Владислав Чечоткін, Rozetka: Про головні уроки 2023 року

Владислав Чечоткін, Rozetka: Про головні уроки 2023 року

04.01.2024 08:45
  2532
Костянтин Симоненко

Співзасновник і співвласник інтернет-магазину та маркетплейсу Rozetka.ua Владислав Чечоткін розповів NV Бізнес про висновки 2023 року для свого бізнесу. RAU публікує адаптований текст.

Війна відрізняється від «звичних» нам криз тим, що випадковості можуть відігравати надважливу роль. Тому ми повинні обирати між ефективністю бізнесу та військовою небезпекою. Наразі наша економіка дуже залежна від зовнішньої допомоги, яка поступово помітно зменшується. Це авжеж з одного боку позначиться на фінансових можливостях наших клієнтів, а з іншого – приверне увагу нових споживачів до онлайн-шопінгу.

Людям хочеться жити, купувати, радіти, а онлайн, особливо в скрутні часи, допомагає обирати поміж ширшого асортименту. До того ж це дозволяє зекономити як на самій купівлі, так і на дорозі до магазину, завдяки більш ретельному вибору.

Проблема дефіциту співробітників відчувається дуже гостро, а мобілізація, на жаль, часто завдає дуже помітних «ударів» по наших бізнес-процесах. Ми навчаємося додатково дублювати усі функції, а також змінюємо процеси і підходи для залучення жінок майже на усі посади.

І я, і моя дружина, і партнери по EVO – всі ми українці, народились та зростали в Україні, тому не звикли ні до яких гарантій. У нас нема в кого вимагати, чи навіть просити гарантії. Тому живемо і будуємо наш бізнес тут і зараз. Докладаємо максимум зусиль для перемоги, окрім того в цьому році ми сплатимо майже у два рази більше податків ніж у попередньому, ми майже не припиняли інвестувати в Україну навіть у 2022-му, також плануємо майбутнє тут.

Продовжуємо розбудовувати маркетплейс та додаткові сервіси для малих і середніх українських підприємців на платформах Rozetka та Prom.ua щоб створити додаткові стимули для їх розвитку та продажів онлайн. Авжеж повномасштабне вторгнення змушує нас ретельніше думати про диверсифікацію. Але це поки ще тільки паростки бізнесу за кордоном.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку