Топ ресторанів та інших закладів, відкритих у Києві та інших містах за ІІІ квартал 2024 року

Топ ресторанів та інших закладів, відкритих у Києві та інших містах за ІІІ квартал 2024 року

Сьогодні
  117
Дарія Осіїк

Нові заклади від мережі McDonald’s, заклад “У Інни” від Інни Поперешнюк та Євгена Клопотенко, нові формати від холдингу !Fest та інше. RAU підготувала добірку закладів, які відкрилися у III кварталі 2024 року.

Перший McDonald’s в Чернівцях

Новий McDonald’s відкрився у Чернівцях на вул. Героїв Майдану, 184. Заклад став першим в місті та області. Цей McDonald’s має площу понад 605 кв. м та налічує 175 місць у залі та 136 на терасі.

Як і решта нових ресторанів мережі в Україні, чернівецький заклад має всі канали продажів, аби клієнти здійснювали та отримували замовлення максимально зручно. В залі працюють 12 цифрових терміналів самообслуговування, є сервіс обслуговування за столиком. Персонал ресторану складається з близько 100 працівників.

Автомобілісти можуть придбати страви на McDrive, також працює служба доставки McDelivery. Графік роботи ресторану — з 7:00 до 22:30, McDrive — з 5:00 до 22:30.  

Ресторан у Чернівцях — перший заклад, який відкривається у 2024 році. Тепер в Україні 101 працюючий ресторан, а мережа загалом налічує 118 закладів. План на 2024 рік передбачає відкриття 6 ресторанів. 

Полтавський стрит-фуд на Хрещатику – заклад “У Інни”

Наприкінці липня співвласниця Нова пошта Інна Поперешнюк та шеф-кухаря Євген Клопотенко відкрили полтавський стрит-фуд у столиці на Хрещатику – заклад “У Інни”.

Основна страва – солоні та солодкі галушки, які зроблені за рецептом мами Інни Поперешнюк. «Бо той автентичний сімейний рецепт – справжній знаходь і для нас, і, судячи з відгуків, для вас!» – написано в дописі в Instagram. Тут пропонують квас та кисіль.

Нагадаємо, “У Інни” – це вже четвертий спільний проєкт Інни Поперешнюк та Євгена Клопотенка. Два ресторани працюють у столиці – “100 років тому вперед” та “Полтава” і один у Львові – “Інші”.

Велика трійка від холдингу !Fest

!Fest відкрив новий заклад «Велика трійка» у приміщенні Реберні на Стрийській у Львові з концепцією “Три країни. Три страви. Три смаки”.

«Основна ідея “Великої трійки” – це зробити формат, у якому будуть три страви, які подаватимуться з такою ж якістю і подачею, якби вони були у дорогому ресторані. Але доступно, швидко і технологічно. Том-ям, рамен та український борщ», — розповів автор проєкту та співвласник !Fest Юрко Назарук.

Наразі заклад діятиме у форматі pop-up та має посадку на 18 столиків. Втім план команди на майбутнє — відкриття “Великої трійки” за кордоном. «Нам важливо, щоб поруч з відомими азійськими стравами — раменом та том-ямом — стоятиме український борщ. Щоб навіть через страви ми розповідали про свою країну. Це велика частина нашої культурної дипломатії», — додав підприємець. Обіцяють, що для українців у всіх просторах «Великої трійки» діятиме знижка -50% на борщ.

Пані Фріда

Ще один заклад у новому форматі від холдингу !Fest – “Пані Фріда” відчинив свої двері у  серпні. Заклад працює у Львові на вулиці Шевській, 1. 

“Почалось з того, що один із наших партнерів відкрив у Латинській Америці такерію, котра досить швидко стала популярною, тому було прийнято рішення спробувати запустити такерію у Львові. Мета була зробити тако максимально автентичними, справжніми, такими, як вони смакують у Мексиці. Тому наші кухарі поїхали до Мексики для того, щоб перейняти досвід тамтешніх таконь’єрос. Суміш на тортиль’ї (Meseca) ми привозимо з Мексики, так само як перці та пасту із зерна анато для маринаду ачотте. Решту готуємо з інгредієнтів, які можна знайти в Україні. До тако пропонуємо лимонади і два види «Маргарити», а також текілу і мескаль у традиційній мексиканській подачі. 

Ми собі нафантазували, що було би, якби Фріда (надихалися Фрідою Кало, яка є, мабуть, найбільш впізнаваним символом Мексики в популярній культурі) приїхала до нас і почала впроваджувати мексиканські гастрономічні традиції. Окрім того, якщо подивитися на орнаментику і образи мексиканського традиційного мистецтва та порівняти їх з традиційним мистецтвом Карпат, то можна знайти багато подібного. Тому у дизайні проєкту ми використовували таку собі «суміш Мексики та Карпат». Тож справжні тако, маргарита і плітки, бо як не пліткувати за тим всім — це все яскравий двіж з Пані Фрідою!”, – так описують свій заклад у !Fest.

У такерії Пані Фріда подають тако й буріто зі свининою та яловичиною, також гостям подають різні безалкогольні напої, крафтові лимонад, пиво та інші напої. В інтер’єрі використали яскраві елементи, стіни закладу оформлені в поєднанні двох стилів – мексиканського та гуцульського, з відповідним декором.

Четвертий Musafir на Контрактовій

Новий заклад кримськотатарської кухні Musafir почав роботу на вулиці Костянтинівська, 1, що навпроти фонтану Самсон на Контрактовій площі.

Засновники мережі Musafir – сім’я Сеітвелієвих – привезли бізнес із Бахчисараю після анексії Криму. 

У кафе подають кримськотатарські й середньоазійські страви – традиційні чибуреки і янтики з різними начинками, піде, салати, супи, долму, сарму, імам, манти, шашлик і люля-кебаб. На десерт гостям пропонують баклаву з різними смаками, тарти або чизкейки. 

Перший McDonald’s у партнерстві з мережею АЗК ОККО

30 серпня в Одесі на вул. Саймона Літмана, 2 А відкрився McDonald’s, що став десятим рестораном мережі в місті . Також це перший заклад міжнародної компанії, відкритий у партнерстві з мережею АЗК ОККО та четвертий, який працює на автозаправних комплексах.

“Із відкриттям в Одесі компанія продовжує втілювати стратегію бути поруч із клієнтами, поступово збільшує кількість закладів у великих містах і відкриває нові ресторани там, де це найбільш зручно для відвідувачів. Так, новий McDonald’s розташований у житловому масиві неподалік від в’їзду в місто зі сторони автошляху М-05 Київ-Одеса. Це робить його зручним як для подорожувальників, так і для мешканців житлових комплексів неподалік”, — прокоментував директор із розвитку McDonald’s в Україні Віталій Стефурак.

Просторий заклад площею 469 кв. м налічує 125 місць у залі та 106 на терасі. Відвідувачі зможуть замовити страви в залі на касі та за допомогою цифрових терміналів самообслуговування, або скористатися McDrive. Графік роботи ресторану — з 7:00 до 22:30, McDrive — з 5:00 до 22:30. Також ресторан обладнано генератором для безперебійної роботи під час відключень електроенергії.

Новий заклад McDonald’s в Одесі став четвертим рестораном мережі, що розміщується безпосередньо на території автозаправної станції, і першим проєктом, втіленим у співпраці з АЗК ОККО. Раніше McDonald’s відкрив два ресторани у співпраці з KLO та один ресторан у співпраці з WOG. А прямо зараз триває будівництво ще одного ресторану в співпраці з ОККО в Мукачеві (Закарпатська область).

“Суть партнерських проєктів з АЗК полягає в тому, щоб у певній точці на трасі або в місті сформувати широкий комплекс послуг. Це не конкуренція, а доповнення одне одного. І, головне, це можливість вибору для відвідувачів”, — додає Віталій Стефурак.

McDonald’s у Львові

27 вересня відкрився дев’ятий ресторан McDonald’s у Львові. Новий заклад розташований у ТЦ Арсен за адресою: проспект В’ячеслава Чорновола, 93, що неподалік від парку імені 700-річчя Львова. Локація зручна як для жителів навколишніх забудов, так і для відвідувачів торгового центру й тих, хто прогулюється в парку.

 Загальна площа сягає 469,7 кв. м. У залі 127 посадкових місць, а на терасі — ще 126. Безперебійну роботу закладу під час відключень електроенергії забезпечує генератор. “Один з основних напрямків стратегії McDonald’s в Україні — розширення мережі в містах-мільйонниках. Львів — одне з найбільших міст України, що стрімко розвивається. Перший ресторан McDonald’s відкрився тут 27 листопада 1999 року, і вже протягом майже 25 років ми докладаємо всіх зусиль, аби львів’яни куштували ті самі улюблені страви та отримували найкращий сервіс, відповідно до найвищих стандартів якості. І ми продовжуємо цю традицію, відкриваючи нові ресторани для наших численних поціновувачів. Крім цього, ми створюємо робочі місця в регіоні, наприклад, у новому закладі працюватиме близько 100 людей”, — коментує директор із розвитку McDonald’s в Україні Віталій Стефурак. 

Графік роботи ресторану — з 7:00 до 23:00, McDrive — з 5:00 до 23:30.

Pesto Cafe у новому форматі

В останній тиждень вересня в столичному ТРЦ Respublika Park відкрився новий ресторан Pesto Cafe в абсолютно новому дизайні. Незмінними залишилися смачна їжа та зона для дітей. І саме з цього закладу почнеться реновація мережі.

Інтер’єр сімейних ресторанів Pesto Cafe яскравий: скатертини в клітинку, різноколірні стільці та стіни, і різноманітні картини на них. А ще багато живих квітів. 

Як повідомила RAU CЕО мережі Марина Ковальчук, новий заклад в ТРЦ Respublika Park має спокійний, стриманий і сучасний дизайн, виконаний в пастельних відтінках. Як його називає Ковальчук – «дорослий». Заклад займе площу 370 кв. м. Тут традиційно пропонують смачну їжу, проте нові подачі страв, та й в цілому інший посуд.

Заклади мережі child friendly і новий – не виключення.  Місце для ігор дітей буде поділено на дві зони: перша з гірками та басейнами з кульками, друга – для старших дітей, яким цікаво пограти в приставки.

Новий заклад Пузата хата у Podil Mall

Мережа Пузата хата запустила новий заклад у київському бізнес-центрі Podil Mall, біля станції метро Тараса Шевченка. Тут традиційно можна замовити перші й другі страви, гарніри, салати, вареники, млинці й десерти. Також у ресторані доступні заморожені продукти: сирники, вареники, млинці, котлети й налисники. Заклад працює щодня з 09:00 до 21:00.

Нагадаємо, що Пузата хата – одна з найбільших мереж ресторанів українських страв в Україні. Перший заклад був відкритий у Києві у 2003 році. Зараз заклади мережі працюють у Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі, Луцьку й Одесі.

У кінці серпня «Пузата хата» й Uklon Delivery запустили спільну доставку. Оформити замовлення можна на платформі Choice без додаткових комісій.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку