Як налагодити здоровий питний режим

Як налагодити здоровий питний режим

13.07.2023 10:10
  454
rau

Про користь чистої води для організму відомо всім. На цьому вкотре наголошують лікарі, дієтологи, експерти зі здорового харчування. Але все ж таки багато людей ігнорують цю пораду. Причина проста — не вистачає самодисципліни. З’ясуймо для чого пити достатньо води та як виробити цю корисну звичку.

Чим корисне регулярне вживання води

  • Регулювання обміну речовин. Вода бере участь у багатьох обмінних процесах організму, включаючи травлення, всмоктування поживних речовин та виведення відходів через біологічні рідини.
  • Підтримка здоров’я шкіри. Вода є ключовим фактором для здоров’я шкіри. Вона допомагає зберігати вологу в клітинах, підтримує еластичність шкіри та сприяє здоровому вигляду. Хочете зберегти молодість та красу? Пийте якісну воду!
  • Виведення токсинів. Вода є важливою для правильної роботи нирок, оскільки допомагає виводити токсини та інші шкідливі речовини. Правильне споживання води допомагає підтримувати здоров’я нирок і запобігає утворенню каменів у сечовому міхурі.
  • Підтримка нормального функціонування мозку. Вода є необхідною й для оптимальної роботи мозку. Вона забезпечує “доставку” кисню до мозку, підтримує електролітний баланс та сприяє правильному функціонуванню нервової системи.
  • Допомога у боротьбі із зайвою вагою. Питна вода покращує обмін речовин та допомагає нормалізувати вагу. Саме тому вживання достатньої кількості води є одним з ключових правил під час дієти.

Як сформувати корисну звичку

Дотримуйтеся простих порад, щоб налагодити питний режим:

  1. Вживайте воду регулярно. Спробуйте встановити розклад для споживання води. Наприклад, можете пити склянку води після сну зранку, перед їжею та перед сном. Також звикайте пити воду регулярно протягом дня, наприклад, кожні 1–2 години. Найкраще пити чисту джерельну воду. Вода з крана не підходить, адже вона не завжди чиста та якісна. Тому практичне рішення — вода з доставкою додому. Сервіс My Water Shop пропонує швидку доставку води додому чи в офіс. Просто і дуже зручно!
  2. Носіть з собою пляшку води. Майте при собі пляшку з водою, щоб завжди пити, коли відчуваєте спрагу. Це особливо важливо під час фізичних вправ, тривалої роботи.
  3. Нагадування. Можна встановити нагадування на своєму мобільному пристрої або використовувати додатки для відстеження питного режиму, щоб отримувати сповіщення про необхідність пити воду. Це допоможе привчити організм до регулярного вживання води, згодом ви вже робитимете це без нагадування.
  4. Замінюйте інші напої водою. Замість солодких газованих напоїв або соків, вибирайте воду. Вода не містить цукру і є найкращим варіантом для забезпечення гідратації організму.
  5. Вживайте більше води під час фізичних навантажень. Під час фізичних вправ тіло втрачає воду через піт. Перед, під час і після тренування випивайте додаткову кількість води, щоб компенсувати втрату рідини в організмі.

Прислухайтеся до простих порад, і вже за кілька тижнів побачите приємні зміни у звичках! 


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку