Новини логістики та e-commerce: 100 відділень Нова пошта в Європі, розширення Rozetka, новий термінал Укрпошта та інше

Новини логістики та e-commerce: 100 відділень Нова пошта в Європі, розширення Rozetka, новий термінал Укрпошта та інше

15.07.2024 08:45
  654
Костянтин Симоненко

Нова пошта вийшла на ринок Франції та відкрила 100-те відділення у Європі, онлайн-ритейлер Rozetka додав ще п’ять точок і закрив свій найбільший магазин, Укрпошта запустила автоматизований логістичний термінал в Одесі, cервіс доставки Loko від Сільпо розширив географію роботи, а також інші новини сфери електронної торгівлі та доставки.

Укрпошта відкрила автоматизований логістичний термінал в Одесі

Держаний оператор Укрпошта відкрив логістичний термінал з автоматизованими сортувальними лініями в Одесі. Він здатний забезпечувати швидку обробку й доставку відправлень – до 270 000 посилок на добу – для всього півдня України, йдеться у прес-релізі оператора. Разом із перебудовою логістичних маршрутів це дозволить доставляти відправлення клієнтам в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях протягом доби після сортування. На новому терміналі встановлене обладнання та програмне забезпечення українського виробника, яке обробляє три посилки на секунду.

Відкриття Одеського терміналу є частиною стратегії розвитку та модернізації Укрпошта, яку компанія розпочала у 2021 році. Наразі компанія встановила 17 автоматизованих ліній у семи містах України: дев’ять ліній сортують дрібні відправлення, та вісім – великі посилки. Завершити автоматизацію потужностей у всіх 7 терміналах та 16 логістичних центрах Укрпошта планує у 2024 році.

Нова пошта вийшла на ринок Франції та відкрила 100-те відділення у Європі

Франція стала 14-ю європейською країною, на ринок якої вийшла Нова пошта. Згідно з повідомленням оператора, відділення у Ніцці працює за адресою 27 Avenue Notre Dame, 06000. Тут клієнти зможуть отримувати та відправляти документи, посилки та вантажі до 100 кг в та з України, всередині Франції та між європейськими країнами, де вже є відділення Нова пошта. Термін доставки в Україну — від 5 днів. Перше французьке відділення Нова пошта стало сотим відділенням компанії у Європі. У планах до кінця року відкритись у Парижі та Леоні, а далі й в інших великих містах — Лілль, Тулуза та Бордо.

Нагадаємо, раніше у червні Нова пошта відкрила відділення в чеських містах Пльзень та Пардубице. Відтак для клієнтів в Чехії доступні відділення Нова пошта у п’яти містах: Прага, Брно, Ліберець, Пльзень та Пардубице.

В Україні Нова пошта збільшила мережу до 30 000 точок сервісу

Мережа Нова пошта в Україні продовжує розширюватись. Як повідомили RAU в прес-службі компанії,  наразі вона складається з 12 100 відділень та 18 000 поштоматів. Це понад 30 000 точок сервісу, де клієнти можуть користуватись зручними та швидкими сервісами компанії. За словами CEO Нова пошта Олександра Бульби, компанія постійно моніторить запити клієнтів про відкриття нових відділень та поштоматів, аналізує тренди у переміщенні людей й відкриває точки сервісу там, де вони потрібні. З початку року компанія встановила 2700 нових поштоматів та відкрила 770 відділень. Найбільш активне зростання мережі відбулось у Київській, Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях. Окрім того, відкрили 344 нових відділення та поштомати на прифронтових територіях у Харківській, Одеській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Херсонській, Дніпропетровській областях. До кінця року планується збільшити мережу компанії до 36 000 точок сервісу.

Сервіс доставки їжі Bolt Food тепер у Чернівцях та Рівному

Сервіс доставки їжі Bolt Food запустили ще у двох українських містах — Чернівцях та Рівному. Зробити замовлення в додатку можна з 10 ранку до 10 вечора. Використовуючи потужну мережу партнерів, Bolt Food пропонує швидку доставку їжі з різноманітних ресторанів, які є на платформі. Улюблені всіма користувачами мережі, такі як McDonald’s, Trattoria da Ventotto та Сицилія в місті Рівне, KFC, ШоШо та Matie у Чернівцях та десятки інших закладів харчування вже доступні в додатку. Ринок доставки їжі в Україні продовжує зростати. Згідно з прогнозом порталу statista.com у 2024 році дохід ринку ресторанної доставки в Україні сягне $8,26 млн. А частка населення, що користується цими послугами, становитиме 3,9%. Нагадаємо, Bolt Food працює в Україні з 2020 року, забезпечуючи доставку готових страв і продуктів в 11 містах.

Сервіс доставки Loko від Сільпо продовжує розширювати географію роботи

Cервіс швидкої доставки продуктів та готової їжі Loko з’явився в Одесі та Чорноморську. Ці міста стали восьмим та дев’ятим, де Loko доставляє замовникам їжу, напої та товари для дому, готові страви з ресторанів, квіти та засоби гігієни. Як повідомили RAU в прес-службі компанії, за два роки роботи Loko до його зони покриття увійшли Київ, Чернігів, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Бровари та Софіївська Борщагівка. Асортимент у Loko налічує близько 3000 одиниць товарів із Сільпо. Також до сервісу вже підключено 1350 ресторанних закладів по всій країні.

