Чотири красунчики: як виглядають українські заклади, що ввійшли до шортлісту премії Restaurant & Bar Design (фотоогляд)

Чотири красунчики: як виглядають українські заклади, що ввійшли до шортлісту премії Restaurant & Bar Design (фотоогляд)

22.08.2022 08:30
  1995
Микола Маранчак

На нагороду престижної міжнародної премії претендують кав’ярня Fresh Black з Києва, одеське бістро грецької кухні Nikos, ресторан Terra у Винниках та заклад Deep Bar у Дніпрі. Розповідаємо, чим унікальні заклади.

The Restaurant & Bar Design Awards – щорічна нагорода, присвячена визнанню дизайна та архітектури закладів харчування на світовому рівні. Як пише The Village Україна, незалежна міжнародна премія була заснована у 2008 році. Цьогоріч фіналістів мають назвати 5 вересня, а нагородження пройде у Лондоні 19 і 20 жовтня. Нагорода вручається як дизайнеру-переможцю, так і власнику ресторану чи бару. До складу впливового журі входять 40 провідних діячів, які працюють у різних галузях, включаючи дизайн, архітектуру, готельний бізнес та стиль життя. Хто саме стане переможцем – усе ще невідомо, але те, що чотири українські заклади потрапили в своїх категоріях до шорт-листів ресторанного “Оскара”, саме собою вже подія. RAU знайомить із кожним закладом окремо.

Fresh Black

Fresh Black – це кав’ярня у гастропросторі “Рейтарська Circle”, дизайн якої розробляло Loft Buro. За словами архітектора Олега Волосовського, «основною й найнесподіванішою домінантою простору став басейн». Його «повернули до життя», перетворивши у «театр обсмаження кави». Для цього плиту над басейном розкрили: вийшов простір із двома видами посадки, складом готової продукції й дворівневою стійкою для ростера, що обсмажує кавові зерна. Засновники закладу – Віктор Шраменко і Ксенія Полтавець.

Адреса: м. Київ, вул. Рейтарська 15

Дизайн: Loft Buro

Nikos

Ресторан грецької кухні Nikos працює в Одесі з літа минулого року. Над дизайном Nikos Greek Bistro в одній зі старовинних будівель Одеси працював Денис Беленко (Monica, Adelle, Milk Bar). За словами співвласника закладу й ресторатора Михайла Серебріна, дизайн розробляли протягом двох років. Для цього привезли «десятки тонн мармуру, старого дерева й загартованого скла». Окрім грецьких страв, в ресторані можна скуштувати різноманітні морепродукти.

Адреса: м. Одеса, вул. Грецька, 32

Дизайн: Belenko Design

Terra

Ресторан Terra розташований у Винниках Львівської області та є частиною комплексу Emili Resort. У закладі створили круглі колони, покриті цеглою кольору пляшкового скла, а також скляні плитки, орнамент на яких повторює «унікальні флористичні візерунки місцевих трав». «Побувати в ресторані «Терра» – це як в тур західною Україною», – кажуть у YOD Group. Заклад ззмагається за звання найкращого європейського ресторану.

Адреса: м. Винники Львівської області, вул. Хмельницького, 9Б

Дизайн: YOD Group

Deep Bar

Deep Bar – це двоповерховий заклад із флористичним магазином. Основний матеріал у інтер’єрі – дуб, а емоційним акцентом закладу називають інсталяцію із дерев’яних прорізів, що імітує обличчя людини. В основі меню середземноморська кухня: холодні та гарячі закуски, салати, основні страви, ролі, десерти та страви на компанію. У ресторані впроваджують нову тенденцію ділитися (sharing) стравами. Тобто ресторан ставити кілька тарілок із закусками на середину столу, щоб у кожного була можливість спробувати всі страви.

Адреса: м. Дніпро, вул. Барикадна, 2-4

Дизайн: YOD Group

Читайте також

Топ-10 найкращих ресторанів світу за версією The World’s 50 Best Restaurants 2022


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку