Для чого потрібен гаражний кооператив?

Для чого потрібен гаражний кооператив?

24.12.2021 04:32
  1072
rau

Для автовласників гостро стоїть питання місця зберігання власного транспорту. Одним із найактуальніших рішень цього завдання є гаражні кооперативи. Українське законодавство визначає їх як некомерційні об’єднання громадян, в які може вступити та які може організувати будь-яка людина. Якщо ви бажаєте купити гараж Львів може запропонувати вам багато привабливих варіантів (найбільш вигідні з них зосереджені на сервісі OLX), а ось чи варто після цього приєднуватися до гаражного кооперативу?

Ми розповімо, які переваги вас після цього очікують, а рішення вам доведеться прийняти самостійно.

Постачання електроенергії

Компанії зі збуту електроенергії завжди зручніше укласти один договір на постачання електрики з гаражним кооперативом, ніж десятки договорів кожного власника гаража. Простіше це і самим споживачам – отримати техумови, точку підключення, погодити проєкт, провести та здати в експлуатацію лінію електропостачання від підстанції, встановити прилад обліку тощо. Все це легше зробити один раз на усіх, ніж робити на кожного. 

Компанія зі збуту може укласти договір лише з чинним кооперативом, зареєстрованим як юридична особа.

Оформлення документів на гаражі

Раніше у деяких випадках первинні документи про відведення земельної ділянки під будівництво гаражів видавалися не особисто громадянам, а на весь гаражний кооператив без прізвищ власників. В цьому випадку для оформлення прав власності на об’єкти нерухомості знадобляться довідки та інші документи від гаражного товариства, а також особиста участь голови кооперативу. Довідка може знадобитися власнику гаража при узаконенні свого майна через суд. 

Збір грошей

На різні потреби кооперативу, такі як електропостачання, утримання доріг, прибирання сміття, охорону, необхідно збирати гроші з членів кооперативу, а також платити організаціям, які надають ці послуги, платити зарплату сторожам і т. д. Щоб вся ця бухгалтерія була досить «білою», щоб кооператив міг укладати різні договори, він також має бути чинним.


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку