В Києві пройде гастрономічний фестиваль True & Local за підтримки мережі Сільпо
31 серпня та 1 вересня у Києві понад 40 крафтових виробників, 5 топових пекарень, шеф-кухарі, нутриціологи та 8 українських DJs зберуться на одній локації на масштабний гастрономічний фестиваль локальної крафтової та фермерської гастрономії True & Local.
Одинадцятий True & Local присвячений темі Обжинок — українському святу врожаю та єднання. Головна ідея заходу — популяризація локальної слоуфуд-їжі як основи сучасного харчування з урахуванням традицій української кухні.
Організатори фестивалю — Сільпо, Лавка Традицій та Slow Food Ukraine в партнерстві з Mastercard. На фуд-маркеті будуть представлені 40 резидентів Лавки Традицій з різних куточків України, які виробляють якісні продукти із сучасним екологічним підходом та автентичною концепцією. Серед них — виробники сирів та молочних продуктів, ковбас та м’яса, напоїв, чаїв, меду та солодощів, а також веганських альтернатив. До речі, на всю продукцію Лавки Традицій на фуд-маркету діє бонус від партнера — 20% знижки при розрахунку картою Mastercard .
Крім того, фестиваль підтримує благодійний збір «Плюс на життя» від Сільпо, Лавки Традицій та проєкту «Птахи» Тати Кеплер, мета якого — зібрати 40 млн грн на засоби тактичної медицини для підрозділів ГУР, батальйону «Вовки Да Вінчі», бригад «Азов» і 3 ОШБр. Долучитись до збору на True&Local можна, придбавши продукцію обраних виробників або спеціальні благодійні лоти — крафтові хлібні пташки та зліпки хліба, а також особливий витриманий фермерський сир.
Що в програмі
- Живий музей хліба — особлива родзинка фестивалю, де майстрині представлять понад 20 видів автентичного українського хліба: комеч, дивень, чесанка, медяник, короваї та коржики.
- Тематична вечеря з шефом Ігором Мезенцевим для любителів ексклюзивних кулінарних досвідів. Засновник проєкту «Ліс Вечеря» розкаже про дослідження натуральної їжі та український автентичний підхід до її приготування. У меню — страви з фермерських продуктів та авторські українські сезонні напої, тематично присвячені святу українських Жнив. Квиток можна придбати тут.
- Фуд-корт— 7 точок сучасної української кухні від молодих київських кухарів та шеф-кухарів від Сільпо Ресто, які використовують для своїх страв фермерські продукти та оригінальні рецепти. А ще — особлива вибірка крафтового пива і квасу від Власної броварні Сільпо і ексклюзивні вина власного імпорту.
- Хлібний поп-ап від київських пекарень нової хвилі — Завертайло, Спельта, Leila Bakery, Марчук Хліб, а також Крафтяр від Сільпо доповнить гастрономічну концепцію фестивалю. Також на заході діятиме квітковий поп-ап із сезонною вибіркою фермерських квітів.
- Лекторій для тих, хто хоче дізнатись більше про тему здорового харчування та зануритись в невеликий історичний екскурс з української їжі. Серед лекторів — Наталія Самойленко, Анна Завертайло, Олена Брайченко, Костянтин Грубич, а також представники проєкту Slow Food Ukraine.
- Музичний супровід True&Local цього разу представлять електронні українські артисти. Всього протягом заходу виступлять 8 діджеїв та музикантів з оригінальним та різноманітним музичним баченням. У лайн-апі — Valeria Obodzinska, Mark Golos, Bellis, Ochii, Lostlojic, Katia Stieber, Data Molfar та Hanna.
- З інших активностей — велика зона для дитячого відпочинку, музей хліба та пет-станції для комфортного відпочинку з тваринами.
Місце проведення фестивалю: Культмотив, Київ, вул. Спаська, 36/3