Ашан встановив сортувальні баки для сміття в усіх великих магазинах

Ашан встановив сортувальні баки для сміття в усіх великих магазинах

06.01.2022 09:48
  1035
rau

На переробку збирають скло, папір, пластик та маски з рукавичками. Розташовані сортувальні зони на вході до магазинів. Нині всі великі торгові точки мережі оснащені баками для роздільного збору сміття.

У магазині, що розташований у торговому центрі Rive Gauche, їх встановили три тижні тому. Клієнти поки звикають до нововведення, говорить шеф служби безпеки магазину Максим Коломийко: “Ми сортуємо, скільки працює Ашан. Але до цього процесу раніше не залучали клієнтів. Все виконували наші працівники. Зараз покупці мають змогу доєднатися до цього процесу та проявити еко-свідомість”.

У середньому, говорить менеджер служби безпеки, баки заповнюються раз-двічі в день, це залежить від напливу покупців. На вихідних клієнтів традиційно більше. Тож, і баки вивозять частіше.

Всі категорії сміття забирають для попереднього сортування безпосередньо в Ашан. Працівники ще раз перебирають його. Виділяють поліетилен, пластик, папір скло та побутове сміття. Останнє тут же йде в компактер до інших побутових відходів.

“Папір, пластик, поліетилен та скло ми передаємо уповноваженій компанії, з якою співпрацюємо за договором. Вивозимо його раз-двічі на тиждень. Ця компанія ще раз сортує сміття. Певні категорії вони переробляють самостійно, щось відвозять на інші подібні підприємства, які вже в подальшому перероблять його”, – деталізує Максим.

Сортувальні баки – один із етапів стратегії Ашан в цій сфері. У квітні 2021-го компанія повністю відмовилася від первинного пластику на касах. Ашан Рітейл Україна запустила пакети, що на 100% виготовлені з переробленого пластику. Ще раніше компанія почала заохочувати своїх клієнтів відмовитися від пластику у торгових залах. Там почали продавати шопери, сумки багаторазового використання.

Читайте також –

Ашан Україна: ми націлені на розвиток, а не скорочення мережі


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку