В компанії Mеtro Cash & Carry Україна новий генеральний директор

В компанії Mеtro Cash & Carry Україна новий генеральний директор

23.03.2021 12:57
  3455
Дарія Осіїк

Замість Тіно Цайске, який був призначений на посаду близько двох років тому, український підрозділ німецького рітейлера Metro Cash & Carry очолить Олена Вдовиченко – директор з продажів та операційної діяльності Mеtro Cash & Carry Україна.

Читати російською

Як повідомила RAU прес-служба рітейлера, це перше в історії Metro Україна внутрішнє призначення на посаду генерального директора. На цій посаді Олена стане наступницею Тіно Цайске, який прийняв пропозицію очолити Metro Cash&Carry Китай з 1 травня 2021 року.

Олена Вдовиченко розпочала свою кар’єру в Mеtro Cash & Carry Україна у вересні 2005 року та обіймала різні посади в межах департаменту логістики. У листопаді 2013 року вона була призначена на посаду начальника управління організації ланцюгів постачання Mеtro Cash & Carry Україна, а пізніше обійняла посаду начальника управління продовольчих товарів, перш ніж перейти на посаду заступника комерційного директора в липні 2017 року. У травні 2018 року Олену було призначено на посаду комерційного директора, а з жовтня 2020 року вона стала Директором з продажів та операційної діяльності.

Протягом останніх років Олена, разом із командою, досягла високих результатів, а саме:

  • впровадила процес категорійного реінжинірингу та визначила стратегію розвитку власних торгових марок Metro, що, у свою чергу, дозволило підвищити продажі ВТМ на більш ніж 50% у порівнянні із минулим роком;
  • домоглася того, що власна фабрика Metro з фасування круп стала постачальником номер один із подвійним приростом продажів;
  • започаткувала проект Фермове, що дав можливість підтримати розвиток локального фермерства та запропонувати українцям якісну продукцію від місцевих виробників за доступною ціною.

Впродовж двох років Тіно Цайске був зосереджений на втіленні стратегічного плану розвитку компанії з метою максимізації продажів та прибутковості, а також розвитку співробітників для забезпечення найкращих бізнес-результатів. Окрім цього, завданням номер один для Тіно протягом останнього року було зберегти бізнес в умовах пандемії COVID-19, з яким він відмінно впорався: компанія змогла не лише подолати труднощі, а й досягти поставлених цілей.

Нагадаємо, німецька мережа гіпермаркетів Mеtro Cash & Carry вийшла на український ринок у 2003 році. Зараз компанія управляє 23 класичними центрами оптової торгівлі Metro Cash & Carry у Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові, Кривому Розі, Полтаві, Вінниці, Запоріжжі, Чернівцях, Миколаєві, Рівному, Івано-Франківську, Маріуполі та Житомирі; та 3 магазинами оптової торгівлі «Бери Вези» у Тернополі, Луцьку та Чернігові. За понад 17 років діяльності в Україні METRO Cash & Carry інвестувала в національну економіку понад 600 млн євро. Обсяг продажів компанії Mеtro Cash & Carry Україна за 2019/2020 фінансовий рік (жовтень 2019 р. – вересень 2020 р.) склав 754 млн євро.

Читайте також – 

Зимові призначення в рітейлі: Eldorado, Varus, Colin’s, Metro та інші


До останніх новин До популярних новин Підтримати редакцію

Раз на тиждень

ми будемо відправляти Вам 

найцікавіші новини тижня


Поділіться цією новиною в соціальних мережах


Читайте також

Усі новини ринку