Сільпо доставляє замовлення з Рівного у міста та селища трьох областей

Завдяки розширенню сервісу доставки Сільпо тепер покриття становить майже 100 км та охоплює населені пункти трьох областей – Рівненської, Хмельницької та Житомирської. Зокрема, йдеться про: Шепетівку, Острог, Нетішин, Ізяслав, Звягель, Полонне, Здовбицю, Шлях, Бабин, Корець, Білу Криницю, Піщів та інші населені пункти у межах трьох областей навколо Рівного. Замовити все необхідне можна на сайті shop.silpo.ua або у мобільному застосунку навіть якщо у місті чи селі немає супермаркету Сільпо. Кур’єр на спеціальному авто (тут є і морозильні камери) доставить свіжу рибу та м’ясо, молочні вироби, овочі, фрукти та інші необхідні товари. Нагадаємо, послуга дальньої доставки від Сільпо працює з 2023 року в Івано-Франківській, Волинській та Полтавській областях.

Які способи оплати обирають українці під час онлайн-замовлень – аналітика varus.ua

У мережі Varus проаналізували, які способи оплати найчастіше обирають клієнти під час онлайн-замовлень на varus.ua. При будь-якому варіанті отримання онлайн-замовлення (доставка кур’єром, самовивіз з супермаркету чи точки видачі Varus Drive) є декілька опцій оплати. Це сплата замовлення одразу на сайті, оплата після збірки чи оплата кур’єру. Найпопулярнішою опцією оплати онлайн-замовлень з послугою доставки стала оплата після збірки. Її обирають понад 66,2% клієнтів varus.ua. На другому місці післяплата — 33,3%. При виборі самовивозу фаворитом серед опцій оплати, навпаки, стала післяплата (85,2%) і тільки потім – оплата після збірки — 14,5%. Тим, хто обирає Varus Drive подобається варіант оплати після збірки. Ним зазвичай користується 54,2% покупців, а післяплата має тільки 41,7%. Саме ця категорія клієнтів найчастіше за інших обирає оплату одразу під час оформлення замовлення на varus.ua — 4,2%. Тобто переважна більшість клієнтів varus.ua обирає сплачувати замовлення після збірки або після отримання.

Rozetka додала ще п’ять точок і закрила свій найбільший офлайн-магазин

Фахівець з маркетингу Rozetka Олена Распутная на своїй Facebook-сторінці надала інформацію по нових локаціях Rozetka. Так само як і в травні, у червні 2024 року додалося ще п’ять нових точок у п’яти містах:

  • Кривий Ріг, вул. С. Колачевського, 103
  • Чернівці, вул. Ясська, 3, БЦ Toloka Center
  • Бровари, вул. Київська, 219
  • Черкаси, вул. В. Чорновола, 52/1
  • Київ, просп. Голосіївський, 108/1

Станом на 1 липня вже працює 484 магазина Rozetka в 147 великих і малих містах України. Водночас столичний магазин Rozetka площею 4000 кв. м, що розташовується біля метро Почайна закрився 30 червня 2024 року. Як пояснив Forbes Ukraine співзасновник Rozetka Владислав Чечоткін, цей магазин замінили десятками нових менших за розміром. Приміщення було в оренді, тож ритейлер звільняє його. Нагадаємо, цей магазин відкрився у 2017 році та був найбільшим у мережі. Компанія має ще три великі магазини, які продовжують роботу – на Хрещатику у приміщенні Головпоштамту, в Одесі в провулку Семафорному та у Харкові на вулиці Клочковській.

Платіжний сервіс RozetkaPay запустив новий продукт – мобільні касири

Він дає змогу приймати платежі карткою чи готівкою на користь різних отримувачів за місцем доставки замовлення. Рішення від RozetkaPay підійде для компаній-ритейлерів, в яких є кур’єри, логістичних компаній та маркетплейсів. Тобто, коли є потреба приймати платежі за адресою доставки, але не хочеться витрачати ресурс на організацію каси або потрібно приймати на різних власників товарів у замовленнях. Також можна відстежувати  переміщення кур’єра та всю логістику до покупця, видавати документи та квитанції, вести облік замовлень тощо. Мобільні касири можна встановити, як POS-термінал на Android або ж використовувати просто смартфон на Android та мобільний принтер.

Meest China розпочала доставку з китайського маркетплейсу Weidian

За майже 10 років роботи міжнародна поштово-логістична компанія Meest China налагодила доставку з найбільших внутрішніх китайських маркетплейсів Taobao, 1688, POIZON та Pinduoduo до України, Польщі, Німеччини, Узбекистану, Казахстану, ПАР, Нігерії та ще понад два десятка країн світу. У червні 2024-го до переліку доступних для замовлень онлайн-майданчиків додався Weidian. Як повідомили RAU в прес-службі компанії, популярний китайський маркетплейс Weidian пропонує великий асортимент товарів за конкурентними цінами. Як й інші внутрішні платформи, він орієнтований на торгівлю всередині країни, а тому доступний лише китайською мовою. Замовлення з Weidian надсилаються по території Китаю до місцевого складу Meest China, а звідти компанія доставляє посилки в Україну.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Володимир Коршак, Соловейко.Медіа: Як використання аудіо та відео супроводу в ритейлі впливає на поведінку покупців

Володимир Коршак, Соловейко.Медіа: Як використання аудіо та відео супроводу в ритейлі впливає на поведінку покупців

Засновник Соловейко.Медіа Володимир Коршак під час свого виступу на RAU EXPO 2024 розповів про ефективність аудіо та відео...
time icon  
  73
Усі новини ринку