Замовлення більше не приймаються: які відомі українські кафе та ресторани припинили своє існування у 2023 році

Замовлення більше не приймаються: які відомі українські кафе та ресторани припинили своє існування у 2023 році

11.12.2023 08:45
  12572
Дарія Осіїк

RAU підбила підсумки й зробила свою версію огляду закладів, які довгі роки були центром тяжіння для гурманів, але цього року зачинилися з тих чи інших причин.

1957 Coffee Bar (Kachorovska Cafe)

На початку 2023 року власниця бренду Kachorovska закрила обидва кафе, які розташовувались в її магазинах на Подолі та у центрі Києва. 1957 Coffee Bar, яке спочатку називалось як Kachorovska Cafe, було запущене понад сім років тому.

Кафе у центрі закрили 15 січня, а кафе на Боричевому Току – 31 січня. Причиною закриття закладів було розширення торгової площі шоу-румів Kachorovska.

Портер Паб

Узимку припинив працювати один із закладів легендарної київської мережі пабів Портер Паб, який знаходився біля станції метро Арсенальна за адресою вулиця Мазепи, 3. На місці колишнього пабу у підвальному приміщенні відкрився мережевий ресторан грузинської кухні Gogi.

Буланжері біля Хрещатика

Весною 2023 припинив працювати ще один легендарний заклад Києва — кафе-пекарня Буланжері на вулиці Лютеранській, 7/10. 

Це кафе від Сільпо Resto працювало у приміщенні на Лютеранській упродовж 15 років. «Заклад тішив круасанами й випічкою з 2007 року, пережив COVID, але наразі не зміг подолати обставини», – так прокоментували закриття у Fozzy Group редакції The Village Україна. У квітні 2023 на місці Буланжері відкрився новий заклад мережі Пиріжкова Тітка Клара.

Very Well Cafe біля Пасажу

Ще одне знакове закриття весни 2023 року – Very Well Cafe біля Пасажу, цей сімейний тривалий час працював у самому серці Києва за адресою вулиця Хрещатик, 15/4.

Причиною закриття за інформацією мережі був переїзд закладу на нову локацію. А вже 1 серпня мережа відкрила новий заклад у Києві за адресою вул. Мала Житомирська, 3. Також продовжують працювати заклади на Дніпровській набережній і вулицях Чорновола, Сікорського й Леваневського. А на локації біля Пасажу почав роботу ресторан Good Friends. 

Мінус шість закладів у ресторатора Дмитра Заходякіна

Цього року закрилось відразу шість закладів київських рестораторів Дмитра Заходякіна та Аліни Косічкіної. Навесні зачинилось два кафе-пекарні мережі Хлібний, що знаходились на вулицях Хмельницького, 32, та Антоновича, 46. Втім у приміщенні біля НСК Олімпійський, що на Антоновича, власники відкрили інший заклад – Holy Burger Kiosk.

А восени припинили роботу ще чотири заклади рестораторів – ресторан Agatha на Шота Руставелі а також три кафе-пекарні Хлібний, які працювали біля Контрактової площі, Софійської площі та на Хрещатику.

Нагадаємо, що Agatha – це ресторан італійської кухні, який Аліна Косічкіна та Дмитро Заходякін відкрили в листопаді 2021 року й назвали на честь своєї доньки. У закладі пропонували класичні італійські страви від шеф-кухаря Франко Ск’явоне. За дизайн відповідали дизайнери Денис Беленко та Наталі Белоногова. Заклад відновив роботу після 24 лютого у квітні 2022-го, але восени ресторан закрили. 

Pizza House на Чикаленка

Весною 2023 року закрилась одна з піцерій мережі Pizza House, що працювала на вулиці Чикаленка, 24 А. Зараз у компанії продовжують працювати піцерії на проспектах Бажана, Івасюка й Броварському, а також на вулицях Борщагівській і Саперно-Слобідській.

Mira Foods Market

Також весною 2023 припинило працювати останнє кафе київської мережі Mira Foods Market біля Контрактової площі, що знаходилось за адресою: вулиця Костянтинівська, 19. 

Mira Foods Market – це була мережа закладів зі здоровим фаст-фудом від власників Пиріжкової Тітки Клари. Приміщення закладу біля Контрактової площі залишилось у власників — тут продовжила працювати Пиріжкова Тітка Клара, яка тепер розширила свою площу на колишню залу Mira.

Ресторан Велюр

Влітку зачинився ще один сумнозвісний ресторан — Велюр, який протягом майже 20 років працював на вулиці Скоропадського, 43, біля ботанічного саду Фоміна.

Цей ресторан входив до мережі закладів Наша карта Миколи Тищенка. Скандальної популярності ресторан набув у 2020 році після того, як журналісти-розслідувачі програми Bihus.Info довели, що Велюр продовжував роботу під час жорстких карантинних обмежень через епідемію коронавірусу. 

Кафе Зоря

Менш як чотири місяці пропрацювало кафе Зоря (вулиця Павлівська, 26/41), яке у липні 2023 року спільно відкрили ресторанні компанії La Famiglia (Vino e Cucina, Vero Vero, Catch) та Ресторани Купера (Shalom, «Молодість», «Селям»). Проте вже у жовтні заклад припинив роботу. 

У листопаді на місці Зорі почала працювати Leilia Bakery від власниці Лейли Туваклієвої.

Philadelphia Дмитра Борисова

Цього року довелося закрити один заклад й ресторатору Дмитру Борисову: восени він закрив Philadelphia, що знаходився на вулиці Шота Руставелі, 10. Цей ресторан працював з березня 2019 року. У меню були роли, суші та боули. Проте цей формат з осені присутній у фуд-холі Gastrofamily Market, що на Бессарабці.

Mafia 

Також восени зачинився один з ресторанів Mafia, що знаходився за адресою Голосіївський проспект, 98/2. Цей заклад працював з весни 2021 року, раніше в цьому приміщенні працював сімейний ресторан.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку