є технічна готовність провайдерів пРРО, через необхідність  інтеграції з системами обліку пального.

Ми готові впроваджувати пРРО на більшій кількості АЗС, як тільки законодавство дозволить це, і технологічні рішення будуть доопрацьовані під паливні каси. Український ритейл потребує нових підходів, і ми готові бути на передовій цих змін.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку